https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Kreslin bo na turneji onstran luže zabaval tudi slovenske izseljence

15.11.2012 ob 16:09  

Prekmurec Vlado Kreslin se bo konec tedna odpravil na turnejo v Kanado in ZDA. Niz nastopov bo začel v soboto v Montrealu z branjem pesmi iz prevedene pesniške zbirke "Instead of Whom Does the Flower Bloom", sklenil pa 2. decembra z branjem v Torontu, kjer bo 30. novembra tudi koncertiral. V sklopu turneje bo obiskal tudi slovenske izseljence.


Kreslin bo s turnejo branja iz pesniške zbirke Namesto koga roža cveti, ki bo v prevodu Urške Charney izšla 18. novembra pri kanadski založbi Guernica Editions, začel v prostorih slovenske cerkve v Montrealu. Pesmi iz knjige pa bo predstavil še prihodnji torek na slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu, 23. novembra v kavarni Cafe Marlene v New Yorku, 29. novembra na clevelandski državni univerzi in še 2. decembra v Torontu.

V sklopu turneje bo tudi koncertiral. Prvi koncert bo imel 21. novembra v John F.Kennedy centru za uprizoritvene umetnosti v Washingtonu, dva dni pozneje pa bo nastopil še v New Yorku, po predstavitvi pesniške zbirke. S koncerti bo razveseljeval tudi slovenske izseljence. Njim bo posvetil koncert 27. novembra v Pittsburghu, dan pozneje v Clevelandu, 30. novembra novembra pa še v Torontu.

Namesto koga roža cveti s podnaslovom Sonček je in ti si skuštrana je pesniška zbirka, ki nosi naslov po istoimenskem albumu, ki ga je Kreslin izdal leta 1991. Prevedene pesmi iz pesniške zbirke so v prevodu izšle leta 2010 v Sarajevu in Zagrebu.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2012 ob 19:55 PREKMURSKI ZET gost

      Gospod Kreslin kapa til dol za muziko, ki jo izvajaš. Pa še na mnoga leta ti želim!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.11.2012 ob 20:25 gost ---hački gost

      Vlado upam ka se boš srečal z mojim bratom v Montreali .Srečno pout .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.