https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Apače: nov gasilski dom raste hitreje kot so predvidevali

Apače, 16.11.2012 ob 7:00  

V Apačah gradnja gasilskega doma ob novi kmetijski zadrugi teče hitreje kot so predvideli.


Ker gradnja teče hitreje so v tokratnem rebalansu za letošnje leto povečali vrednost investicije za 110.384 €, hkrati pa za enak znesek investicijo za drugo leto zmanjšali. Vrednost investicije torej ostaja ista – 458.766,78 € z ddv. Objekt se izvaja na ključ in je zato cena dokončna. Projekt se v večjem delu financira iz sredstev proračuna občine Apače, 25.4 % vrednosti investicije pa predstavljajo sredstva Službe vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR).

Izgradnja gasilskega doma Apače se je pričela v letošnjem letu, po tistem, ko so 20. avgusta 2012 apaški župan Franc Pižmoht, občinski gasilski poveljnik občine Apače Stanko Bratuša, predsednik PGD Apače Dušan Rakar ter  direktor gradbenega podjetja GP PROJECT ING D.O.O iz Ptuja Antun Daljavec, svečano podpisali pogodbo za gradnjo novega gasilskega doma Apače.

Tega so se posebej razveselili člani gasilskega društva, saj želja za izgradnjo novega gasilskega doma sega že v obdobje nekdaj skupne občine Gornja Radgona. Razlogi so bili zlasti zelo slabi prostori in s tem pogoji za hrambo vozil in opreme v že dotrajanem objektu starega gasilskega doma.

Za leto 2012 je predvidena izvedba vseh gradbenih del, grobih elektro in strojnih instalacij, ter asfaltiranja okolice. Navedeno predstavlja 75% predvidenih del. V letu 2013 se predvideva izvedba montaže notranjih vrat, polaganje keramike, pleskarska dela, oprema stolpa, fino montaža strojno in elektro opreme ter humuniziranje zelenice. Dokončanje z izdajo uporabnega dovoljenja je predvideno v mesecu aprilu 2013 ob ugodnih vremenskih razmerah.

Gradnja gasilskega doma, 14.november 2012

Tlorisna bruto površina objekta znaša 441.00 m2 v dveh etažah. V spodnji etaži so predvidene tri garaže v velikosti 189,4m2, orodjarna, komandni prostor, prostor za gasilce, garderoba, sanitarije, stolp, skladišče ter kurilnica z deponijo. Zgornja etaža z vhodom pa bo namenjena društveni dejavnosti članov in je predmet druge faze investicije. Zunanjih parkirnih površin bo  23. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.