https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Skozi Lipovce po novem bolj previdno in počasi

Lipovci, 21.11.2012 ob 8:50  

V Občini Beltinci obeležili svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesrč in predali svojemu namenu novi opozorilni merilec hitrosti.

V soboto je bilo v Občini Beltinci spet slovesno. V Krajevni skupnosti Lipovci so svojemu namenu predali novi opozorilni merilec hitrosti, ki so ga donirale Pomurske lekarne Murska Sobota. Opozorilni merilec hitrosti je montiran med hišnima številkama 164 in 166 ter bo odslej brzdal prehitre voznike ki bodo drveli skozi Lipovce. Le-ta bo v Lipovcih ostal stalno, kot pa je povedal v svojem govoru župan Občine Beltinci, dr. Matej Gomboši pa je želja občine in tudi SPV-ja, da bi take merilce imeli postavljene v vsaki krajevnih skupnosti. 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Beltinci skupaj s Policijo Murska Sobota in Občino Beltinci organizira in izvaja razno razne aktivnosti ter projekte s katerimi želijo pripomoči k ozaveščanju in večji varnosti vseh udeležencev v prometu. Predvsem želijo vplivati na najmlajše, saj so oni tisti, ki so še dovolj mladi, da se lahko še marsikaj naučijo in odrastejo v strpne, samozavestne in mirne voznike.

V kulturnem programu so zapeli in zaplesali malčki iz vrtca Lipovci, na klarinetu pa se je predstavila Lucija Čolnik iz Glasbene šole Beltinci pod umetniškim vodstvom profesorja Jureta Rogine. Zbrane so pozdravili direktr Pomurskih lekarn Ivan Zajc, Župan Občine Beltinci Matej Gomboši, predstavnik SPV Občine Beltinci Janez Kovačič in predsednik KS Lipovci, Janko Bezjak.

V KS Lipovci so se zbrali tudi z namenom, da obeležijo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Ob lipovskem znamenju – križu so ob tej priložnosti prižgali sveče, ki so gorele za vse tiste, ki žalujejo ob izgubi najdražjih v prometnih nesrečah. Občina Beltinci in SPV Beltinci se te akcije udeležujeta že od njenega začetka, leta 2009, ko so se prvič poklonili žrtvam nesreč. Čeprav v letu 2011 na območju Občine Beltinci ni bilo nesreč s smrtnim izidom, pa so glavni vzroki za nesreče še vedno neprilagojena hitrost, premajhna varnostna razdalja in seveda alkohol.

Letošnji slogan nevladne organizacije v Sloveniji, ki podpira to svetovno akcijo je: »Zdaj je čas, da se začnemo učiti iz preteklosti- naj bo desetletje od 2011 do 2020 tisto desetletje, ki se ga bomo spominjali!«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2012 ob 10:15 semafor gost

      rajši takši opozorilnik, kak pa policajski radar. Fala sponzoron, ka f tej težkij časaj pomagajo liden pejneze v bankaši zadržati, ka njin šče tou malenkost policaji ne odnesejo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.11.2012 ob 20:38 L! gost

      postavite še kaj v Bratoncaj, ka od kda je novi asvalt vsi mislijo ka je omejitev 90... niti po cesti več peški iti nemreš...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.11.2012 ob 21:22 sssssssss gost

      brez veze

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.11.2012 ob 0:04 gost gost

      Strinjam se z L!, ker povsod kjer so na novo uredili cesto se je sedaj povečala povprečna hitrost vozil. Tisti redki, ki so prej spoštovali omejitev jo tudi sedaj. Veliko pa je takih, ki so prej peljali počasi zaradi slabega cestišča. Sedaj pa peljejo veliko hitreje. Strinjam se za Bratonce, ker se večkrat tam skozi peljem in sem imel možnost to opaziti. Na tem delu, kot stoji omenjeni merilnik hitrosti v Lipovcih, pa je še posebej problematično, ker je cesta ravna in večina, ki se vozi po njej se pelje dalje v druge vasi in so zato v tranzitu. Tako peljejo še hitreje. Sam sem večkrat na tej cesti in redno opažam, da skoraj večina voznikov ne spoštuje omejitve. Za marsikoga je dovolj že ta opozorilni merilec. V kolikor pa ne bo zaleglo, bo pač potrebno posečti po bolj represivnih ukrepih. V Avstriji take stvari lepo elegantno rešijo in na podobno ravnico namestijo pravi radar. Tako se lepo vsi peljejo po omejitvah, ker vedo, da bo v nasprotnem primeru kazen. V določenih krajih so pa posegli pa drugačni metodi in s tem tudi nekatere, ki so v tranziru odrvnili od njihove ceste tako, da se namestijo ležeči policaji. Taki krajši in strmejši, ki res pripomorejo k omejitvi. Če pelješ malce več, kot dovoljuje ležeči policaj, imaš takoj glavo v strehi avta. Marsikje v tujini so po vaseh na takih ravnicah tudi namestili razne šikane, oziroma ovire, ki jih je treba zaobiti in s tem bistveno zmanjšali hitrost vozil in marsikoga tudi odvrnili od uporabe tiste ceste za krajšanje poti. Vsakega divjaka, ki je proti radarjem pa bi vprašal, kaj bi rekel potem, če bi kak prehiter voznik povozil njega ali koga njegovih domačih?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.