https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nemir in nered v Mariboru zaradi Kanglerja

Maribor, 27.11.2012 ob 6:45  

Včeraj popoldan so se na Trgu svobode v Mariboru zbirali nasprotniki Kanglerja. Do večernih ur se jih je nabralo blizu 6.000. Protestnike je nato policija razgnala s solzivcem, konjenico ter jih s helikopterja opozarjala naj se razidejo.

Doslej največji protestni shod proti aktualnemu županu Francu Kanglerju na Trgu svobode, ki se ga je po nekaterih ocenah udeležilo več kot 6.000 ljudi, je sprva potekal razmeroma mirno, ljudje vseh generacij so s transparenti in glasnimi vzkliki župana Kanglerja pozivalo k odstopu. Najbolj pogost vzklik "druge mariborske vstaje" je bilo že uveljavljeno geslo Gotof je.

Protestniki so med drugim zažigali Kanglerjeve slike in lutke ter druge simbole njegovega županovanja, tudi kartonaste radarje, ki so pravzaprav povzročili vsesplošno nezadovoljstvo v Mariboru.

Na transparentih je med drugim pisalo "Mi smo Maribor, Kanglerja v zapor", "Dupleka nočemo, Maribora ne damo", "Prej boš odstopo, prej bo mir!", pa tudi pozivi k temu, da se ukine imuniteta županom in poslancem ter da naj se sodstvo končno zgane. Mestni občini Maribor so nekateri protestniki očitali, da je mafija, ki zgolj obira mesto.

Proti večeru so se protesti sprevrgli v nasilno divjanje manjših skupin protestnikov po mestu. Najbolj vročekrvne protestnike so policisti s pomočjo konjenice in v spremstvu helikopterja ustavili v parku generala Maistra, potem ko se ti na njihov ukaz niso vrnili nazaj na Trg svobode, pa so uporabili solzivec.

Kangler, ki si je vzel deset dni dopusta, medtem vztraja, da ne bo odstopil, saj za kaj takega po njegovem mnenju ni pogojev, to pa bi bilo zelo slabo za mesto. Prišlo bi do lokalnih volitev, mestna občina bi bila brez proračuna, nekateri evropsko sofinancirani projekti pa bi bili ogroženi, je po današnjem sestanku koalicije dejal župan. Ta sicer vse bolj poka po šivih, saj je danes po SDS tudi DeSUS sporoči, da bo Kanglerja verjetno zapustil.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2012 ob 6:48 Bandi gost

      Začalo se je, če pa nedo tej naši vrli politiki kerin se ide samo za svojo rit odstopili te je pitanje ge de se končalo.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2012 ob 7:45 Odgovor gost

      Končalo de se v Ljubljani pri Jankoviči, či de še te v Ljubljani.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2012 ob 8:15 mister gost

      nika nede,celo v našem prekmurji......

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.11.2012 ob 8:20 GOTOVI STE! gost

      ... Jankovič, Janša, Pahor, Turk, Virant, Lukšič, Erjavec, Novakova, Jelinčič...

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.11.2012 ob 8:56 manca gost

      ja to je res apak zakaj so v drugem krogu izbrali za župana afero so zdaj dvignoli zaradi postavitve radarjev se sprašujete sami ste krivi da stega izbrali to velja za vse naše politike ker so nas pripeljali v to unijo naj nam dajo zaposlitve pa bi bilo vse okej ne pa se od naroda naredijo bedake oni si pa delijo velike plače delavec mora delati za mini malno plačo pa nevejo če bi dali za položnice ali pa za hrano naj si malo tele ka so vpalameti gledajo kako ljudje trpijo če ne plačaš kako položnico te takoj dajo na sodnem isterjatve toliko iz moje strani

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.11.2012 ob 9:06 rudi gost

      sama banda

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.11.2012 ob 9:20 SMRKCI gost

      Svaka čast štajercem vi ste tisti ta pravi delavci in občani, ker znate skupaj sodelovati,vsi delavci in navadni smrtniki moramo združiti moči in pomagati štajercem , če hočemo da nam ne izropajo državo ta mafija in tajkuni, to kar je še ostalo od države če sploh kaj.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.11.2012 ob 9:22 mimi gost

      v ljubljani se ne bo ne začelo pa ne koncalo,ker v ljubljni ni slovencev,jankovič se pa ve kdo je. č...... raus!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. porabje
      27.11.2012 ob 9:44 porabje

      Na Vogrskon je bila vékša rabuka, zavolo vogrske socijalistične kleptokracije: gori so vužgali automobile, stavbe, zaseli središče vogrske televizije.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.11.2012 ob 10:40 Charlie gost

      Odziv ljudstva, po mojem, ni samo zaradi Kanglerja. On je samo figura in tista osnovna stopnica, ob katero so se spotaknili. Problem je naša država v celoti. V prvi vrsti so to politiki, zdravstvo, sodstvo, šolstvo, sindikalisti, ... Barabija na celi črti.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.11.2012 ob 11:01 h gost

      SLS deluje že od negdaj v stilu delovanja Kanglera na čelu z ten važnjakom ŽERJAVON.Žerjav ,zdaj ka vidi ka grad gori se dela da je on načiši in edini pošteni v tej bandi SLS.Mislim ka de morala rejd narediti med tejmi župani ulica.Tudi v Soboti in še marsi kje.Kakšne pristojnosti so si zejli tej občinski šerifi,"pa tu ti pament stane".Vsi župani so bili prej,ali večina njih brez nekega večjega premoženja,a v času županjovanje se jim premoženje podvoji,hiše v marmori,luksozni avto,kar nekaj nepremičnin na različnih lokacijah itd.....Zakj je to tako,?mislim da je odgovor na dlani,delujejo v svojo korist in jim je za občane malo mar.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.11.2012 ob 15:35 gost gost

      V soboti se to nemre zgoditi::: Zato ker smo zaostali, brez hrbtenice..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.11.2012 ob 19:36 ahja gost

      Ja mislen, kak če naš župan ( san zaj čistak objektiven) dela takšne pizdarije, pa telko kradne... Un vse ka zajebe so tu pa tan kakšne investicije kak je zaj ta muza... Vejpa vrvle ka če bi štihec nan milijone kradno bi mij tuj vsi pred občino stale... Naj bi durs objavo ka je štihec žene kujpo neven ka za 105k € na goričkon pa še kanalizacije nega pa cest nega normalneh po vasaj okraug sobote, vejpa bujle be ga.... Na žalost drujgo nemren povedate kak parlament gor vužgate kak je to v filme-> V for Vandetta

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.11.2012 ob 19:48 stine23 gost

      Ja trebalo bi vžgati parlament ampak prvo poskrbeti da bi vsa ta golazen bila notri in da ne bi noben pobrisal pol pa bi mogoče le dobili državo kot si jo zaslužimo ampak to so verjetno le sanje

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.11.2012 ob 19:52 gost gost

      ahja,malo si tukaj preberi kdo kaj dela :-) http://sobotainfo.com/forum/tema/2323

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.11.2012 ob 20:24 gost---hački gost

      V Soboti mo šli na ulice zaradi Komunale in dosti predrage kurjave .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.