https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan Dobrovnika umaknil subsidiarni obtožni predlog

Dobrovnik, 28.11.2012 ob 13:05  

V ponedeljek je bila sklicana glavna obravnava na Okrajnem sodišču v Lendavi zoper obdolženega Štefana Korena, zoper katerega je župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar marca 2010 vložil subsidiarni obtožni predlog.


Začetek zadeve sega v leto 2005, ko je župan Kardinar, kot pravi, v skrbi za zaščito javnega interesa občine Dobrovnik odpovedal delovno mesto takratnemu tajniku občinske uprave Štefanu Korenu. Ta je zoper župana vložil več različnih ovadb, pritožb, sprožil po mnenju župana Kardinara neresnične informacije v medijih in javnosti ter tako povzročil nestrpnost in dvom o dobrem delu v občini. Vsi navedeni postopki so se končali v prid župana. Kot so sporočili z občine Dobrovnik, je župan ves čas trajanja postopkov opozarjal na svojo nedolžnost in prosil sodišče, da pri presojanju preizkusi resničnost navedb v ovadbah Štefana Korena, ki so bile podane, ne da bi se prijavitelj prepričal o njihovi resničnosti. Župan je na podlagi navedenega podal kazensko ovadbo zoper Štefana Korena, z namenom, da bi zaščitil svoj ugled, ter ugled svoje družine, prijateljev, sodelavcev, Občine Dobrovnik in njenih občanov.    

Župan poziva k dialogu

Glavna obravnava zoper obtoženega Štefana Korena, pa je doživela preobrat, ko je okrajna sodnica uvodoma preizkusila možnost sporazumnega dialoga. Na predlog sodnice se je po tehtnem premisleku odzval župan, ki je poudaril, da je ovadba posledica dejanj Štefana Korena. Kot je sporočil župan, je bil njegov namen po sedmih letih končati pravno morijo za vse vpletene. Opozoril je, da je morebitni umik odvisen samo in izključno od obdolženega. Tega je pozval, da se za vsa nasprotujoča se mnenja, v bodoče poslužuje možnosti odprtega dialoga, a se obdolženi na predlog župana ni odzval.

Umik tožbe v dobro skupnosti

Kljub neodzivnosti obdolženca, se je župan odločil, da umakne subsidiarni obtožni predlog in sicer, kot sporoča sam, iz razloga bodočih interesov lokalne skupnosti, v kateri živita tako župan kot Štefan Koren. Pri tem je župan poudaril, da naj ta umik subsidiarnega obtožnega predloga predstavlja začetek medsebojnega dialoga med vsemi občani, s ciljem kvalitetnega razvoja občine Dobrovnik v prihodnosti. Kot dodaja župan, tudi upa, da njegova odločitev ne bo spodbuda za nove primere neupravičenih ovadb.

    Komentarji

    1. gost
      28.11.2012 ob 13:38 gost gost

      Jojoj, Marjan. Masla na glavi imaš, kot tvoj prijatelj Janković. Nekoč si se lahko repenčil, ker so tvoji imeli sodstvo in vso oblast v rokah. Sedaj vidiš, da se stvari odvijajo drugače. Mogoče se celo bojiš, da se ti ne zgodi Kanglerjev scenarij. V Dobrovniku te nima tudi nihče braniti, če bo vsa policija šla v večja mesta, kot je to bilo v primeru Maribora. Policija bo v velikih mestih. Po vaseh pa bodo župani padali, kot muhe. Vseno si toliko pameten, da si skapiral, da je čas, da si si dober z ljudmi. Samo še Jankovića se losaj, pokesaj se in se spomni, kako si živel, kot deček. Pa boš spet dober stari Marjan. Saj vsakega človeka kdaj malo odnese.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.11.2012 ob 14:10 pozitivac gost

      Zdaj pa je naenkrat za dialog.Joj,joj,joj res najboljše ,da se sam umakne.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.11.2012 ob 16:57 lujzek25 gost

      Kako je živel kot deček????

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.11.2012 ob 17:31 radovednež gost

      gost, sama ušesa so nas. kako je živel kod deček? je bil pastirček, kurirček ali pionirček?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.11.2012 ob 22:18 gost gost

      Ni bil pohlepen in ni se družil s takimi, kot sedaj, ko ima Jankovića in podobne za prijatelje. Bil je dober fant. Izšel je iz poštene družine.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.11.2012 ob 0:28 radovednež gost

      Škoda. Pohlep pokvari ljudi, posebej, če ni kaznovan, kot je to v SLO. Meni je Marjan všeč, ampak sedaj mi zgleda malo zgubljen. Ni pravilno ocenil svijih možnosti pri kandidaturi za DS. Ni več marka, poslovite se bo moral, LDS je propadel, Jankovićevi sinovi pa nas ne prepričajo ...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.11.2012 ob 1:48 gost gost

      Točno, kot praviš radovednež. Zato pa pravim, da se naj pokesa teh zadev in postane tak, kot je bil nekoč. LDS in Janković so minljivi. Poštenost pa ostane. Marjan bodi pošten, kot si bil nekoč.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.11.2012 ob 8:49 xxx gost

      Ko se enkrat človek spremeni ni več pomoči.Naj vedo kak je pokvarjen,podkupljiv...Upam,da bo kdaj on sam prebral komentarje in se malo zamislil...o svojih dejanjih!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.11.2012 ob 20:25 tak je to gost

      jes ne razmin,kak ste lejko tač čudne,tak zab..... ite, ka pišete takše komentare pa mate takša mnenja... ali van redno neka fali, pa so vas samo napumpali,ka ste proti vsen ali pa dejansko poznate gospoda pa ste njemi fauš za vse. če telk znate o njen,me praf zanima što ste.me praf zanima,če si to vupate pred njin povedati. ne čudo,ka človik nič nemre napravti,če ma okoli sebe dvolične lidi, keri so poleg samo zato,ka majo neka koristi, v žepi pa držite figo. bunte se še dale,komenterajte,pluvajte,lažite...nan pa nika nemrete...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.11.2012 ob 20:30 prekmurec gost

      ja..mamo resno posebne lidij okoli nas... dvomin,ka što od teh sploh zna, o čen se ide, o čen se je šlo v ton primeri... malo se poglobite v stvari pa gučte o tiston,ka resno samo znate,ka je tak...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.