https://www.ris-dr.si/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/540/1835/ESCAPE_ROOM

LOKALNO

Dokument: Kako je Štihec Raščanovi ženi pomagal do slovenskega državljanstva

Murska Sobota, 29.11.2012 ob 6:00  

Obljavljamo kopijo dokumenta, ki razkriva priporočilo murskosoboškega župana Antona Štihca Mariji Pandrc za pridobitev slovenskega državljanstva.

https://www.ris-dr.si/

Mestna občina Murska Sobota na čelu z županom Antonom Štihcem je partnerki propadlega medijskega tajkuna Mateja Raščana, Mariji Pandrc, leta 2007 pomagala do slovenskega državljanstva.

Murskosoboški župan Anton Štihec na vprašanja našega portala ne odgovarja.

Štihec: Marija Pandrc je zaupanja vredna oseba

Objavljamo kopijo dokumenta, v katerem so navedena priporočila Mariji Pandrc, ki jih je dal murskosoboški župan Anton Štihec. Slednji je med drugim zapisal, da je Marija Pandrc znatno pripomogla k ponovni oživitvi stikov s pobrateno občino Paračin v Srbiji. »V preteklih letih je sodelovanje med pobratenima občinama Murska Sobota in Paraič stagniralo iz različnih razlogov. Stiki so se ponovno začeli vzpostavljati prav na pobudo oziroma željo gospe Marije Pandrc, ki je zaradi dejstva, da je rojena v ___________________ in je živela v mestu Murska Sobota, videla potrebo po oživitvi nekdaj dobrega prijateljstva med pobratenima mestoma,« je zapisal Štihec.

Štihec je v priporočilu prav tako zapisal še:

- da je Marija Pandrc s svojimi poslovnimi povezavami pomagala pri vzpostavljanju kontaktov med slovenskimi družbami (predvsem Rašice) z družbami iz različnih srbskih mest,

- je zaslužna za razvoj blagovne znamke Rašica na področjih Srbije (ustanavljanje hčerinskih družb Rašice v Srbiji),

- je zaupanja vredna oseba, ki nesebično pomaga vodstvu občine pri navezovanju stikov z gospodarskimi družbami iz Srbije, pri čemer mnogokrat prihajajo pobude prav iz njene strani,

- prav zaradi zavzemanja za dobro gospodarsko sodelovanje med slovenskimi in srbskimi družbami in predvsem njenega dosedanjega prispevka za oživitev sodelovanja med pobratenima občinama, tudi na gospodarskem področju, zelo podpiram željo gospe Pandrc za pridobitev slovenkega državljanstva. Nenazadnje, ker je gospa Pandrc občanka Mestne občine Murska Sobota.

Vir: Delo

Štihec molči

Kot je poročalo Delo, sicer med murskosoboško občino in občino Paračin razen projekta Exchange ni bilo kakršnega koli gospodarskega sodelovanja, ampak le obiski.

Pri tem je pomembno omeniti, da sta Anton Štihec in Matej Raščan (bila) v prijateljskih navezavah. Ravno po tej liniji je Marija Pandrc najverjetneje tudi prišla do sodelovanja z murskosoboško občino.

Po nekatera pojasnila glede sodelovanja z Marijo Pandrc smo se obrnili tudi na Mestno občino Murska Sobota. Zanimalo nas je, kdo na občini in na kakšni podlagi je izdal priporočilo Pandrčevi za izredno pridobitev slovenskega državljanstva ter kako je Marija Pandrc sodelovala pri utrjevanju odnosov s srbsko občino Paračin. Po 20 dneh še vedno nismo prejeli nobenega odgovora.

Poleg murskosoboške občine je sicer soglasje k pridobitvi državljanstva Mariji Pandrc po izrednem postopku takrat dalo ministrstvo za gospodarstvo, Rašica Point, Japti, Slovenska turistična organizacija ter podjetje Kandela.

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   29.11.2012 ob 6:58 Čika-pajo gost

   Resnični problemi so drugje,vsi kateri delamo grešimo, zato po mojem ni prav da s stem ko je Štihec pomagal gospe do državljanstva namigujete da je deloval z slabimi nameni. Vspodbujanje nestrpnosti proti županom ni v redu, je pa v redu opozarjanje na nepravilnosti vseh vrst vladojoče elite.

   7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   29.11.2012 ob 7:36 šccc gost

   vse lepo na papere kak more biti. nič spornega. čakamo celeca pod kerin nikon de se prijavo, ka on pravi :-) drugje se hujše stvari delajo pa na lejpe oči.....ali?

   5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   29.11.2012 ob 7:38 ... gost

   gotof si!! :)

   12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   29.11.2012 ob 7:58 kapica gost

   Kaj pa je ta gospa naredila za Soboto?

   8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   29.11.2012 ob 8:29 bbr gost

   gotov si lopove

   9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   29.11.2012 ob 8:36 gost gost

   To je najmenje zloraba uradnega položaja, za kar je v Kazenskem zakonu predpisana zaporna kazen najmenje 6 mesecev, saj je, če držijo navedbe Dela, izdal dokument, za katerim ni resnice- se pravi si je nekaj zmislil in ponaredil, da je pomagal prijateljevi deklini. Če se dokaže, da je Štihec dobil še kakšno darilo od prijatelja Raščana, pa je to celo korupcija. GOTOF JE! KJE JE POLICIJA?

   11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   29.11.2012 ob 8:59 gost :-) gost

   Štihec je verjetno mislil, da bo imel pod sabo medije v navezi z Rascanom. Kakšne druge stvari, kere sta z Rascanom skupaj delala, pa bodo itak kmalu razkrite. G.... s. !

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   29.11.2012 ob 9:10 Chico gost

   Mutna posla so v ozadju. Le kaj mu je tega treba bilo ??? Bo treba razmislit na naslednjih volitvah koga bomo volili v MS. Mojoga glasa Štihec že dugo nema. Vsi ste lekar gotofi, tudi mestni svet v MS je kosmat pod kožo in nikakor ni nedolžen. Ne dogaja se nič pametnega v MS, denarja za projekte in društva je vedno manj. Niti nogometu nemrejo pomagati kljub velikim obljubam, prometna ureditev in infrastruktura je v MS katastrofa kak ven s centra mesta ideš ... Samo zadolževanje .... . Z evropskih projektov samo drobtinice, torej nesposobna uprava ... Je treba malo kadre prevetriti v Mestni upravi MS. Pušča še malo največ haska od tega. Skratka slabo zadnji mandat katastrofa .... Protest naslednji petek upravičen, samo ne na takih temeljih.

   12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   29.11.2012 ob 9:30 GOOST gost

   Žalostni manevri za deskriditacijo župana (pa čeprav ta dukument res ni nekakšen blišč resnice), zaradi ugovarjanja nekontroliranemu povečevanju cen Kumunale. Vsaj v tako časovno obdobje spada, da izgleda ko zameglevanje resničnih problemov. Od Kumunale pa nič na Pomurcu?

   3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   29.11.2012 ob 9:38 malina gost

   Ta papir je 100% ponarejeni.

   3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   29.11.2012 ob 9:54 krpujšnica gost

   Malina, ti misliš, da bi si nekdo upal ponarejeni dokument objaviti? S podpisom župana in pečatom občine? Malina ti si ponarejena malina....

   12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   29.11.2012 ob 10:17 bh gost

   kak lejko podpera barabo Raščana pa ženo kelko naroda sta opeharila,pa tou je on znal ka se dela,on jin še pa papere rikta.-sigurno nej šenki.Poštenjak nega kaj,ali on ne vej nič o ton

   14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   29.11.2012 ob 10:59 y gost

   končno -štihec-GOTOV JE idemo na proteste in mu povejmo što je!

   14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   29.11.2012 ob 11:26 smrkci gost

   Ma vsi župani su isti v tej oropani državi.Kateri majmu si je tole zmuslu da de skoraj v vsaki vasi občina pred leti.Sedaj si pa župani polnijo bančne račune v švici in na cipru doma pa imajo prikazan limit češ da oni nimajo denarja,ko bo imel dovolj denarja potem pa odstopi in se preseli v državo kje ima denar na( osvobojeno ozemlje za njih).Mi navadni smrtniki bomo pa plačevali njihove dolgove evropski uniju.

   8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   29.11.2012 ob 11:26 gost gost

   Dajte že enkrat pustit ubogega Štihca na miru. Danes ima pomemben obisk iz Srbije. Mogoče bo kar za celo pobrateno mesto rihtal državljanstva. Pa še Mura bo naredila biznis. Oni dan se je zavzemal za nižje cene ogrevanja, danes vam dela posel s Srbijo. Namesto, da bi ga po rokah nosili.

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   29.11.2012 ob 12:01 Čika-pajo gost

   Vse so delali pred našimi očmi desetljetja eni leta drugi, vedno smo si zatiskali oči ali je res potrebna kriza da ljudje ne samo da spregledamo ampak da povemo.Hočem povedati da smo vsi razen ta mladih kateri so nam pokazali pot na faceboku eako krivi kot ti ki so to delali.

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. ohoho
   29.11.2012 ob 12:31 ohoho

   Poglejte kako lepo prisrćno poljublja naš županček uničevalko Rašice. Kje ste delavci? Koliko družin je uničenih s stečajem Rašice?

   12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. ohoho
   29.11.2012 ob 12:33 ohoho

   He he he, pa ta je neverjeten. Brez sramu, tajkun !!!!!!!!! Gootof si, ljudje smo spregledali.

   14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   29.11.2012 ob 12:39 uf gost

   Vau, to pa je hudo.

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   29.11.2012 ob 12:41 jebemti gost

   Kak dugo mo to cuj gledali. Naj pride v petek pa nan povej kelko je dobo za to uslugo.

   8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   29.11.2012 ob 12:47 sobotainfo gost

   Ge je sobotainfo? Nede objavo toga dokumenta? Te do pa nakladali o pljuvalniki. Resnica.com !!! Gotof je

   8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   29.11.2012 ob 12:53 gost gost

   Pa ka to eni komentirate? Kaj od navedenega v dokumentu pa TAKRAT ni bilo res? Dokaz česa je torej ta dokument? Pomurec pa napeka proti ljubljenemu županu :) Že videno!!! Ka zdaj eni motate ka je par let za tem Rašica šla v stečaj ipd. Ka ma to veze s priporočilom? BTW priporočilo je samo priporočilo. Ministrstvo v LJ ga lejko upošteva ali pa tudi nej. Če što ščej ge tüdi izdam priporočilo ka je Pomurec.com najbole kredibilen medij samo pitaj boga što de takšno priporočilo upoštevo. Kelko se spomnim so se na Raščana v času njegove medijske ere nanj najbole kelili iz LDS-a (Kresalka Obraz leta, ženska leta ali ka je že bila...). Pa tudi iz SDS gda je financiral Reporter. Vsi ste enako krvavi po kožo.

   2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   29.11.2012 ob 13:00 bulmastif gost

   Gost točno je kar navajaš. Raščan je bil dober z vsemi in tudi z LDS in bulmastifi. Preberi si kako je wanabe medijski tajkunček Čeh prišel do denarja za nakup Večera. Prek pasje***** In s takimi se druži naš župan in jim daje priporočila. Obrača se mi.

   5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   29.11.2012 ob 13:10 muza gost

   Namesto muze bi lejko djali kip Mariške iz Paračina. Ta je dosta za vas naredila.

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   29.11.2012 ob 13:11 odvetnik gost

   Ka si tij gost odvetnik tajkuna? Si plačani? Vej pa prešti članek. Štihec ne odgovarja !!!! Torej ga resnica boli. Bi že on sklico tiskovno konferenco pa to utemeljil. Naj ga novinari enouk recimo na Idei TV pijtajo o ton ...

   8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  26. gost
   29.11.2012 ob 13:17 gost gost

   Hmm, kakšne lejpe kepe. Pa sladki poljubček. Naš župan je zlati.

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  27. gost
   29.11.2012 ob 14:26 felix gost

   kelko mi je znano je Raščan furt bil SDS novačo je nove člane,mogoče je Štiheca notri spravo on se je pa njeme oddužo.ka pa 3-lan.Bao še veselica fsi mo modri kak njegva stranka

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  28. gost
   29.11.2012 ob 15:39 Kgvf gost

   Dosta te vi dosegli s svojo "vstajo", ja... Tak "inteligentni" in "pomembni" kot ste..... Za kozlate

   1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  29. gost
   29.11.2012 ob 15:57 nečedne rabote gost

   Ne gre se za vstajo. Gre se za nečedne rabote nekoga na najvišji javni funkciji v lokalni skupnosti.

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  30. gost
   29.11.2012 ob 18:13 Kgvf gost

   Prešti si vse komentare in premisle še enkrat

   1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  31. gost
   29.11.2012 ob 18:28 kakadu gost

   psi lajajo, karavana gre naprej...

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  32. gost
   29.11.2012 ob 18:49 nevtralen gost

   Anonimni komentari so pač samo komentari. Eni, ki župana ne marajo bodo vedno proti njemu, drugi ki jim je bližje ga zagovarjajo. Se mi pa zdi, da to njegovo dejanje nikakor ni nedolžno. Predvsem je nenavadno, da kar molči in se ne odziva na vprašanja novinarjev.

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  33. gost
   29.11.2012 ob 20:00 brat gost

   štihec tvoje poslanstvo ide proti konce, kelko si se nagrabo folga.

   8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  34. amor
   29.11.2012 ob 20:11 amor

   Brat to si ti misliš! Vprašaj občane, kaj ti bodo rekli!!! Koga ne maramo? To so svetniki iz vrst SDS, LDS in SD!!! Vi eni in isti, kar pište , mi pa itak vemo, kdo nam je pri srcu!!! Ker se vam ne pusti,ga hočete ožigosati. Pa vam ne bo uspelo!!! Bliža se vam koneeeeccccc!!!

   2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  35. gost
   29.11.2012 ob 20:15 amor1 gost

   amor,se strinjam z tabo :-)

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  36. gost
   29.11.2012 ob 20:16 amor plačanec gost

   ne vidiš, da si sam samcat v branjenju svojega idola? Gotof je

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  37. gost
   29.11.2012 ob 20:24 gost gost

   štihec je kar namazan z žavbami, sam jih tip kar obvlada prikrit !

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  38. gost
   29.11.2012 ob 20:24 ohoho gost

   Tajkunska nevesta in tajkunski plačanec se poljubljata (glej sliko: ohoho)

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  39. gost
   29.11.2012 ob 20:30 gost gost

   loleki iz soboškoga SDS-a: telko anonimk ste že napisali pa ste pa popušili kak še sigdar do zdaj. Vaja očitno NE DELA mojstra :) Z lažmi, podtikanji, blatenjem se ne pride na oblast (celecinjo & naguzzi)). Tudi na direktorsko mesto v RIS nej (celecinjo). Me strašno zanima če de Pluvalnik.com zdaj pisal o tej zadevi enako vneto kak te, da so zdajšnjo direktorico linčali, 90 % komentarov pod prispevkom pa je napisal celecinjo.

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  40. gost
   29.11.2012 ob 20:54 linč gost

   Gost, ti praviš, ka so linčali na ton portali sekolovnikovo? Daj najdi en članek o ton na ton portale, pa ga prilepi med komentare da bom videl. Pa tude komentare štere bi naj napisal tvoja nočna mora celec? In ka ma Sekolovnikova veze s tajkunskimi povezavami župana? Ljudje so župana prebrali, zahtevajo odgovore na vprašanja! On pa vedno, ko dobi vprašanja na katere mora odgovoriti napada z neki kvazi dokazi. In ti gost njegov plačanec to pač kopiraš po njem, ali si pa kar on, ali pa njegov brat? Big brother iz LJ. Pa nej san Celec, san njegov pajdaš pa ti poven, ka vedno v življenji drži besedo, nej kak tvoj naročnik.

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  41. Bajs01
   29.11.2012 ob 21:29 Bajs01

   http://www.youtube.com/watch?v=g0eyGI_j0Y4 Sem malo pogledal po spletu , in glej ga zlomka , kakšne obljube.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  42. gost
   29.11.2012 ob 22:02 gost gost

   Sekolovnikova sicer ni predmet te teme, vendar pa vsi vemo kako pri nas deluje pravna država. Saj pa razen kurjih tatov še nihče ni bil obsojen. Zato pa ima narod vsega dosti. Me pa čudi, da se nekdo, ki pride v službo, kjer si de facto nastavljen od politike (mestni svet) potem tako čudi, ko ga odstavljajo.

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  43. gost
   29.11.2012 ob 22:15 previrant gost

   Bajs01 ka pa ti gledaš tou? Pravljice za otroke? Gledni raje kaj lepšega. Srbsko ambasadorko s slovenskim državljanstvom tajkunskoga porekla.

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  44. gost
   29.11.2012 ob 23:10 ezermešter gost

   Glavni problem našega župana je to, da si z nikin od pomembnih ljudi v Pomurje nej dober. Najhujše je pa to ka si je nej dober s tistimi ka so ga na župansko mesto spravile. Meni je žal ker sem verjel v njega pa san mislo ka gda tej komuniste (Slavic & Co) odidejo ka de vodo dobro politiko. Nej, on se pa zaradi osebnostnih razlogov skrejga z vzemi ka je možno. Mene bi bilo sram kot župana gučati kak npr. Komunala slabo posluje pa kak imajo izgubo. Ja što pa je njihov lastnik? MOMS seveda ampak ker je g. Štihec s vsemi v svaji so njemi takši nadzorni svet v Komunalo dali ka je kontra njemi kot ;lastnike. Ka nemo gučo ka se s Šiftaron pa Martinuzzinon kak mala deca podjebavlejo mi pa to plačujemo. Od Raščana pa je dobo keš kak vsake druge s kerin ke Raščan "delo" Še najbole žalostno je pa to ka, če bi gnes bile volitve za župana sobote nega čednoga kandidata ka bi ga volili. On samo t.i. malim ljudem pomaga.

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  45. gost
   30.11.2012 ob 10:00 amadeus gost

   Ne en ce ste pozorni na dokument, Stihec v eni vrstici pise "Pandarac", v drugi "Pandarc" :)))

   1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  46. gost
   02.12.2012 ob 16:59 obvezno demonstracije gost

   Gospoud župan.Man izobrazbo,man delovne iskušnje,man znanje,neman pa rodbine na občini ka bi lejko pri vas delo.Spitavlen vas,ali je sploj možno na občini delati brez vez,tude če si sposoben,deloven,gučiš dva jezika tekoče...Kelko ge znan je na občini zaposlenih par včelic brez izobrazbe ,samo majo veze pa so na občini zaposleni,zaj mo jih lejko pa vidli na miklošovon senji kak se šečejo med delovnin čason....

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.