https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dobrodelni koncert Župnijske Karitas v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 02.12.2012 ob 8:30  

V tednu Karitasa se prirejajo različne prireditve, koncerti in proslave. Ena takšnih prireditev se je odvijala tudi v petek 30. novembra v dvorani Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni.


Koncert z naslovom »Vsakdo mora imeti prijatelja«, ki ga je organizirala Župnijska Karitas Gornja Radgona se je letos  izvedel že enajstič. Tako so letos na koncertu nastopili učenci zasebne glasbene šole Maestro, Aljaž Hercog - trobenta, trio klarinetov in komorna skupina flavt. Iz Koroške se je predstavil ansambel Vihar, glasbeno pevska skupina Veselje Radenci - Maribor, ter mladinski pevski zbor Biseri.

Letošnje geslo Karitasa se glasi  »Veselje v sožitju«. Tudi Radgonska Župnijska Karitas se zaveda pomembnosti različnih aktivnosti v boju proti revščini. Aktivisti in sodelavci Karitas se na terenu srečujejo z številnimi oblikami duhovne, duševne in materialne stiske. Kjer je to mogoče, skušajo omiliti  revščino in pomanjkanje ali rešiti nastali problem, vendar velikokrat ostanejo nemočni. V Radgonski Karitas, ki jo vodi Hedvika Korošec ob pomoči neutrudnih sodelavcev, pravijo, da imajo vedno več prosilcev za pomoč, saj se število brezposelnih veča iz dneva v dan. Pomoč jim župnijska Karitas nudi v obliki podarjenih oblačilil in s prehrambnimi paketi. Pri finančnih sredstvih so sicer omejeni, saj jih dobijo le iz donacij dobrotnikov, z organizacijo dobrodelnega koncerta in s prodajo adventnih venčkov, ki jih sami izdelujejo. Veliko prosilcev prosi za pomoč pri plačilu položnic, a kot pravijo pri Župnijski Karitas, vsem ne morejo pomagati, zato skušajo poiskati le tiste najnujnejše primere.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.