https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Sedem pozitivnih življenskih modrosti

13.12.2012  

Pozitivno razmišljanje in pozitivno delovanje dokazano prispevata k bolj zdravemu, kakovostnemu in nazadnje tudi daljšemu življenju.

1. Osredotočite se na danes

Če se boste osredotočali le na danes in ne na jutri, si boste prihranili veliko stresa, izboljšali koncentracijo in produktivnost. Seveda je potrebno načrtovati stvari, ki vas pričakujejo, vendar vam bo konstantno razmišljanje o prihodnosti začelo ovirati vsakdanje življenje. Zadajte si, da boste o prihodnosti razmišljali omejen čas, recimo petnajst minut na dan oz. glede na potrebe, ne pa ves čas in povsod.

2.  Soočite se z ovirami

Enostavno je sedeti in razmišljati o vseh strašnih stvareh, ki se lahko zgodijo, vendar so to ponavadi samo pošasti, ki obstajajo v naših mislih. Praviloma je večina življenskih ovir premostljivih, če se le potrudite okrog njih. Ko ste dobro razmislili, raziskali in naredili načrt za dosego cilja, ne padite v past negativnih misli. Pojdite korak za korakom in dosegli boste cilj. 

3.  Potrudite se razumeti

Pogovarjajte se z ljudmi, raziskujte s pomočjo knjig in interneta in videli boste kako bosta tesnoba in strah izginila. Razumevanje je vedno koristno, vendar kot smo že omenili, pretirano razmišljanje pa ni.

4. Poiščite dobre strani težav

Težave nam pomagajo, da boljše razumemo sami sebe in se razvijamo. Naj vas težave ne ohromijo, saj praviloma obstaja več priložnosti kot problemov in če se osredotočite le na en problem ne boste videli drugih priložnosti. Ko se pojavi težava, se vprašajte, kaj se lahko naučim iz te situacije. 

Foto: sxc.hu

5. Pazite katere besede uporabljate

Ne govorite ali razmišljajte negativno. Vedno uporabljajte besede kot so upanje, vera, zmaga, … Iz besed, ki jih uporabljamo prihaja velika moč. Če boste uporabljali negativne besede, se boste počutili vedno bolj negativne in negativne, medtem, ko bo z uporabo pozitivnih besed vaš odnos do življenja pozitivnejši.

6. Ne hitite

Ko imate v mislih nek cilj, boste zagotovo hiteli, da bi ga dosegli, vendar pazljivo, saj lahko v naglici hitro padete. Počasnejša pot do cilja je zagotovo boljša in učinkovitejša.

7. Ne učite se samo iz lastnih napak

Lastne napake so zanimive saj nas naučijo veliko dragocenega. Vendar se učite tudi na tujih napakah,  ni potrebno vse izkusiti na lastni koži.

 

Vir: covermagazin.com

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.