https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V mrzlih zimskih dneh živali potrebujejo večjo skrb

14.12.2012 ob 9:00  

V Društvu za zaščito živali Pomurja pozivajo vse lastnike živali, naj v teh mrzlih in vetrovnih zimskih dneh poskrbijo za dobro počutje svojih hišnih ljubljenčkov.


Tistim, ki ne živijo v hiši, naj zagotovijo zavetje pred zmrzaljo in vetrom, najbolje je, da živali namestijo v neogrevanih garažah ali drugih zaprtih prostorih z dnevno svetlobo. Živali naj imajo vedno svežo pitno vodo, ki v teh nizkih temperaturah zelo hitro zmrzne, zato se naj večkrat dnevno zamenja. Prav tako naj bo hrana primerne temperature za uživanje. Žival jo naj takoj použije, tisto hrano, ki pa ostane, naj lastniki odstranijo, saj prav tako hitro zmrzne in kot takšna ni primerna za nadaljnje uživanje. Hišnih ljubljenčkov, ki bivajo v hiši, naj lastniki ne puščajo dlje časa v avtomobilu, saj lahko zmrznejo.

Prav tako naj bodo lastniki psov še posebej pazljivi, da jim ne odidejo od doma. V visokem snegu lahko namreč pes izgubi voh in ne najde poti nazaj. Poleg tega pa lahko psi, ki zaidejo v gozd ali na njive, preganjajo tudi nič hudega slutečo divjad, ki išče hrano za preživetje in je prav tako izpostavljena nagonom psov po lovu in tako prihaja tudi do poškodovanj divjadi. Lastnike psov prosijo, da so bolj pozorni in svojih psov ne puščajo brez nadzora.

Poskrbimo tudi za ptice v naši okolici

Ne smemo pozabiti tudi na ptice v okolici kjer živimo. Ptice krmimo v okolici naših domov, kar moramo početi vso zimo. Ko enkrat s krmljenjem začnemo, moramo nadaljevati vse do takrat, ko sneg skopni in si ptice lahko same začno iskati hrano, nikakor pa tega ne smemo prekiniti prej.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.