https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Kako prihraniti pri božičnih darilih

20.12.2012  

December je čas praznikov, družinska srečanj in praznovanj, vendar prinaša tudi nevarnost za vašo denarnico. Naj vam naslednji nasveti pomagajo pri obdarovanju.

1.Naredite seznam

Izogibajte se impulzivnemu nakupovanju. Preden greste po nakupih si naredite seznam, komu boste kupili darilo in zakaj. Zelo pomembno je, da v trgovine ne vstopite, rekoč: “No, da vidim, kaj imajo v trgovinah …” V tem primeru se vam namreč lahko zgodi, da ne boste našli nič in boš kupili povsem nesmiselne stvari.

 

2. Plačujte z gotovino

Izračunajte si, koliko ljudi nameravate obdariti in koliko denarja ste pripravljeni nameniti za vsakega obdarovanca. Plačujte z gotovino, saj boste tako lažje kontrolirali koliko denraja se porabili.

 

3. Izmenjava daril

Organizirajte izmenjavo daril z družino, prijatelji in sorodniki, naj se tudi otroci medsebojno obdarujejo kot odrasli. Vsi, ki se boste obdarovali se zmenite za znesek, v vrednosti katerega vsak kupi darilo. Lahko se žrebate na začetku, tako da veste komu boste kupili darilo ali pa kupite darila jih daste na kup, označite s številko in potem žrebate.

Foto: sxc.hu

4. Podarite darilo za celo dužino

Namesto, da kupujete posamezna darila, kupite darilo za cello družino. Na primer, družinski obisk zabaviščnega parka, kopališča, kina ali pa kakšno družinsko igro, saj so prazniki čas, ki ga preživljamo v krogu družine.

 

5. Zbudite ustvarjalca v sebi

Zakaj ne bi letos sami izdelali darila za sodelavce ali prijatelje. Ročno izdelano darilo nosi čisto drug pomen kot darilo iz trgovine. Ko dobimo darilo, ki ga je nekdo izdelal sam, vemo, da vanj ni vložil le svojega denarja, ampak svojo idejo, trud, čas, ljubezen do nas. Vemo, da je ves ta čas, ko ga je izdeloval, mislil na nas in da nas ima, če se je tega lotil, zagotovo zelo rad. In to je nekaj, kar se ne da kupiti v nobeni trgovini. 

 

6. Nikar z nakupi ne čakajte do zadnjega dne

Ne le, da boste živčno tekali po trgovinah in ne boste našli nič pametnega, tudi zapravili boste veliko več. Ker ne boste imeli daril, boste kupili kar koli, po kateri koli ceni. 

 

Vir: lepotaizdravlje.rs

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.12.2012 ob 19:24 lol gost

      najbolj prihraniš če ne greš v trgovino.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.12.2012 ob 21:52 gost gost

      Točno tak. Nič ne kupiš.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.