https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Popestrite si praznične dni z obiskom Božične Prlekije

19.12.2012 ob 18:14  

Božična Prlekija je projekt, ki se že tretje leto uspešno izvaja, povezuje pa tri dogodke, in sicer Razstavo jaslic v Veržeju, Božično vas Banovci in Božično noč na Razkrižju. Tako si lahko z obiskom teh treh dogodkov popestrite prihajajoče praznične dni.


Razstava slovenskih in družinskih jaslic Ane Korenč v Veržeju

S 5. razstavo slovenskih jaslic Zavod Marianum Veržej zaključuje jubilejno leto, 100 let od blagoslovitve Marijanišča v Veržeju. Letos so osrednji del razstave napolnile družinske jaslice Ane Korenč, razstavo pa dopolnjujejo jaslice slovenskih rokodelcev in jasličarjev ter otrok severovzhodne Slovenije.

Skupno je na letošnji razstavi predstavljenih 24 jaslic Ane Korenč, 27 jaslic slovenskih rokodelcev/jasličarjev in 28 jaslic šolskih skupin in društev. Razstava bo na ogled vse do 3. februarja 2013, in sicer vsak dan od 9.00 do 17.00 ure, ob sobotah od 9.00 do 12.00, ob nedeljah in praznikih pa po dogovoru.

Več o razstavi si lahko preberete TUKAJ.

Ana Korenč (razstava jaslic v Veržeju)

Božična noč na Razkrižju

Božična noč na Razkrižju je predstava na prostem pri Ivanovem izviru, ki jo v organizaciji Turistično narodopisnega društva Razkrižje uprizarjajo že 15. leto zapored. Gre za kvaliteten kulturno-verski dogodek po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva, kateremu ustvarjalci sledijo z veliko natančnostjo. Predstava, ki traja eno uro, je postavljena v čudovito naravno okolje in poteka zelo razgibano. 

Skupaj s tehničnim osebjem v predstavi sodeluje 120 ljudi. Poleg igralsko-govornega dela, je v predstavo vključeno veliko odličnega petja, tako celotnega cerkvenega pevskega zbora razkriške župnije, kot tudi vseh glavnih igralcev: Jožefa, Marije in drugih, ki del svojih vlog tudi odpojejo.

Božično noč na Razkrižju si lahko pogledate v ponedeljek, 24. decembra ob 19.00 in v soboto, 5. januarja ob 18.00 na prostem pri Ivanovem izviru.

Utrinek s predstave Božična noč na Razkrižju (Foto vir: TIC Razkrižje)

Božična vas v Banovcih

Jaslice na prostem, ki zaživijo v vasi Banovci v drugi polovici decembra, so zagotovo odraz iznajdljivosti, marljivosti in ustvarjalnosti vsakega domačina, ki s svojo umetniško žilico poskrbijo, da so vsake jaslice zgodba zase. Letos je jaslic kar 44.

Obiskovalci si od prejšnjega vikenda pa vse do 8. januarja lahko ogledajo jaslice na dvoriščih hiš v Banovcih, prav tako pa lahko vsi sodelujejo pri ocenjevanju jaslic (glasovalni list lahko najdete na recepciji Term Banovci). Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad pa bo potekala 11. januarja v restavraciji Zeleni gaj v Banovcih.

Jaslice v Banovcih

Več fotografij najdete v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.