https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Škof Erniša v božični poslanici za sodelovanje med vernimi in neverujočimi

21.12.2012 ob 7:00  

V teh dneh voditelji in funkcionarji izrekajo božične in novoletne želje ter čestitke. Tako vernikom kot neverujočim pa je svojo poslanico namenil tudi že škof Evangeličanske cerkve Geza Erniša, ki je oboje pozval, naj s skupnimi močmi premagajo temo, v kateri smo se znašli.


»Božična zgodba je zgodba ljubezni, kajti govori o luči, miru, dobroti, čeprav vem, da jo danes mnogi drugače doživljajo,« je danes v božični poslanici zapisal škof Evangeličanske cerkve Geza Erniša. Ob tem je pozval tako verujoče kot neverujoče, naj si pošteno pogledajo v oči in skupaj premagajo temo, v kateri smo se znašli.

Kot je poudaril v poslanici, prihodnji dnevi za mnoge ne bodo praznični in zato je vprašanje, zakaj je temu tako, povsem upravičeno. »Vprašajmo se zato v teh prazničnih dneh preden se odpravimo v Betlehem k božjemu otroku, kaj polagamo v njegovo zibelko in na narodov oltar? S čem in čim segamo v srce in dušo slovenskega človeka, in vseh ostalih, ki skupaj z nami živijo? Je to sovraštvo, ali ljubezen, je to pomoč ali sebičnost? Je to prijateljstvo in sprava, ali pa razdor in sovraštvo,« se sprašuje Erniša.

Foto: Arhiv Pomurec.com

A škof obenem poudarja, da se kljub vsemu moramo odpraviti »na pot, kjer se je rodila ljubezen«. Sam namreč veruje, da je v naših srcih še vedno dovolj moči in volje za dobro, pošteno ter pravično.

Erniša je ob tem izrazil željo, naj dobro, ki ga Bog polaga na oltar našega življenja in čemur moramo tudi mi slediti, zaživi v teh prazničnih dneh in tudi v naših srcih, vaseh in mestih. Ob tem pa izpostavlja, naj to dobro predvsem ponesemo v življenje tistih, ki trpijo, so osamljeni, bolni ali razočarani. »Naredimo vsem lep, vesel in prijazen božič,« je zaželel ter obenem zaželel tudi blagoslovljeno in uspešno novo leto 2013.

Vir: STA

    Komentarji

    1. gost
      21.12.2012 ob 10:31 PREKMURSKI ZET gost

      Lepo povedano g. Erniša. Tudi vam en lep in miren božič!

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.12.2012 ob 20:59 alf gost

      Kaj se glasi te literan......

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.12.2012 ob 12:09 Katoličan gost

      g. Erniša, to je nagovor za pametne ljudi. Prav bi bilo, da se oglasite večkrat, pa bi mogoče tudi taki kod je ( alf) dojeli, da je med pametjo in norostjo zelo tanka ločnica, pa vseno njemu in vsem ljudem dobre volje vesele in blagoslovljene Božične praznike.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.12.2012 ob 13:06 felix gost

      Gospod ŠKOF najlepše se Vam zahvaljujem za iskrene in pravilne ugotovitve stanja v naši državi vseeno ostaja tančica upanja za boljši jutri držimo se nauka našega cenjenega TRUBARJA,ki pravi STATI INO OBSTATI-ne pa RKC in ustavno sodišče,ki si lastijo državo in oblast.BLAGOSLOVLJENE PRAZNIKE IN VSE DOBRO V PRIHAJAJOČEM LETU VAM IN VSEM VERNIKOM IN NEVERNIKOM VAN ŽELIM.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.12.2012 ob 20:27 PREKMURSKI ZET gost

      " gost - alf ", če bi bilo več takih ljudi kot je gospod Erniša, bi bilo lepo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.