https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Pravila za nego kože pozimi

25.12.2012  

Zima je lep letni čas, vendar je tudi čas, ko se vremenske razmere zaostrijo in zaradi velikih temperaturnih sprememb naša koža potrebuje več hranljivih snovi in nege kot sicer. Tukaj je nekaj nasvetov, s katerimi boste lažje preživeli zimo in se izognili nevšečnostim s kožo.

Umivanje z nežnim milom

Vsak dan obraz namilite z nežnim milom, ki je namenjen negi obraza in je dermatološko testiran. Nato obraz splahnite z mlačno in ne vročo vodo, kajti vroča voda s kože spere naravna olja, ki jih proizvajajo oljne žleze obraza, kar lahko povzroči suho in srbečo kožo.

 

Piling

Piling bi naj bil pozimi obred, ne samo na obrazu, temveč tudi na telesu. Če imate občutljivo kožo, izberite blažjega, važno je, da si ga privoščite enkrat na teden. Lahko poskusite tudi naraven piling iz soli ali sladkorja in sode bikarbone; pomembno je, da odmrle celice zapustijo kožo, ki bo takoj bolj sijoča in zdrava.

 

Pomešajte kreme med seboj

Pozimi je ponavadi tako, da se iz vlažilne, poletne kreme preide na hranilno saj naj bi bila koža bolj potrebna mastnih krem. V resnici je najbolje, da pomešate vlažilno in hranilno kremo, ki ju uporabite zjutraj in zvečer. Če se le da, izberite bio izdelke, ker so bolj prijazni in prav tako učinkoviti

Foto: sxc.hu

Zaščitite kožo tudi z ličili

To velja predvsem za ženske, ki obožujejo “natural look” in ne nosijo make upa; sploh pozimi je dobro, da kožo zaščitimo vsaj s pudrom ali, bolje, z BB kremo. Nanesite tudi puder v prahu in šminko, ki bo ustnice lepo zaščitila pred mrazom.

 

Jejte zdravo

Oziroma primerno, kajti zdrava hrana bi morala biti na meniju čez vse leto, ne le pozimi. Izberite torej sezonsko sadje in zelenjavo, vsaj dvakrat na teden jejte ribe in meso naj bo predvsem belo. Preveč sladkorja in testenin škodi tudi vaši koži, pa še prebava bo počasnejša.

 

Pozor pri tuširanju

Kot že rečeno, vroča voda suši kožo, povrh vsega pa so še trda ali tekoča mila, ki prav tako poskrbijo za težave. Ponovno izberite bio produkte in poskusite ne pretiravati z vodo in namakanjem. Po tuširanju nujno nanesite kremo, sploh na predele kot so kolena, komolci in pete, dobra izbira je tudi olje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.12.2012 ob 14:40 koža gost

      Že dolgo nazaj so ženske vedele, da je med ostalimi naravnimi stvarmi, kot je olivno olje, med, mleko, kamilice in še kaj, taboljša zadeva za kožo tudi sperma, ki se jo zmasira v kožo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.