https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Za Avstrijca najverjetneje bil usoden plinski razpršilec

27.12.2012 ob 13:26  

Desetega novembra je OKC Murska Sobota javnost seznanila o čezmejnem zasledovanju, kjer so avstrijski varnostni organi po avtocesti iz Graza sledili pobeglemu vozniku. Pobegli voznik je bil zaustavljen v Pincah, v rakičanski bolnišnici pa je nato umrl. Zdaj je znan natančnejši vzrok smrti.


Iz obdukcijskega zapisnika je razvidno, da je pri pokojnem, ki je bil alergik, smrt nastopila zaradi anafilaktične reakcije, najverjetneje kot odgovor na uporabo plinskega razpršilca.

Spomnimo ...

V začetku novembra se je na slovenski avtocesti proti madžarski meji odvijalo pravo filmsko dogajanje. Avstrijski varnostni organi so malo pred 11. uro obvestili OKC PU Maribor, da zasledujejo neznanega voznika osebnega avtomobila znamke Seat Leon, avstrijskih registrskih označb, ki je povzročil pri njih prometno nesrečo in se ne ustavi. Čez eno minuto so navedeni še enkrat  obvestili OKC PU Maribor, da je vozilo na bivšem mejnem prehodu Šentilj vstopilo v Republiko Slovenijo in da za njim izvajajo čezmejno zasledovanje po avtocesti in prosijo za pomoč.

Foto: APA / ZASEBNO

Ob 11.04 uri je bil OKC PU Murska Sobota obveščen o čezmejnem zasledovanju in smeri vožnje proti Republiki Madžarski. Policijske patrulje PPP in PPIU Murska Sobota so vozilo prvič ustavile v bližini izvoza za Turnišče, vendar je odpeljal naprej in pri tem poškodoval službeno vozilo slovenske policije. Drugič je bil zaustavljen v bližini počivališča Pince. Vozniku je bila odvzeta prostost, pri tem pa sta bila eden slovenski in avstrijski policist lažje telesno poškodovana, oba sta staknila odrgnine in vreznine. Vozniku je bila zaradi slabega zdravstvenega stanja na kraju nudena zdravniška pomoč v bolnišnici v Rakičanu, kjer pa je okoli 13. ure umrl.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.12.2012 ob 14:43 lujzek25 gost

      Zakaj niso uporabili stinger MORILCI???)))

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.12.2012 ob 15:39 34343 gost

      kakši plinski razpršilec, kda, kak pa ge je bil uporabljene?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. robit13
      27.12.2012 ob 16:18 robit13

      Ka sploj bedarije kvasis tebi trbelo stinger uporabiti na glavi. kda si pa čul, ka se pri 200 ali vwč km/h stinger uporablja, vepa biješ ga včasih pa še kakšnega poleg. drugič malo preveri, pa ne šiši takšnih beadrij.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.12.2012 ob 16:34 redar gost

      MATER STE ENI ZAOSTALI KA NEVEJTE KA JE STINGER . NAJPRLE PIJTAJ KA JE TOU PA TE PIŠI . STE ENI BETEŽNI .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.12.2012 ob 17:00 Medicius gost

      Neverjetnjo... kdo bi si mislil?! Zdaj bomo vsakemu bolniku, ki bo potreboval zdravniško oskrbo zaradi prisilnih sredstev Policije že pri vhodu aplicirali Tavegyl iz preventive. :)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.12.2012 ob 0:06 stinger gost

      lujzej25 budalo pritisnjeno, jodlar je besno po naših cestaj na pune pa ogrožo naša življenja ti pa sereš zdaj neka brezveze pa kvasiš gluposti konj kluknjeni. gda de se ti eden takšen ednouk v avto zakajlo te se deri skoz okno MORILCI tele zarukano.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.12.2012 ob 19:09 the doctor gost

      bravo medicius

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.12.2012 ob 20:39 stihl gost

      Škoda je pijsati kajkoli pa trošiti nejpotrejbno energijo za človeka šteri je po vsej najslabšij možnosti imel prijlko staviti se pa z policajami gučati kak vsi normalni ljudje,že pri prvom ustavjanji-ga,je zbrisal in ogrožau na cesti vse mogouče,če bi ubežnik bil čisto normalen do takše situacije nebi na njegovo žalost prišlo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.12.2012 ob 20:47 jebivoter gost

      bravo pa en velki aplavz za stingerja, redarja pa robita 13. bar nikak zna ka je stinger pa kak se dela z njin. se vam pridrujžin pa davlen podporo za tau ka ste napijsali. lijzek25 tij pa se najprle pozanijmli kda se sploj stinger lejko vrže pa što ga sploj odobrij ka ga lejko. tvoja zakonska podlaga glede toga je v velkon pijtanji tak ka lipau prosin ne komentejraj nekaj na pamet či ne vejš kak tau ide. pa ka pijšeš nekšne morilce bi rad tebe vido v takšnoj situaciji ka bi napravo??? točno tak kak san si mislo posrau bi se od nevole..........

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.