https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Katanec tudi uradno selektor slovenske reprezentance

Ljubljana, 4.1.2013  

Srečko Katanec je danes tudi uradno postal selektor slovenske nogometne reprezentance. Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na Brdu pri Kranju soglasno podprl Katanca, ki bo tako drugič v karieri vodil slovensko člansko izbrano vrsto. Katanec bo slovensko vrsto vodil do konca evropskega prvenstva 2016.


Katanec je slovensko vrsto prvič vodil med letoma 1998 in 2002 in jo takrat popeljal do evropskega prvenstva 2000 in svetovnega 2002. Takrat je nasledil Bojana Prašnikarja, Slovenijo pa na 47 tekmah vodil do 18 zmag, 16 neodločenih izidov in 13 porazov.

Devetinštiridesetletni Katanec bo slovensko izbrano vrsto prvič v novem mandatu vodil 6. februarja v Kopru na prijateljski tekmi z Bosno in Hercegovino. V "drugem" obdobju Katanca čaka težko delo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014, saj je slovenska vrsta pod vodstvom njegovega predhodnika Slaviše Stojanovića v uvodnih štirih tekmah skupine E zbrala le tri točke in je predzadnja. Naslednji kvalifikacijski obračun bo 22. marca doma z Islandijo.

FOTO: Večer

Slovensko reprezentanco je doslej sicer vodilo šest različnih selektorjev. Ob Katancu še Stojanović, Bojan Prašnikar, ki je bil na selektorskem stolčku kar trikrat, Zdenko Verdenik, Branko Oblak in Matjaž Kek.

STA

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2013 ob 17:29 sdsd gost

      ka drek trenere telko menjavlejo, ekpico trbej cejlo menjate. vejpa špilajo takšne talente ka bi še kakšen z pomurske lige lejko namesto njega špilo. pa kda vijden ka dedič špila, tan ove mlade matavž pa tka pa sidijo kere v bistve gole davlejo v drujgeh državaj, ka mi vse slabo gračuvle... Lejko delamo ka ščemo trbej več igralcov od maribora pripelate v reprezentanco... jebiga so pač najbaukše trbej se sprijaznite.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2013 ob 17:49 ciko gost

      ja pa ka ma tou veze z Katancon te mogoče moti ka je mel človik uspehe z reprezentancof!Reprezentanca je nej Maribor Mura ali bilo šteri klub more biti ponos in odnos vsakoga fusbalera keri dobij zavupanje selektora neklede na klubsko pripadnost!Dajmo človeki mer naj dela mij pa malo menje komentejrajmo in debatejrajmo,ka tounema smisla!Katanec bog ti pomagaj

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.01.2013 ob 18:35 NIK gost

      NAPIŠITE TUDI KELKO DE TE ČLOVIK DAUBO PLAČANO. KELKO SAN GES ČIU DOSTI!!! KATASTROFA

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.01.2013 ob 19:05 bad-boy gost

      kek je dobüvo dosti več kak de zaj katanec! je pa edina prava izbira!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. stane
      04.01.2013 ob 20:54 stane

      niti za papeža so nej takšni hura napraviili hujše kak či bi baug za selektora prišo

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.01.2013 ob 23:24 leel gost

      Katanec de dober. Najbole to ide v nos sigurno zahoviči hehe. Meni se je zahovič zamero ravno takrat ko je pistil reprezentanco na cedili. To igralec nebi smel narediti pa makar je sam messi nej pa zahovič.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.01.2013 ob 23:36 okroglousnje gost

      Kaj pa je to nogomet? Kdo pa je to Katanec? A je kaka nova firma? Mogoče kaj za pojest? A kaj za preživetje?

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.01.2013 ob 23:47 diksi gost

      podpiram Katanca - zdi se mi, da je zelo iskren in da komaj čaka na prvo tekmo - tak kak mij vsi. Me prav zanima, kaj bo spremenil in koga bo vpoklical. Drugače se pa strinjam, da morajo igrati vsi najboljiši, neglede koliko so stari. LP

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.01.2013 ob 0:00 katanec... gost

      ... je od tistoga "uspeha" z našo reprezentanco nej napravo ama nika nigi drugje, pa še te so bili za uspeh več ali menje zaslužni naši igralci z zahovičon na čeli. katanec je te šou v makedonijo, nekan k arabcon, pa v grčiji je tudi bil trener pa nigi nič neje napravo. v bistvi so vso popušili tan ge je on biu trener. zdaj gda ga pa več nišče nešče pa je slovenija dobra. kakšen luzer je tej katanec. ka se nede pa pomali đouko, brečlaš eden.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.01.2013 ob 17:07 MARIBOR gost

      Tak ja! Dobrodošel Katanec:) Nogometna zveza ma palik pejnez viška:) On de si lejko vsaki mejsec nauvoga bmwja kupo, mi mo pa z 500 eur v žepi NAVIJALI:) NEVEN NO,,,VSI SE BUNIMO KA NEGA PEJNEZ, KA MAJO DOLOČENI PREVEČ PEJNEZ, KDA SE PA IDE O ŠPORTI PA BI JIM VSE DALI! MURA05 JE DOBILA OD ''ŠTIHECA'' (KOMUNALE) DENAR,,,PLAČALI PA MO MI OBČANI, KER DE KOMUNALA PODRAŽILA STORITVE!!! NE BOJTE NAIVNI

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.01.2013 ob 22:32 KATANEC GO HOME gost

      đoklaš šmarnogorski

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.01.2013 ob 22:57 okroglousnje gost

      Kaj pa je to nogomet? Kdo pa je to Katanec? A je kaka nova firma? Mogoče kaj za pojest? A kaj za preživetje?

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.01.2013 ob 7:33 PREKMURSKI ZET gost

      Srečko srečno, potreboval boš srečo. Prvo uvedi red in disciplino ter trdo delo. Vse ostalo znaš!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.01.2013 ob 14:38 Fery01 gost

      Bravo ništerni. Vidi se ka ne vidite dale od nosa pa šče to bole slabo.Bil san na nekaj treningih ka jih je vodo Srečko na gorenjskom pa san vido ka je pribejžo prvi pred igralci te da smo bili na svetovnon in evropskon. Vi ništerni ste bili ešče mali ka bi to znali. Te smo meli reprezentanco za poglednoti ka ges pravin najprvo trbe biti človik pa te igralec trener ali kaj drugoga zato nika ne šinfajte pač pa navijajte za naše ka so to edini ka je mamo pa naj bo to što koli samo naj do dobri

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.01.2013 ob 15:08 Ciganjscek gost

      @ FERYO 1 Nisterni tudi pred sejdmoj pridejo v sluzbo, pa nika ves den ne napravijo. Kelko san te razmo, si tij ze pred katancom bil na igrisci, pa ga cako. In rezultat? priso si domou, pa si mamiki povedo ga si vido Katanca & comp. Pouleg toga je vec Vrsti aporta ge smo v svetovnem merili bougsi od nasih fusbalerov., f da ne gucim o njihovom i ku ji ter raznih namescanjih in stavniskih aferah. Taksi se vijdijo samo nistrnim.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.