https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Pikado turnir v Svetem Juriju na Goričkem

Sveti Jurij, 6.1.2013  

Turnirja se je udeležilo 57 moških in žensk.

Že 7. tradicionalni novoletni pikado turnir v elektronskem pikadu se je odvijal v gostišču Kuzmič v Svetem Juriju. Vsako leto pikado klub Friend's Team in Športna zveza Rogašovci priredi turnir, ki se odvija prvo soboto v januarju. Turnirja so se udeležili tudi trije člani pikado reprezentance Slovenije (Andrej Gorjak, Sašo Vütek in Sebastjan Zadravec), ki so lani uspešno zastopali barve naše države, saj so postali evropski prvaki v pikadu.

Prav tako ženske v tem športu ne zaostajajo za moškimi, saj se lahko organizatorji pohvalijo, da sta se njihovega turnirja udeležili tudi dve članici pikado reprezentance Slovenije (Viktorija Klaneček in Nataša Krajnc). Med samim tekmovanjem v elektronskem pikadu je potekalo tudi tekmovanje v klasičnem pikadu, kjer so tekmovali po principu, kdo vrže več s tremi puščicami.

Rezultati:

Dvojice mešano:

  1. Horvat Davor PK Ana Mari Klara Petanjci in Azola Franc PK Friend's Team Sv. Jurij
  2. Vűtek Sašo PK Top Gun Grlava in Rene Grah PK Rajsar Grad
  3. Sebastjan Zadravec PK Vavtor Team Ptuj in Jure Banko PK Pančor XL Domajinci

 

Ženske posamezno:

  1. Viktorija Klaneček PK Vavtor Team Pruj
  2. Nataša Krajnc PK Pinicchio Ivanjkovci
  3. Monika Jerebic PK Top Gun Grlava

Moški posamezno:

  1. Andrej Gorjak PK Top Gun Grlava
  2. Jernej Magerl PK Top Gun Grlava
  3. Dejan Baranja PK Bubi bar Zenkovci

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.