https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sobočanka Suzana Zekovič gre na izbor najlepše neveste Evrope v Grčijo

10.01.2013 ob 9:30  

Suzana Zekovič bo prva Slovenka, ki se bo udeležila izbora za najlepšo nevesto v Evropi, letos izbor poteka v Grčiji. Sobočanko bo nosila obleko Maje Ferme, na pot pa je vzela tudi spominke iz Prekmurja in tukajšnjo avtohtono narodno nošo.


Nosilka licence za lepotno tekmovanje »najlepša nevesta v Evropi« v Sloveniji je konec lanskega leta postala Modna akademija IFM-Image Fashion Management, največji izziv v kratkem obdobju do danes pa je bil iskanje najprimernejše slovenske predstavnice, ki bo s svojim izgledom, izkušnjami in vedenjem, kar-se-da uspešno zastopala Slovenijo. Tako je padla odločitev - prva Slovenka, ki se bo udeležila izbora za najlepšo nevesto v Evropi, bo Sobočanka Suzana Zeković, ki ima za seboj že kar nekaj izkušenj z lepotnimi tekmovanji.

Letošnji mednarodni izbor najlepše neveste v Evropi – »The European Bride«, ki bo potekal v sklopu poročne razstave - »Bridal Expo«, bo 14. januarja v enem izmed najlepših kongresnih centrov v Evropi – Zappeio Megaro v glavnem mestu Grčije Atenah. Celoten dogodek bo poleg poročne tematike tudi multinacionalnega značaja. Zaznamovale ga bodo številne evropske države – bodisi v okviru poročne razstave, bodisi lepotnega tekmovanja.

Po podatkih organizatorja jih bo na izboru sodelovalo petnajst. Poročno razstavo si bo mogoče ogledati med 12. in 14. januarjem, s slovesnim zaključkom v znamenju lepotnega izbora. Dekleta bodo imela veliko priložnost za sodelovanje na področju oglaševanja in modeliranje, glede na to, da je v okviru razstave poročnega tedena organizirano druženje z grškimi in tujimi oblikovalci. Tovrstne prireditve so odlična odskočna deska, saj oblikovalci izbirajo nove modele za svoje kreacije in tako dekletom omogočijo mednarodno kariero v svetu mode.

Sicer je bil čas za pripravo in promocijo dogodka precej kratek, vendar je IFM-ju uspelo k sodelovanju povabiti kar nekaj zanimivih slovenskih predstavnikov, ki so s svojimi produkti ali storitvami pripomogli, da se projekt izvaja na profesionalni ravni. Suzana Zeković bo Slovenijo zastopala v »signature dress« Maja Ferme fashion in z nakitom s 100 milijonov let starim slovenskim draguljem prav tako priznane modne oblikovalke Maje Ferme. Zaključeno pa je tudi fotografiranje preko katerega se izvaja celoten PR – k temu so prispevali Borut Novak iz Mič Stylinga na Rimski cesti, Urška Bizjak za Make up Artist Center in dobro znani modni fotograf Dejan Nikolić.

Predpriprave, ki so potekale le skoromen mesec dni, so sedaj zaključene, mlada predstavnica pa je na poti v Grčijo, kamor bo odletela iz Trsta. IFM-jevci so si zaželeli, da bi se Slovenija poleg dovršenega videza naše predstavnice, vtisnila v spomin tudi širše, zato je Suzanina prtljaga težja še za nekaj nekaj ličnih spominkov, ki kar-se-da najbolje predstavljajo našo kulturo.

15 sotekmovalk in predstavniki glavnega organizatorja bodo prejeli izdelke domače obrti podjetja Medičarstvo družine Celec, ki imajo že tradicionalno medičarstvo in lectarstvo od leta 1937 in se ukvarjajo s peko medenjakov in figuralnega lectovega peciva, keramične suvenirje bo izdelalo Lončarstvo Bojnec, ki se ukvarja s starim manufakturnim lončarstvom že od 19. stoletja in za konec še čudovite ročno izdelane priponke iz idrijske čipke, ki jih bo prispevala samostojna podjetnica Anzelm Lidija iz Šiviljstva Mal.

Kulturno društvo "MARKO" Beltinci pa bo Suzano opremilo s še eno čudovito kreacijo, ta bo sicer bolj tradicionalna, na izboru preoblekla tudi v avtohtono prekmursko narodno nošo, s katero ne bo le zastopala našo državo, ampak tudi pokrajino iz katere prihaja.

    Fotogalerija