https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policijski sindikat nadaljuje lani prekinjeno stavko

11.01.2013 ob 10:06  

Policijski sindikat Slovenije bo danes ob 11. uri začel z izvajanjem stavkovnih aktivnosti. Razlog za nadaljevanje lani prekinjene stavke je neizpolnjevanje in oviranje izvajanja stavkovnega sporazuma, sklenjenega med policijskima sindikatoma in vlado. Stavko bodo izvajali do preklica. Tudi v času stavke pa bodo zagotavljali varnost na protestih.


V času stavke bodo stavkajoči policisti po vsej državi izvajali vse naloge, ki jih morajo v skladu z zakonom o policiji, je pojasnil predsednik sindikata Radivoj Uroševič. To po njegovih besedah pomeni, da bodo obravnavali nujne dogodke, klice na pomoč, hujša kazniva dejanja in hujše prekrške tako v prometu kot s področja javnega reda. V primerih, ko policist lahko izreče globo ali opozorilo, pa v času stavke policisti na terenu ne bodo ukrepali.

Stavka bo potekala v skladu s stavkovnimi pravili, veljavnimi v času lanske stavke, ki so jo 30. maja prekinili s sprejetjem stavkovnega sporazuma. Članov policijskega sindikata je več kot 5000, vendar konkretne številke stavkajočih niso povedali. PSS je sicer k stavki pozval vse zaposlene na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) in v policiji, tudi tiste, ki niso člani njihovega ali nobenega sindikata.

V Policijskem sindikatu Slovenije vladi očitajo oviranje uresničevanja stavkovnega sporazuma z zakonom o izvrševanju proračunov za letošnje in prihodnje leto, ki je dodatno omejil izplačevanje delovne uspešnosti za povečan obseg dela. Poleg tega pa je ostala neizpolnjena stavkovna zahteva, in sicer priprava novele pravilnika o seznamu poklicnih bolezni.

Ministrstvo obžaluje, da se je policijski sindikat odločil napovedati stavko in ga vabi k nadaljevanju pogajanj. V Sindikatu policistov Slovenije pa menijo, da stavka ni potrebna, ker se stavkovni sporazum po njihovem mnenju izvaja. V pogajanjih z MNZ so namreč dosegli dogovor, da se bo izplačevanje delovne uspešnosti nadaljevalo, o tem pa so policijske enote uradno obvestili v četrtek.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.01.2013 ob 11:27 JOUŽEK gost

      STAVKA PREVEČ NAS JE..... POLOVICA POLICIJE DELAT PA BO VEČJA PLAČA....Š!!!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.01.2013 ob 11:31 gost gost

      Pravilno! Policaji ne dajte se, politiki že preveč dugoi nategavlejo vse povprek, ne dajte se. SPLOŠNA STAVKA V CEJLI DRŽAVI dokler se politiki nedo začali drugače obnašati. Državljanska nepokorščina tudi ne bila slaba.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.01.2013 ob 14:22 gost gost

      Na borzi je veliko ljudi, ki bi takoj sprejeli delo za ta denar. Večina v JS se sploh ne zaveda, kako dobro jim gre. Naj gredo v gospodarstvo, če so dovolj pogumni. Nihče ni nenadomestljiv. Tako kot v gospodarstvu bo treba narediti v JS. Tiste, ki jim ne diši, odpustiti in vzeti tiste, ki bodo radi delali. Sicer pa le vrzite vlado in imejmo predčasne volitve. Okrog junija bo denarja zmanjkalo in pride UPRAVA iz EU. PRVI UKREP BO, da naženejo polovico JS na cesto.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.