https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Vlomi, ponarejeni bankovci in nasilje

12.01.2013 ob 8:44  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri  prometne nesreče, sedem  kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru in  pridržali dva kršitelja.

V vseh treh obravnavanih prometnih nesrečah je tokrat nastala le materialna škoda.   

S področja kriminalitete je bil v Murski Soboti obravnavan vlom v poslovne prostore podjetja, v Dokležovju poskus vloma v stanovanjsko hišo, v Črenšovcih pa vlom v gostinski lokal. Na avtocesti obravnavan tujec, ki je uporabljal ponarejeno prometno dovoljenje. V Pincah je bil odkrit bankovec za 20 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen. Na območju Murske Sobote obravnavano nasilje v družini, na območju Gornjih Petrovec pa poškodovanje tuje stvari. 

Javni red je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnih krajih. Kršitelj, ki je nadaljeval s kršitvijo v zasebnem prostoru je bil pridržan. 

Pridržan  je bil tudi voznik osebnega avtomobila, ki je  prekoračil dovoljeno stopnjo alkohola v izdihanem zraku .   

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes na pomurski avtocesti, ter med  Lendavo in Gornjo Radgono. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.