https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Civilna iniciativa Ljutomer-Ormož ne bo popuščala pri svojih zahtevah

Ljutomer, 12.01.2013 ob 17:21  

Dopoldne so se na Stari Cesti v ljutomerski občini zbrali lastniki zemljišč, ki nasprotujejo načrtovani gradnji trase daljnovoda 2 x 400 kV preko njihovega ozemlja.

Država, kot investitor, in Elektro Slovenija (ELES), kot izvajalec, želita zgraditi visokonapetostni daljnovod 2x400 kV na relaciji Cirkovce-Pince. Kot so povedali, je trasa začrtana po območju njihovih občin, njihovih bivalnih, kmetijskih in gozdnih območij in to brez upoštevanja mnenja in zahtev občanov in občin. S postavitvijo daljnovoda gre tako za oškodovanje prebivalstva in degradacije območja za več rodov.

Problematika gradnje daljnovoda Cirkovce-Pince

S strateškim načrtom razvoja pretoka energije mednarodnega pomena je leta 2001 Republika Slovenija pristopila k postopkovnem načinu sprejetja uredbe Državnega lokacijskega načrta (DLN) umeščanja trase visokonapetostnega daljnovoda 2x400 kV Pince-Cirkovce. Ker zainteresirani javnosti ni bilo vseeno v kakem okolju bodo živeli, so se pričeli organizirati (v letu 2001 je bila ustanovljena prva civilna iniciativa kot zastopniki lastnikov zemljišč prizadetih območij) in si pridobivati informacije za lažje razumevanje in posredovanje. Skozi vsa ta leta je osveščanje posameznikov doseglo točko, da so se ustanovile civilne iniciative (v nadaljevanju CI) vzdolž trase predvidenega daljnovoda, predvsem s ciljem zaščititi interes širše javnosti, katera prebiva v tem okolju.

Stališče vseh civilnih iniciativ na tem območju je enotno, in sicer nasprotujejo trasi, ki je bila sprejeta z uredbo Državnega lokacijskega načrta. Tako je bil 16. oktobra 2012 ustanovljen konzorcij civilnih iniciativ (CI) občin Videm, Markovci, Gorišnica, Ormož in Ljutomer, kar skupaj predstavlja cca. 40.000 občanov. Pričeli so z dodatnim pritiskom na državo in Eles. 20. novembra 2012 je potekal sestanek z ministrom Zvonetom Černačem, predstavniki resornih ministrstev, župani oz. predstavniki občin ter konzorcijem CI. Na sestanku so izpostavili problematiko in jasno povedali, da trase, ki je bila sprejeta, nočejo, in da ji strogo nasprotujejo. Predstavili so alternative, katere so smotrne za posamezne CI, vendar so dobili jasni signal, da sprejete uredbe ni možno umakniti.

Predsednik civilne iniciative Damjan Vrbanjščak

Minister Černač je sicer obljubil, da bo ustvaril delovno skupino, katera bo do sredine decembra preučila kritične točke umeščanja visokonapetostnega daljnovoda 2x400 kV, vendar so možne samo korekcije obstoječe sprejete trase, drugo pa ne. Kot so zapisali v CI, je s strani države ostalo zgolj pri obljubah. Eles je namreč konec novembra 2012 poslal občinam obvestilo o nameri pridobivanja soglasij lastnikov zemljišč glede pravice za gradnjo na njihovem ozemlju.

Trasa je nesprejemljiva

Na današnjem zboru so poudarili, da jih kljub vsem opozorilom in pritožbam nihče ne upošteva, civilna iniciativa je namreč že večkrat poskušala s pogovori in predlogi prepričati Družbo Elektro-Slovenija (ELES) k odstopu od predvidene trase daljnovoda ali k preusmeritvi le-te kam drugam. Poudarili so še, da sami niso proti gradnji daljnovoda, ampak se ne strinjajo s trenutno začrtano traso in zato gradnje na svojem ozemlju tudi ne bodo dovolili.

Zaradi neupoštevanja njihovih zahtev so zagrozili tudi z državljansko nepokorščino, strinjali pa so se, da se bodo skušali še bolje povezati med sabo ter ustanovili društvo ali pravnomočno telo, s pomočjo tega bi naj lažje uveljavljali svoje pravice ter jim bodo na državni ravni mogoče tudi bolj prisluhnili.

Vir: CI Ormož - Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.01.2013 ob 18:23 lujzek25 gost

      Kje lahko vidim kje bo šel daljnovod na Pincah????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.01.2013 ob 18:32 tunek gost

      Po zraku Lujzek,po zraku!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.01.2013 ob 18:34 gost gost

      na google ..zemljevidi..vpiši..Pince-hetcenšig daljnovod.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.01.2013 ob 20:43 bajsi gost

      Civilna pobuda ka bi bilo če bi vsi razmišljali tak kak vi.Zaradi takših bedarij je pa Prekmurje Pomurje pa Prlekija zapostavlena gospodarsko nerazvita in tak bomo sikdar ostali.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.01.2013 ob 20:47 gost gost

      Ejj bajsi kak si nor. Z daljnovodom boš postal gospodarsko super razvit. Bedak!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.01.2013 ob 20:51 bajsi gost

      Z dalnovodon nej z elektriko kera pa tan gori potuvle pa ja Zakoj zato ka elektrika žene industrijo tudik velko in če elektrike nega nega tudik industrije .Za kavne mlinčke pa je itak mate zadostak.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.01.2013 ob 21:19 gost gost

      Ehhh bajsi. To je visokonapetostni trasportni daljnovod 2 X 400 kV, ki služi za transport energije na velike razdalje. V Pomurju sploh ne bi imel odcepa, ker za to ni predviden. Dejansko gre za povezavo na vzhod, Madžarska, Ukrajina in prek Slovenije do Italije. Posredniki, bodo imeli korist. Ozek krog ljudi okrog ELES-a. Investitor je država. To pove vse. Država da denar. ELES vodi gradnjo in pozneje pbira provizijo za prenos energije. Lepo je delati s tujim denarjem na tuji zemlji. Takega biznismena bi se šel vsak. Zato se je treba takim apetitom ABSOLUTNO UPRETI. Z vsemi sredstvi. Vsi dobro vemo, da vedno pri vsaki investiciji odtečejo določeni odstotki mimo, da nihče ne ve. Pri takih investicijah gre za velike milijone. Kdo bi se jih branil. Še posebej, če sploh ne rabiš nič vložiti. Delaaš z državnim denarjem. To pa že dobro vemo, kako gre. Podobna zgodba je HE na Muri. Dravskim eketrarnam je bistvo, da se bo gradilo, ker v takem projektu padajo težki milijoni. Briga koga od teh za eno Pomurje in za rajo. Njim gre EDINO za DENAR !!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.01.2013 ob 21:47 Bajsi gost

      Ja ampak ali nejsmo država mi se pravi če ge nemam direktne koristi te je nej zanimivo .Samo država so penzije so sociala so subvencije so podpore delovnih mest.Če energije potuvle z enoga konca na drugoga mamo itak korist zato ker se prenos energije plača.Če ga pa nemo mi prenašali ga de pa nešče drugi . V ton je celi štos te čas da se mi štukamo drugi delajo, te pa da se mi končno zmenimo je pa prekesno.Nejsan zato ka se uničuvle okolje samo včasik je pač trbe kaj pozabiti.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.01.2013 ob 23:03 gost gost

      Eeee, moj Bajsi. Da bi le imel kdo korist, naj bo no. Ampak veš. Kot sem povedal, gre za koristi določenih posameznikov. Plača država. Smetano bodo pobrali določeni posamezniki od zadaj. Realno gledano bo minus, ker bo država financirala in ne bo nič imela od tega. Oziroma vsaj ne toliko, kot bo stala ta megalomanska investicija. Še enkrat poudarjam. LEPO JE DELATI S TUJIM DENARJEM NA TUJI ZEMLJI ! Elektro je itak država v državi. Najhuje je to, ker imajo v rokah davkoplačevalski denar. Se spomniš nekaj let nazaj, ko je izbila afera, ko so Dravske elektrarne posojale denar. Takrat se je tudi ugotovilo, da je imel takratni direktor kar dva službena avtomobila in šoferja. En avto v službi s šoferjem in enega za svojo lastno uporabo izven službe. Kaj takega si še predsednik Republike Slovenije ne privošči, kot si električarji. Če začnem pisat kaj vse se dogaja v teh državnih firmah, bo tukaj premalo prostora. Nihče se ne spomni, da bi tem rekel GOTOVI SO ! Tukaj so pravi tajkuni, ki delajo z našim denarjem.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.01.2013 ob 10:24 PRLEK gost

      Veš kaj bajsi. Sem neposredno ogrožen, v 38 m pasu, ki bi mi šle žice dobesedno nad glavo. Pa ne samo to, da bi šle meni kaj pa moja dva majhna otroka. Kaj bo z nima, če mi speljejo ta daljnovod nad glavo? Saj razumem, da se je potrebno razvijati oz. vlagati še posebej v teh kriznih časih, samo lepo te prosim ne na škodo zdravja ljudi. Čeprav pišeš, da je potrebno tudi nekaj pozabiti oz. žrtvovati, ja samo ne ZDRAVJA LJUDI. Ftičarom pa raznim drugim so popuščali nam pa ne bi. Ne ne damo svoje zimlje NIKOLI IN NIKDAR.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.01.2013 ob 13:08 Bajsi gost

      Ja se strinjam ka si ogroženi samo da boš pregledno ogroženost pogleni si samo mobitel,pa televizor pa seveda računalnik. pa to tudi pogleni kak se plastika kori v peči itd.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.01.2013 ob 13:27 gost gost

      Ehh, Bajsi, to kar si naštel se ne more primerjati z daljnovodom. še poesbej pa ne na način, ker tvoji trije omenjeni so taki, da si jih ti sam prineseš v hišo. In če misliš, da ti sevajo jih pač ne boš imel. Pri tem velikem daljnovodu pa gre za veliko, veliko, veliko več. Dvomim, da si kdaj videl tak sistem. To kar je sedaj v naši pokrajini je 1 X 110 kV in 1 X 20 kV. To so malčki proti temu monstrunu. Ne smemo pozabiti, da se bo ob vsej trasi tega daljnovoda dolgoročno zmanjšala vrednost teh nepremičnin. Četudi gre za neposeljeno območje, za njive ali travnike. Da ne govorim o stanovansjkih objektih. Četudi bi človek želel oditi, ne bo našel kupca. Sam ne bi šel tja živet, če mi kdo tam hišo podari. Nazadnje bo tudi zelo okrnjen izgled naše prelepe Pomurske pokrajine. In še enkrat ti PONOVIM. Od tega daljnovoda POMURJE NE BO IMELO NIČ, N I Č !!!! Ker zelo dobro poznam, kako zadeve delujejo ti lahko zagotovim, da bo imela finančne koristi ena majhna peščica ljudi. Da ti ne pišem dalje o neposredni škodi, ki se bo povzročala s samo gradnjo na terenu. Čeprav se delno škoda povrne, vsi ne bodo imeli povernjene, ker bodo trpeli tudi drugi, ki niso neposredno ob trasi, ampak malo dlje in bo vpliv gradnje dosegel tudi njih. In seveda vse te velike stroške nosimo davkoplačevalci. Še enkrat. GRADITI HOČEJO S TUJIM DENARJEM NA TUJI ZEMLJI !!!. Da še dodam. Podobno je z železnico, ki se je zgradila po Goričkem od Sobote do Hodoša. Prebivalci nimajo od tega POPOLNOMA NIČ. EDINO ŠKODO !!! Če malo pogledaš takoj vidiš, da VES PROMET, ki dnevneo teče po njej pomeni TRANSPORT VZHOD - ZAHOD. Lokalno prebivalstvo ima edno škodo, čeprav so tudi takrat farbali ljudi, da ger za lokalni razvoj. Podobno je še z AC A5. Po njej gre mesečno preko MILIJON tovornjakov. Gre za TRANZIT VZHOD - ZAHOD. Slovenija še ne zna izkoristiti tega na način, da bi zmanjšala ceno diesel goriva, da bi tovornjakarji raje tankali pri nas. SAMA ŠKODA! Tako je POMURJE postalo ŽRTEV za TRANSPORT med vzhodom in zahodom. Avstrijci dobro vedo, zakaj so se pred leti temu uprli. Verjetno veš, da je med Poljsko in Italijo bistveno krajša pot čez Avstrijo. Ampak Avstrijci so odločno rekli NE ! Že vedo zakaj! PA še poglej njihove gospodarske kazalce, če te kdo zavaja, da se na način, kot pri nas dvigne razvoj.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      13.01.2013 ob 14:03 Stojan gost

      Spoštovani! Iz leta v leto je vedno več zmede v tem našem prostoru na SV SLovenije. Vsako leto se kje pojavi kak nov načrt za umestitev infrastrukture državnega in/ali meddržavnega pomena. Če še niste opazili so nas po osamosvojitvi SLovenije na nebu preplavila tudi potniška letala. Številnio koridorji leta so bili premaknjeni nad naše kraje zaradi "nestabilnih razmer" na Hrvaškem in v Srbiji. In da ne boste mislili, da je to nedolžno! Zdi se mi, da je v teh 20 letih naše področje intenzivno na udaru/povpraševanju za vse mogoče "napredke". Daljnovodi, hidroelektrarne, avtocesta in železnica so le najbolj vidni projekti, ki smo jim priča; bodisi da že stojijo, bodisi, da so najavljeni ( in morda nikoli ne bodo stali). Prihaja še južni tok ruskega plinovoda (?) in morda velika termoelektrarna na plin!? Ker ni namen opisovati vsega se bom omejil le na skupni imenovalec, ki je lasten vsem takim infrastrukturnim projektom oz. objektom. To je, da LAHKO HITRO POSTANEJO LASTNINA tuje banke oz. kupca. In takrat je zgodba o JAVNI KORISTI ZA SLOVENCE kmalu preteklost. In tega se moramo zavedati ob vseh teh procesih, ki navidez prinašajo napredek, v resnici pa le degradirajo regijo in zmanjšujejo resnične potenciale za prihodnost, ki je že pred vrati. In prihodnost ni industrializacija podeželja! Se morda komu zdi, da nimamo elektrike? Stojan Habjanič

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      13.01.2013 ob 21:54 gost gost

      BRAVO Stojan ! Hvala, ker si se oglasil ! Nadgradil si moje pisanje, ko želim ljudem dopovedati, da gre za privatne interese določenih lobijev. Težko je včasih to ljudem dopovedati. Zato ej treba navesti kakšne primer, kot sem jih zgoraj navedel. Velikokrat sem ponovil, da kapitalisti pridejo v Pomurje z enim samim namenom. IZKORISTITI, kaj je trenutno možno za lastno korist. Absolutno nobenega ne zanima razvoj, še manj pa kako bodo ljudje živeli. Če že potrebuje zraven kakšno delovno silo, bo tudi ljudi izkoristil, kolikort bo možno in niti slučajno ne bo koga zapsolil, ker se mu Pomurci smilijo. Tujci so v zadnjem letu v Pomurju načrpali hude milijone plina. Je kdo od ljudi, od Pomurcev imel kaj od tega ??? Nekaj se je kak teden pisalo in potem je vse zamrlo in zadeve so šle lepo dalje. Nekdo je iz tega potegnil težke milijone. Pomurje pa ni dobili niti drobtinice. Ljudje, zbudite se, dokler ni prepozno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      14.01.2013 ob 10:22 gost gost

      Pa zdaj mi povejte velecenjeni gospodje, ali se van ne zdi da smo vsi nekako ogroženi z različnimi sevanji vplivi industrije degradacije okolja ter upadom služb.Se van ne zdi da smo vsi v enem loncu, kaj ste se mogoče vprašali kje pa potuje ta elektrika ta avtocesta ta železnica kam spušča industrija svoje odpadke.ste se kdaj peljali v tujino in videli tiste glomazne dalnovode zraven pa hiše.Z drugimi besedami želim povedati lahko delate vsepovsod samo doma blizu mene pa ne Samo nekaj ste pozabili vsi smo na eni krogli vsi dihamo enak zrak.Dalnovodi so od vseh mogočih posegov v okolje še najmajn prinašajo pa čisto energijo.Seveda tudi to energijo mora nekdo ustvariti pa če jo ustvarimo na kateri koli način še vedno pomeni da se okolje degradira.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      14.01.2013 ob 11:13 gost gost

      Zaradi takih in takega razmišljanja, kot si ti na menoj, smo prišli tako daleč. OK, pa gremo. Uničimo Pomurje do konca. Če imajo drugje že uničeno, če drugim gre kaj mimo hiše, dajmo to še v Pomurje. Mogoče te še rusi preženejo s postelje, ko bodo tvojo hišo prestavljali, ker bo šel tam plinovod.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      14.01.2013 ob 11:40 gost gost

      Kmetijstvo smo uničil, gospodarstvo smo uničili, turizem ja to pa je tržna niša kjer bomo lepo služili kot sobarji instalaterji dostavljalci pic ter Avstrijcem prali noge.Še malo pa bomo res vsi delali v Avstriji tam pa ne bo problema čeprav de nam podzemna železnica šla prek glave, samo da bomo imeli kaj za jest.Od lepega zraka in zelene pokrajine se ne da živet vsaj ne po teh potrošniških navadah kot jih imamo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      14.01.2013 ob 11:57 gost gost

      Ko si že omenil Avstrijo. Oni znajo tržiti lepo zeleno pokrajino in čist zrak. Mi se lahko skrijemo. Zato so tudi rekli NE tovornemu tranzitu, ki sedaj gre čez Slovenijo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      14.01.2013 ob 12:03 tonček gost

      Poln kufer imam teh civilnih inciativ,ki drugo ne delajo kak mešajo dr.... Isto se dogaja z elektrarnami na muri,kaj mislijo , od kod mislijo priti do elektrike. Naj si malo pogledajo druge države ravno tako imajo daljnovode, elektrarne, vetrnice, pri nas pa se vse odpoveduje. Pa kaj si mislijo ti , ali bojo res zavrli ves razvoj v tem delu Prlekije in prekmurja, Celi Paris pa vsa večja mesta so prepletena z daljnovodi,pa še največ atromskih elektrarn ima Francija , pa ra vno tako živijo stokrat boljše kot mi. Ta DEŽNIKOVA JE ZADNJIČ MUTILA PO RADIU za pohod ob reki muri, mislim,da je vidla razliko v Avstriji in pri nas,saj pa pri nas ne moreš ob muri hoditi,taka svinjarija je, da ne motimo ptic je rekla, poleti pa so sovražniki komarji, da je to v redu. KAKO PA BI SE ONA ŠLA TURIZMA? Samo vleče denar pa dela butaste programe,pa zavira turizem. Malo si poglejte kako je to drugje.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      14.01.2013 ob 12:28 tonček gost

      Prlek,če te tako moti da ti gre nad glavo sezmeni,da ti postavijo hišo drugje ,tako kot to delajo v drugih državah,samo slovenci imamo problem,ker mislimo,da moramo od rojstva do smrti živeti v eni hiši. Pa ne more 50 ljudi zavirati razvoja cele regije.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      14.01.2013 ob 15:06 Bajsi gost

      No končno se je eden zbudo ka misli s svojo glavo nej pa kak drugi kerin polagajo reči v usta lidge keri so bogati pa bi radi meli mir Vsi pravimo kak ne razmijo pa nemreš razmiti če ne poslušaš.ali pa ti nej trbe poslušati. Po drugon kraji se mo mi šli lepote tan se pa nan amerikanci ka kitajci pa tudi ostali pofučkajo na to lepoto.Od lepote se ne da živeti.Se pa strinjan ka projekti morajo biti tak napravleni ka ne ogrožajo zdravja lidi.Če pa to nejde pa lidi trbe odseliti jin napraviti nove kuče itd.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      14.01.2013 ob 15:19 gost gost

      daljnovod, plinovod... ka nan še nede ta kurčeva vlada tu prejk našoga prekmurja vlejkla? naj si janša pa ta banda tej stvari prejk svojih dvorišč vličej. me zanijma, če bi te tak srečni bilij gda bi jin tej daljnovod mijmo kuče šou. koji kurec mo mij meli od toga daljnovoda, razen sevanja seveda? plinovo še ajde ajde ali ko jebe tou elektriko.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      14.01.2013 ob 17:31 gost gost

      Ka bi ti bar vibrator crkno ka bi te mogoče znaul ka to tu žene elektrika

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      14.01.2013 ob 18:18 TONČEK gost

      Gost-gost,kaj govoriš o Avstriji,kaj ti misliš,da si tam grejejo na sveče,tam nobenega nihče nič ne vpraša,plačajo,odselijo ljudi drugam pa je problem rešen. Na tej Stari cesti in okolici pa so sami priseljenci,ki so kupili hiše po ceni sedaj pa pametujejo, pa nam,ki že tu živimo celo življenje solijo pamet, na sliki sem vidu tudi takšne,ki so od države pobrali že ogromno denarja pa so tudi tu zraven , že spet držijo pisker mogoče bo spet kaj priteklo, ne moreš verjeti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      14.01.2013 ob 21:17 PRLEK gost

      Tonček, veš kaj lepo pišeš, da mi naj postavijo hišo drugje, vendar tega nihče ne govori, da bi prestavljali hiše. Sicer pa si jo prestavi ti, bi te rad videl, če bi ti bilo vseeno. Drugače pa ne vem katere si mislil, da si videl na sliki na Stari Cesti, sicer predvidevam koga. Lahko pa ti rečem, da tem ljudem ni nobenemu za lastne interese, ki so v CI ampak delujejo na prošnjo ljudi. Pa kaj bi se sicer utrujal z tabo, sam se bom boril z podporniki proti temu daljnovodu, taki kot si ti nas ne bodo spravili iz tira.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      14.01.2013 ob 21:34 gost gost

      Točno tak PRLEK. Ta tonček je sli na elektru v službi ali kako drugače na njihovi plačilni listi. Da nima veliko v glavi pove dejstvo, da on vidi razvoj Pomurja z 2 X 400kV daljnovodom. Temu človeku ni pomoči. Sploh ne loči daljnovodov med seboj in ne ve kako pride elektrika do njega. Sicer pa kot sem povedal, je itak en izmed teh, ki ga živi na elektro jaslih. Skarjni čas je, da se jih enkrat do tal razpusti, postavi nove šefe in povsem nove cilje. Tukaj bi se naj raja mali zbudila, tukaj. Očitno so protestniki pozabili na državne firme. Tem je potrebno povedati GOTOVI SO !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      15.01.2013 ob 22:36 bajsi gost

      vsakšo coto nan delajo kitajci 90% gestija uvozimo plina mamo samo za vzorec nafte glij tak.Zanima me od koj mo živeli veterne elektrarne motijo ftiče odpadke nesmimo vožigati ka se ustvarjajo plini.Na Dunaji v elitni coni ge stoji sežigalnica tan čudežno plinov nega.Pejneze za kmetijstvo smo vrgli v biplinarne zdaj pa nega robe.Gradbeništvo smo zapravili vsi meštri keri nikaj zbajo idejo v Avstijo.Prinas so ostali učiteli pa ekonomisti pa miljarda trgovin.Ka koli se šče delati vse nan je napoti.Pa resan more valati nej tisto GOTOF JE ampak GOTOVI SMO.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      26.02.2013 ob 20:56 štajerka gost

      Verjamem da daljnovodi nad hišami znajo bit zelo neprijetni, ampak katerim pa bi zaradi daljnovoda odkupili kmetijsko zemljišče se pa seveda strinjamo z daljnovodi, saj bomo (končno) prišli do denarja. Ne bo bogastvo, ampak vsak € je pa zaželjen.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.