https://www.lust.si/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Z Dela odpuščeni prleški novinar Dejan Karba napovedal pravne postopke

14.01.2013 ob 11:40  

Potem ko so minuli teden na Delu odpustili prleškega novinarja Dejana Karbo, so na dan prišle tudi informacije o ozadju po Karbovem mnenju neupravičene ter prisiljene prekinitve delovnega razmerja.


Novinar Dejan Karba, ki je znan tudi po pisanju afere o domnevnem očetovstvu kardinala Rodeta in o Patrii, meni, da je to, kar so mu podali kot povod za prenehanje delovnega razmerja, le farsa. Kot poroča Dnevnik, so Karbi na Delu očitali, da je generalnemu direktorju policije Stanislavu Venigerju poslal SMS sporočilo, v katerem ga sprašuje o otroku Janeza Janše.

Potisnili so ga v kot

Ta domnevni SMS naj bi bil glavni razlog, da so Dejanu Karbi na Delu pokazali vrata. Sam je pošiljanje tega SMS-a zanikal, a mu uprava Dela ni verjela. Z očitki, namenjeni njemu in ostalemu novinarstvu so mu ponudili dve možnosti: suspenz z zahtevo, da se naredi seznam stroškov, ki ga je imelo Delo z njim v sodnih postopkih, ki so nastali zaradi njegovih zapisov, ali pa podpis sporazuma o prenehanju delovnega razmerja. Karba je na sestanku zahteval odvetnika, dan za razmislek, hotel se je posvetovati s svojo urednico, a se je moral odločiti takoj. Ker si Karba velikih stroškov ni mogel nakopati, je bil, kot sam pravi, prisiljen podpisati sporazum o prenehanju delovnega razmerja.

Foto: mediaspeed.net

Očitanega SMS-a ni poslal

S policije so zagotovili, da Karba SMS-a, ki mu ga očitajo na Delu in se pri tem sklicujejo na kršenje novinarske etike, ni poslal, ob tem pa prleški novinar meni, da tudi če bi SMS poslal, ta ne bi smel biti osnova za novinarjevo prekinitev dela, saj bi v tem primeru šlo zgolj za preverjanje informacij, kar je novinarjevo delo. Ob tem napoveduje pravne postopke, saj zadeva po njegovem mnenju zagotovo potrebuje sodni epilog.

Karba ima široko podporo novinarjev

Sporazum bo izpodbijal, ob tem pa upa, da bo mu bo uprava že pred začetkov sodnih postopkov prisluhnila. Karbo so v tem podprli tudi izvršni odbor sindikata novinarjev in svet delavcev, aktivi in sindikati novinarjev Dnevnika in Večera, Društvo novinarjev Slovenije, Sindikat novinarjev Slovenije, Evropska zveza novinarjev ter Pomurski aktiv društva novinarjev.

Vir: Dnevnik.si

  Komentarji

  1. gost
   14.01.2013 ob 11:53 GOTOF JE gost

   Kaj si podpisal, si podpisal. Sedaj lahko napoveduješ pravne postopke, kolikor hočeš. En novinar gor ali dol. Tisoče delavcev je podpisalo, da so šli lepo iz službe. Še več jih nikoli nič ni podpisalo. Po pošti so prejeli knjižice in obvestilo, da se lahko oglasijo na Zavodu za zaposlovanje. Pa svet še vedno stoji. Nihče o njih ne piše in ne govori. V kolikor je res tako hud novinar se bodo ostali mediji že stepli za njega in se mu ni bati za službo.

   18 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   14.01.2013 ob 12:09 ljutomerčan gost

   karba mar misliš, da ti bo kateri sodnik v Soboti verjel, da so te prisilili v sporazum??? Tega ne boš dočakal!! V Soboti ne in še kje drugje tudi ne. kakšni postopki.....bla, bla, Kot navaja " gotof je " je čista resnica. Koliko delavcev je odpuščenih, sodnišča so vedno an strani delodajalca, saj vsak ima rad kakšen evro več v žep- Sicer pa si se igral z nedolžnim otrokom, to pas res ni hec. Kdor te ne pozna, drago bi te plačal.

   10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   14.01.2013 ob 12:21 che gost

   To Karba, ne daj se !!! Zgornjiva sta pač samo navadni režimski trobili brez svojega menja in širita diskreditacije pa nalogu največjega lopova, ponarejevalca, lažnivca... v državi. Ljutomerčan, nedolžnega otroka je izkoristil sam Janša in njegovi strankarski pisuni kateri se radi imenujejo novinarji. Karba nikjer in nikoli niti z eno besedo ni omenil nedolžnega otroka, preverjal je samo informacijo. "Novico" so napihnili režimski mediji , kateri so jo tudi objavili. Če nimaš pojma o čem se gre rajši drži gobec. Lagati ni lepo! Ampak vi ivanovci tega nikoli ne boste spoznali. Laži in podtikanja so vam vsajena na strankarskih kolektivnih pranjih možganov. Hujši ste od komunistov!

   7 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   14.01.2013 ob 12:24 lp gost

   Evo en odvetniski nasvet....v rit se brsni

   16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   14.01.2013 ob 12:54 sintesi gost

   karba je car......moteč dejavnik vse bolj obupanih desničarjev in posledica dejanj v obupu se bo pokazala čez čas......kar se pa tiče nedolžnega bitja, njegov oče s svojimi dejanji sam spodbuja taka dejanja in konc koncev, tudi če ima težave v razvoju.......ata so stari čez 50 let in v teh letih je tveganje veliko, urška bi si z lahkoto našla letom primernega partnerja, cena slave je pogosto visoka

   8 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   14.01.2013 ob 17:58 ć gost

   raja se ukvarja z tem mazačem karbo,državi pa se bo zgodil Grški scenarij v katerega nas potiskajo rdeči strici in vnuki.Ko gledam to rajo na proslavi Dražgoške pravljice ,katero so si komunisti priredili ,sem v skrbeh za slovenski narod.Nemorem verjeti v kakšni državi živim,vsaj ti ljudje so iz enega drugega časa in nimajo veze z realnostjo današnjega časa.

   11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   14.01.2013 ob 18:11 jožek gost

   Gost-ljutomerčan,ti to zagotovo nisi,ker pravi ljutomerčani ne pišejo takih bedarij.KARBA je takšen novinar,da ga lahko iščeš, hvala bogu,da jih imamo, drugače se nam res slabo piše. Pa še to mi,ki smo pristni ljutomerčani ,zagovarjamo pravico, resnico, LAŽI IMAMO ŽE POLN KUFER. Karba ne daj se pravi ljutomerčani te podpiramo. Ni bil zastonj prvi slovenski tabor vLOTMERKI.

   4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   14.01.2013 ob 18:28 lenka gost

   Veste kaj komentatorji,ter elita iz Stare ceste,mislim,da se to tiče občine Ljutomer,zato je najboljše,da se da na referendum,pa je problem rešen. Ti prišleki od drugod vas vse moti,mi ljutomerčani pa smo na vse navajeni,kak so prišli ljudje od drugod jih je začel motiti vlak,cesta in ne vem kaj še ,pa so izsilili ograjo. Mi stari ljutomerčani smo zrasli ob progi pa nas ni nič motilo,ubogi otroci sedaj niti vlaka ne vidijo,občina Ljutomer se že deset let ukvarja samo z Staro cesto,kaj je to novi beverli hills ali kaj. Vedno se nekdo iz Stare ceste potisne v občinski svet pa meša meglo, kaj če res niveč pravih ljutomerčanov,da bi se borilo za svoje lepo mesto.

   6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   14.01.2013 ob 19:40 Miro gost

   Karba je daleč od raziskovalnega novinarja, je pa res, da piše o stvareh, ki so občutljive, še posebno, ko se spravi na enoletnega otroka. Karba ni niti dober, še manj pa objektiven novinar, je pa novinarski poden. Karba je upal, da bo iz neke informacije naredil senzacijo. Pa se je uštel. Naveličali so se ga in mu dali brco.

   12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   14.01.2013 ob 20:13 karba gost

   jebi ga, zajebal sem ..ima jačih od mene.

   8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   14.01.2013 ob 21:42 Alter ego gost

   Podpisal je sporazum o prenehanju delovnega razmerja, v oddaji Studio City pa se razglaša za novinarja Dela. Toliko o njegovi verodostojnosti.

   10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   14.01.2013 ob 21:43 GOTOF JE gost

   Kak praviš ć. Naj se le ukvarjajo s Karbo, z Dražgošami, z Janšo in še kom. Čez nekajmesecev bo še hujši scenarij, kot v Grčiji. In NOBEN, ne Štrukelj, ne Kućan, ne Janković, NOBEN NE BO PISNIL. Tisti, ki bo dal denar, da bodm živeli, TISTI BODO ODLOČALI, kaj in kako se bo delalo. Če pa nam ne bo všeč, lahko takoj dobimo tolarje nazaj.Takrat šele bomo videli, koliko smo vredni. Te se bom pojedli med seboj, od lakote.

   9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   15.01.2013 ob 7:55 razlagic slovenaci gost

   to ka ste zvolile, tou zaj mate.

   7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   15.01.2013 ob 16:11 alf gost

   Naj ide zaj kanale kopat !!!

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. Robert Šošterič
   15.01.2013 ob 18:56 Robert Šošterič

   Prevč si lagal proti cerkvi pa proti Rodetu

   7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   16.01.2013 ob 8:27 Jan gost

   Karba bi nasploh moral sam nositi stroške vseh svojih sodnih postopkov, če ne že tudi Delovih. Rad bi sral, pa za to nič plačal. Mu bo Delo to zaračunalo?

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   16.01.2013 ob 8:36 ŽVERCA gost

   Kdo bo pa več mesečne senzacije ustvarjal? Naj poskusi pri DRUŽINI

   0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   16.01.2013 ob 12:47 ewgwgewgewgwegw gost

   Da so odpustili karbo ni zarota ampak zdrava pamet.

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   16.01.2013 ob 19:38 Janez Ostrovrh gost

   Mene tudi skrbi, ampak predvsem ko berem te odgovore. Saj ne morem verjeti, da lahko ljudje tako nizko padejo. Morda pa je poanta v "ljudeh". Koliko jih upa objaviti svoje pravo ime??

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   18.01.2013 ob 20:52 sintesi gost

   ADMIN-dodaj IP-je poleg komentarjev, ker tule en in isti osebek s preveč časa nabija negativne poste........ko bi jih vsaj argumentiral, karba je seveda novinar ki si UPA in takih ni veliko, zato SAMO POGUMNO NAPREJ, desničarski jezuiti so prestrašeni ker jim zmanjkuje puhoglavih vernikov.........

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.