https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Odbojkarice Puconec so prepričane v jutrišnjo zmago

Puconci, 18.1.2013  

V prvi državni odbojkarski ligi za dekleta sta v prvem delu tekmovanja preostala samo še dva kroga, ki pa odbojkaricam Keme Puconec lahko pripeljejo v ligo za prvakinje. Pred pomembno tekmo s Formisom, kjer šteje samo zmaga, smo o stanju v klubu in pričakovanjih povprašali puconske odbojkarice.

 

Jutri ob 19. uri v dvorani Ekonomske šole v Murski Soboti čaka odbojkarice Keme Puconec, trenutno četrtih na lestvici, tekma proti šestemu Formisu. Za Pucončanke bo to tekma izjemnega pomena, saj bi zmaga pomenila korak bližje uresničitvi cilja, to je uvrstitev v modro skupino, torej skupino za prvaka. 

Trenutno so na krilih dveh zaporednih zmag proti prvo in drugouvrščenima moštvoma, pred jutrišnjim tekmo pa so misli o sezoni in pričakovanjih strnile Tamara Borko, Sara Sakovič, Iva Škraban in Ana Praprotnik.

 

Tamara Borko

Kako si zadovoljna z letošnjo sezono?

Pripravljalni del avgusta in septembra smo oddelale zelo dobro. Punce smo bile zelo motivirane in smo res dobro trenirale. Iz izkušenj, ki sem jih nabrala skozi leta, sem bila že pred začetkom ligaškega tekmovanja prepričana v to, da nas čaka odlična sezona. Iskreno povem, da sem nas postavila na drugo ali tretje mesto v ligaškem tekmovanju. Žal smo imele na začetku veliko težav s poškodbami in zdravjem, ki nas je precej vrgel iz tira in iz tiste naše začetne dobre forme, ki se v njo nikakor nismo morale vrniti.

Še zmeraj imamo težave s tem, da je polovica igralk v Ljubljani zaradi študijskih obveznosti in lahko kot celotna ekipa oddelamo tedensko maksimalno dva skupna treninga. Zato smo izkoristile praznike za treninge in turnir v Benediktu, ki nam je vlil tisto samozavest, ki smo jo krvavo potrebovale za zaključni del ligaškega tekmovanja.

Trenutno kaže, da ste v top formi, brez večjih težav ste ugnale prvi dve ekipi na lestvici?

Naša forma se je po praznikih res dvignila, posledično skupnim treningom in dobro odigranem mednarodnem turnirju v Benediktu. Kar je še bolj pomembno pa je, da je pri celotni ekipi prišla na plano goreča želja po igranju v modri skupini-kar pomeni igranje med 6 najboljših ekip v Sloveniji. Čisto realno iz mojega vidika spadamo med 6 najboljših ekip in si bomo to tudi poskušale priigrati.

V zadnji dve tekmi smo šle s trezno glavo in z željo po zmagi in to se nam je obrestovalo. S tekmo proti Kopru smo po mojem mnenju tudi same sebi dokazale česa smo zmožne. S samozavestjo sredine tekme proti Kopru smo odšle po zmago tudi v Šempeter, katera se je marsikomu zdela nemogoča. Čisto iskreno povedano, jaz v zmago proti Aliansi nisem podvomila niti enkrat. In res punce smo spet pokazale, da smo iz pravega testa in si z novimi tremi osvojenimi pikami na široko odprla vrata v preboj med šest najboljših ekip v Sloveniji!

Jutri v Mursko Soboto prihaja Formis, kakšna so pričakovanja?

Celotna ekipa se zaveda, da nas čaka zelo težka preizkušnja. Kljub temu, da Formis zaseda  šesto mesto na lestvici, gre za kvalitetno ekipo, katera se na nas in našo igro zmeraj zelo dobro pripravi. Naša goreča želja po modri skupini v kombinaciji z igro zadnjih dveh tekem in našimi navijači je ključ do uspeha in novih treh pik.

Velika želja je, da se uvrstite v skupino za prvaka. Dve zmagi sta garancija za uspeh, lahko to dosežete?

Res imamo pred sabo še samo en sam cilj, v dveh kolih osvojiti šest točk, brez kakršnih koli kalkulacij. In prepričana sem v svojo ekipo, da bomo za ta cilj dale vse od sebe in v tem dobrem tednu strnile moč celotne ekipe, da nam uspe!

Tudi naslednjo soboto nas čaka težka tekma proti mladi tretjeuvrščeni ekipi Zgornje Gorenjske, ki niza zmago za zmago. Ampak najprej se moramo osredotočiti na tekmo proti Formisu. Igrano v domači dvorani, kjer imamo svoje navijače, ki ob sobotah živijo za našo tekmo in dihajo z nami in katerim se moramo tudi oddolžiti za nekatere slabše tekme v tej sezoni. Oddolžiti se jim hočemo s tem, da si priigramo modro skupino in šele takrat se začnejo igrati tiste prave, atraktivne tekme z ekipami kot so Calcit Kamnik in Nova KBM Branik.100% sem prepričana, da nam bo to uspelo!

 

Sara Sakovič

Kako si zadovoljna z letošnjo sezono?

Letošnjo sezono nismo začele ravno tako, kot smo si želele. Že od začetka so nas spremljale poškodbe, kar je tudi pomenilo, da prvih par tekem nismo bile kompletne, kar se je vsekakor poznali na naši igri. Smo pa zadnji dve tekmi dokazale, da smo iz pravega testa in da lahko premagamo praktično vsako ekipo v ligi.

Trenutno kaže, da ste v top formi, brez večjih težav ste ugnale prvi dve ekipi na lestvici?

Res je, ti dve zmagi nam ogromno pomenita. S tem smo dokazale predvsem sebi in tudi vsem drugim,ki nas vzpodbujajo in spremljajo na tekmah, da znamo odlično odigrati in premagati tudi najboljše ekipe. Veliko so pripomogli tudi skupni treningi in turnir v Benediktu, kjer smo odigrale veliko tekem in se tako čim bolj pripravile na pomembne tekme v ligi.

Jutri v Mursko Soboto prihaja Formis, kakšna so pričakovanja?

Jutri si vsekakor želimo ponoviti igro iz prejšnjih dveh tekem. Pričakujemo zelo težko tekmo, vendar sem prepričana, da jo s pravim pristopom in borbo na igrišču lahko dobimo.

Velika želja je, da se uvrstite v skupino za prvaka. Dve zmagi sta garancija za uspeh, lahko to dosežete?

Nič ni nemogoče pravijo. Modra skupina je bila naš osnovni cilj in zdaj, ko smo ji že zelo blizu, je želja in motivacija še toliko večja, tako da jaz verjamem v nas da nam bo uspelo.

 

 

Iva Škraban

Kako si zadovoljna z letošnjo sezono?

Glede na to, da letos igram prvič v prvi slovenski odbojkarski ligi in z povsem novo ekipo, sem z letošnjo sezono zelo zadovoljna in upam da bo sezona še naprej tako uspešna.

Trenutno kaže, da ste v top formi, brez večjih težav ste ugnale prvi dve ekipi na lestvici?

V bistvu smo proti Kopru in Aliansi lovile zadnji vlak za uvrstitev v modro skupino. Že pred tekmo smo bile zelo motivirane kar se je videlo tudi na igrišču. Vse igralke smo se res borile od prve do zadnje točke.

Jutri v Mursko Soboto prihaja Formis, kakšna so pričakovanja?

Vsi govorijo, da nam ekipa formisa ne leži, ampak jaz mislim, da z tako igro kot smo jo pokazale na zadnjih dveh tekmah, lahko premagamo tudi to "neugodno" ekipo.

Velika želja je, da se uvrstite v skupino za prvaka. Dve zmagi sta garancija za uspeh, lahko to dosežete?

Res je, da bomo v soboto odigrale pomembno tekmo, ampak mislim da z veliko borbenosti na igrišču nam ta zmaga ne more uiti. To bi za celotno ekipo bil res zgodovinski dosežek! Pridete in bodite napš sedmi igralec!

 

Ana Praprotnik

Kako si zadovoljna z letošnjo sezono?

Z letošnjo sezono v celoti nikakor ne morem biti zadovoljna, saj menim, da smo sposobne igrati veliko bolje, kot smo prikazale na nekaterih tekmah, predvsem proti ekipam, ki so na lestvici uvrščene za nami. Te točke nam zdaj krvavo manjkajo, čeprav smo zdaj z dvema zmagama proti 1. in 2. uvrščenima ekipama izvlekle toliko točk, da je ob ugodnih rezultatih ostalih tekem in naših dveh zmagah, dosegljivo celo drugo mesto v modri skupini. Po mojem mnenju nam je koristila zimska pavza, da smo spočile glave in telesa, pa tudi turnir v Benediktu, kjer smo spremenili postavo in Tamaro Borko vrnili na njeno prvotno igralno pozicijo - blokerko.

Velika želja je, da se uvrstite v skupino za prvaka. Dve zmagi sta garancija za uspeh, lahko to dosežete?

Trenutno res kaže, da smo v formi, saj igramo zelo konstantno, brez večjih nihanj v igri, predvsem pa smo popravile obrambo, kar nam omogoča tudi boljšo igro v napadu. Š vedno je naše veliko orožje tudi servis in takšno igro bomo zagotovo slavile še dve soboti, vsekakor sem prepričana, da je želja tako velika, da bo vsaka igralka dala svoj maksimum.

 

Torej zberimo se v čim večjem številu in pomagajmo odbojkaricam do nove zmage!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.