https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Volčje noči v Sv. Juriju popestrili s petjem in plesom

Sveti Jurij, 20.01.2013 ob 9:30  

V kulturni dvorani v Svetem Juriju na Goričkem so popestrili dolge hladne večere.

Kaj sploh so Volčje noči? To so noči med 24.12 in 6.1, noči, ki so najdaljše in najtemnejše. Nekoč so te dneve oziroma noči ljudje preživljali doma ob domači peči. Kakor so povedali člani KTD Moščanci, takrat mladi fantje še niso hodili vasovat, ampak so ostajali doma z družino.

Tokrat večer ni bil temačen in ljudje niso ostali doma, ampak so prišli v kulturno dvorano v Svetem Juriju, kjer so si ogledali program KTD-ja Moščanci 'Volčje noči'. Zaplesali so najmlajši otroci ter folklorne skupine osnovne šole Sveti Jurij, zapeli so pevci pevske skupine Sončnica iz Pertoče in ženski pevski zbor iz KPD Rogašovci.

Več fotografij v spodnji galeriji...


    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.