https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Najbolj spektakularne snežne skulpture

21.01.2013 ob 12:49  

Različni umetniki po svetu se vsako leto zbirajo na snežnih festivalih, da bi ustvarili neverjetne skulpture. Predvsem azijske države so znane po svojih snežnih festivalih, ki pritegnejo ogromno ljudi.


V japonskem mestu Sapporo se vsako zimo zgodi Yuki Matsuri oziroma snežni festival. Letos bo že 64. po vrsti. Tedne pred začetkom festivala v mesto prispejo tovornjaki, polni snega. Delavci sestavljajo ograde za kupe snega. Gradbeni odri se dvigujejo visoko v zrak. Nastajajo zgradbe, saj na tisoče delavcev iz snega oblikuje tobogane, kavarne na prostem, labirinte in odre. Vse je sestavljeno iz ledu in kupov snega. Festival se začne februarja. V mesto prispejo umetniki, ki ustvarjajo iz snega in ledu. Sodniki izbirajo umetnike glede na njihovo delo in veščine.

Sapporo 2006

Poznan pa je tudi Mednarodni festival snežnih in ledenih skulptur, ki poteka v Harbinu, provinca Heilongjiang na severovzhodu Kitajske. Otvoritev je bila v začetku januarja. Razstava, ki jo pripravljajo že od leta 1963, lahko traja več kot mesec dni, kar je odvisno od vremenskih razmer. Festival privablja turiste iz celega sveta, ki pridejo na ogled ogromnih skulptur iz snega in ledu.

V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj najbolj spektakularnih snežnih skulptur.

Harbin festival (2010)

Quebec

Več fotografij najdete v galeriji...

Vir: www.complex.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.