https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Tokrat brez prometnih nesreč

23.01.2013 ob 7:20  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, pridržali enega kršitelja, štiri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru. 

Na področju kriminalitete so v treh primerih obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega avtomobila, vlom v stanovanjsko hišo v Murski Soboti, vlom v večnamenski prostor pri nogometnem igrišču v Tišini in preprečitev uradnega dejanja policistu. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju. Kršitelj, ki se kljub intervenciji policistov ni hotel pomiriti, je bil pridržan do streznitve 

Pogostejše meritve hitrosti z novim radarjem provida bodo policisti opravljali na območju pomurske avtoceste. 

V Sloveniji danes poteka splošna stavka javnega sektorja, kateri smo se pridružili tudi policisti pod okriljem Policijskega sindikata Slovenije. Stavka ni naperjena proti državljanom. Vendar državljane vseeno prosimo, da so strpni, saj se zna zgoditi, da bo potrebno zaradi stavke počakati na obravnavo dogodkov, ki ne spadajo med naloge, ki so jih policisti dolžni opravljati med stavko in so določene v prvem odstavku 84. člena Zakona o policiji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.