https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

AUDIO: Skupina Ethnotrip z novim singlom Jovano Jovanke

23.01.2013 ob 15:36  

Skupina Ethnotrip je v okviru izdaje njihove prve plošče izdala singel Jovano Jovanke. 


Člane zasedbe Ethnotrip združuje ljubezen do ljudske glasbe in želja po poustvarjanju le te. Ne omejujejo se zgolj na slovensko ljudsko, tako je v njihovem repertoarju moč slišati tudi ljudske skladbe iz Madžarske, Hrvaške, Makedonije, Rusije, izjemoma izvajajo tudi skladbe, katerih avtor je poznan.

Z delovanjem so pričeli leta 2009, konec leta 2012 pa so posneli prvo ploščo, ki bo izšla februarja letos.

Skupino sestavljajo (kljub mladosti) izkušeni glasbeniki, ki jih je moč slišati v različnih zasedbah, npr. Mlada Beltinska Banda, Marko Banda, L'amour Fou, nastopajo z raznimi folklornimi skupinami, so člani in vodje pevskih zborov, nastopajo pa tudi kot solisti. Ethnotrip tako sestavljajo: Tjaša Šimonka (vokal), Miha Kavaš (violina), Aleksander Varga (bas kitara) in Primož Kramberger (klavir).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2013 ob 0:51 ethnotrip gost

      ...to ni posnetek pravkar izdanega singla, ampak starejši posnetek izvedbe v živo, v prejšnji zasedbi ...singl lahko poslušate tukaj: https://soundcloud.com/ethnotrip lp aleksander, ethnotrip

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.01.2013 ob 1:22 ethnotrip gost

      Prosim, če lahko zamenjate ta posnetek s tistim ta pravim...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.