https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Nekaj idej, kako kvalitetno preživeti vikend z otroki

Murska Sobota, 1.2.2013  

Otroške sobe so polne dragih igrač, ampak otroci vse pogosteje prihajajo k staršem z izjavami, kot so »dolgčas mi je, ne vem kaj bi se igral«. Se spomnite svojih igrač in iger, ki smo se jih nekoč igrali? Naučite svoje otroke teh pozabljenih iger…za katere ne rabite dragih igrač, le domišljijo in dobro voljo…

Vroče/mrzlo: Saj se še pomnite, ko smo skrili en predmet in soigralca, med tem, ko je ta iskal skriti predmet, usmerjali z »vroče …mrzlo…vroče…«

Šotori: iz dek, stolov in rjuh otroci nadvse radi gradijo šotore.

Koncert: Ples, petje pesmi, ki jih imajo otroci radi, je lahko za njih zelo zanimivo. Pripravite mali oder, potem pa se zabava lahko prične..

Iskanje predmetov po navodilih: Otrokom  dajte na 1. listu napisano ali narisano navodilo (predmet, ki ga morajo poiskati. Na primer: "Najdi veliko rumeno skledo!". Na veliki skledi bo papir z nadaljnjim navodilom: »Pojdi do kuhinjskih vrat!«. Na kuhinjskih vratih bo nov papir z navodilom, dokler otrok ne najde končnega predmeta.

 

Pantomima

Frizerski salon: Lahko delajo frizure punčkam, še bolj bodo pa veseli, če se boste javili kar vi sami, ter jim za vikend zaupali in se prepustili njihovi domišljiji okrog frizur. (Pa čeprav boste nosili potem posebno frizuro samo za par smešnih uric.)

Karte

Telefon: Vsi poznamo to igro, ob kateri se lahko od srca nasmejimo besedi, ki konča na koncu, ob zadnjem poslušalcu čisto drugačna, kot je bila na začetku.

Sestavljanje zgodbic: S skupino otrok (vendar sta dovolj že dva), s pomočjo nedokončanih stavkov, skupaj sestavljajte zgodbico. Nekdo naj začne (na primer: Nekoč je živel v gozdu mali medved, ki…), potem druga oseba nadaljuje, nato prevzame nadaljevanje tretja in tako naprej. Igra je lahko zelo zabavna in zanimiva, polna domišljije…

 

Kviz: Kviz je lahko zelo poučen, krepi pa znanje otrok. Seveda ga prilagodimo otrokovi starosti.

Gledališče: Uprizorite stare znane pravljice, kot so Janko in Metka, Pepelka, Pika Poka, Sneguljčica, itd. Lahko si celo pomagate z našemljenjem v izbrane like, kar bo nadvse zabavno.

Šivanje oblekic za punčke, medvedke in druge igrače: vzemite staro blago, ali obleke, ki jih več ne rabite, ter jih predelajte, ali iz njih sešijte poljubna oblačila za medvedke, punčke ter druge igrače.

Preoblačenje: Pustite otrokom, da se oblačijo v vaša oblačila.

 

Kuhanje: vključite otroke v kuhanje enostavnih jedi ter peko piškotov. Otrokom zna biti to zelo zanimivo, obenem jim krepi občutek sposobnosti in koristnosti.

Škarje in katalog: Dajte otrokom katalog trgovine z oblačili in igračami in naj naredijo svojo lastno trgovino.

Pisarna: dajte otrokom zvezke, beležke in svinčnike, naj si domislijo pisarno.

Iz kartonskih škatlic vse mogoče: Kartonske škatlice vseh velikosti so poljubne igrače, s katerimi lahko skupaj z ostalim  materialom zgradite malo vasico, tunele, ali kaj podobnega….

 

Maske: izdelajte maske iz papirja, katerega pobarvajte, lahko uporabite še stare nogavice ter drugo blago, karton, papirnate krožnike, itd.

Družabne igre: Člevek ne jezi se, Monopoli, itd, so še zmeraj lahko zelo priljubljeni.

 

Izbirali smo med igrami v stanovanju - zato na vsakodnevni sveži zrak seveda nikar ne pozabite. Ob vsem tem pa še pogovori ter majhne, nenadomestljive nežnosti...in prijeten vikend je pred nami!

Vabimo vas, da delite z nami vaše že uspele ideje otroških iger, ali ideje za ta vikend!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.