https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Danes vam v soboški knjižnici odpišejo dolg

Murska Sobota, 07.02.2013 ob 7:20  

V okviru jutrišnjega kulturnega praznika bodo v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti odpisovali zamudnine ter brezplačno vpisovali nove člane.

 

V Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti (Pišk) boste lahko vsi, ki zamujate z vračilom izposojenega gradiva, knjigo vrnili brez plačila zamudnine.

Gradivo se mora danes vrniti

V knjižnici so nam pojasnili, da gre za odpis zaostalih terjatev za gradivo, ki ga bralci na ta dan vrnejo z zamudo. »Pobudniki te akcije smo knjižničarji, ki v dobro bralcev želimo, da nam zamudniki vrnejo vsaj naše gradivo. Nakup gradiva se iz leta v leto krči, zato je za nas vsak izvod še toliko bolj dragocen,« so še sporočili.

Vir: www.ms.sik.si

Odziv bralcev je zadovoljiv

Zanimalo nas je tudi, koliko ljudi se odzove na to akcijo. Pristojni v Pišk so nam pojasnili, »da je odziv bralcev zadovoljiv, čeprav bi si sami želeli še boljšega. Nekaj let nazaj smo vsem zamudnikom poslali tudi vljudnostni dopis s seznamom gradiva, ki ga dolgujejo, pa ni bil odziv nič večji.«

Pomurci dokaj redno vračajo knjige

Zanimalo nas je tudi ali Pomurci redno vračajo knjige. Iz knjižnice so nam odgovorili, da »naši obiskovalci dokaj redno vračajo knjige, je pa med njimi tudi nekaj takih, ki na pravočasno vračanje zelo radi pozabijo.«

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2013 ob 15:20 čardaš gost

      Tav ste pa si dobro v zmislele. Kda priden 3x na mesec v knjižnico vidin tan spodaj na računalnikaj ovoga blesavoga komentatora čevapčiča , glavno s ten se ne strinjan ka tan spodaj na računalnikaj romi pa un sidij pa samo gledajo avtoje ali pa kak un ka komentera samo tu na pomurce ali pa na www.sobotainfo.si .Či so že brez dela bi pa lejko tan malo pri pulti pitali či nucajo kaksno pomoč ali pa či jin kaksno kavo prinesejo . al ka kole . Mislin ka je na otroškon oddelke bole potrebna pomoč saj knjižnica nima dovolj zaposlenih.Kak tu pa tan vidin v knjižnici nemajo nikdar gužve.Pa še kaserajo nej redno. Ka kda med kednon prideš v knjižnico lejko tan prosiš pa ti strunejrajo zamudnino samo se moreš narediti malo bougoga.Mij eni pa rejdno nosimo pa pazimo na roke vračila . Či bi bar polovico toga ka strunejrajo pa ne zahtevajo plačila skaserali bi jih par lejko še coj zaposlili , samo kak pa vidin nemajo zadosta računalnikov za pulton. tan odzgoraj bi lejko še 2računalnika cuj dali pa bi dva roma sidela za njima pa bi drugin pomagala v z gužve nej ka pa tuj včasih vidin ka tej ka tan delajo se tuj zabavajo. ka nemo več kaj gučo !

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.02.2013 ob 16:58 Del R gost

      Kak si ze omeno, pa tuj prijaznosti fali enin oz. vljudnosti bole rečeno. Samo je pa resan, ka je nej glavni namen knjiznice biti na interneti pa tan sedeti celi den, pa filozoferati te. Na oddelkon za odrasle so pa resan včasi celo trije, pa še te jih moreš prositi, ka pridejo do tebe, kak v kakšni veški bouti v marcatori.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.02.2013 ob 22:05 Puba gost

      Polpismeni komentatorji

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.