https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Prireditev s podelitvijo nagrad v čast kulturnemu prazniku tudi v Lendavi

Lendava, 08.02.2013 ob 10:00  

Včeraj so tako kot po večini slovenskih občin tudi v Lendavi pripravili proslavo, s katero so obeležili največji slovenski kulturni praznik.


Sinoči, nekaj po 18.00 uri, je zvok slovenske himne naznanil začetek osrednje občinske prireditve. Po odigrani melodiji je na oder pol zatemnjene in skorajda polne Gledališče in koncertne dvorane Lendava stopila povezovalka večera ter z uvodnimi besedami nagovorila in pozdravila navzoče, posebej pa predsednika narodne skupnosti ter župana Občine Lendava. Slednjega je nato tudi povabila na oder, da spregovori nekaj besed.

Župan mag. Anton Balažek je v govoru izpostavil pozitivne in negativne vidike trenutne politične situacije v državi in jih povezal s področjem kulture. Izpostavil je tudi, da pogoji za kulturno ustvarjalnost kljub vsemu obstajajo ter da verjame v to, da bomo dosegli visok nivo kreativnosti. Za konec se je zahvalil tudi vsem kulturnikom za njihovo delovanje. Po končanem govoru je podelil tri občinske nagrade. Te so prejeli: Cvetka Vojnik za svojo ustvarjalnost na področju likovne umetnosti, Kulturno društvo Lendava ter Žužana Žoldoš za velik pečat, ki ga je pustila na področju knjižničarstva.

V drugem delu proslave so se organizatorji želeli pokloniti ustvarjalcem na področju kulture, predvsem gledališča. Priča smo bili skoraj enournemu igranemu programu, ki je bil poln humorja in zabave ter je nasmejal celotno dvorano. Sodelovali so: Gledališče KU-KUC, Lutkovno gledališče PUPILLA, Gledališka skupina KOFETARJI, Gledališka skupina TEATER.SMO in Gledališka skupina ŠKATLA. Vse skupine prihajajo iz Lendave in so lep dokaz, da kultura tam zares živi, tako med mlado in tudi starejšo populacijo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2013 ob 13:28 gost gost

      Vsebina programa je udarila mimo..nastopajoči ne sodijo na tako proslavo, vse skupaj je delovalo in dišalo po cirkusu, ne pa na eno resno kulturno proslavo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.