https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Vlomi, tatvine, kraje in ilegalci

 

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči z gmotno škodo, pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru ter pridržali osem tujcev, ki so v Republiko Slovenijo vstopili na nedovoljen način.

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine, vlom v osebni avtomobil in goljufijo. Radgonski policisti so obravnavali tatvino prstana iz zlatarne, vlom v osebni avtomobil, od koder je neznanec ukradel nahrbtnik z denarnico in bančno kartico. Kasneje je z bančno kartico opravil več transakcij v vrednosti skoraj 2.000 evrov. Obravnavali so še goljufijo prodajalca pri plačilu goriva. Soboški policisti so obravnavali tatvino čevljev iz garderobe fizioterapevtskega salona. Tatica je bila kasneje izsledena v bližini. Petrovski policisti pa so obravnavali tatvino denarja iz osebnega avtomobila. 

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so skupaj z mobilno carinsko ekipo na avtocesti kontrolirali dva voznika Taxi vozil z registrskimi številkami Republike Madžarske. Ob kontroli je bilo ugotovljeno, da prevažata šest državljanov Bangladeša in dva državljana Pakistana, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v R Slovenijo. Tujci bodo predani madžarskim mejnim organom. Voznikoma pa je bila izrečena globa. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.

    Fotogalerija