https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Portret malega prekmurskega človeka v Puconcih

Puconci, 15.02.2013 ob 14:01  

Včeraj se je v Spominskem domu Števana Küzmiča v Puconcih odprla razstava Portret malega prekmurskega človeka, ki bo na ogled do 5. aprila 2013.

 

Fotografinja Tadeja Horvat nas skozi fotografije portretov seznanja z malim človekom v Prekmurju. Avtorica je dejala, da portreti prikazujejo malega človeka v svojem domačem okolju, ki so nastali pri prikazovanju različne obrti. Zbirko portretov spremljajo tudi zgodbe iz življenja teh, sicer preprostih ljudi, ki so s svojo neverjetno iznajdljivostjo kljubovali pogosto težkim in neprijaznim razmeram.

Portret malega prekmurskega človeka

Fotografinja Tadeja Horvat je v knjigi Portret malega prekmurskega človeka seznanja z življenjem in izkušnjami tako imenovanega malega človeka v Prekmurju. Zbirko izvrstnih portretov je popestrila z zgodbami iz življenja teh, sicer preprostih ljudi, ki so s svojo neverjetno iznajdljivostjo kljubovali pogosto težkim in neprijaznim razmeram. Njihova življenja so zaklad izkušenj, ki počasi in vztrajno izginja.

Odlomek iz knjige

Jože Zelko, lončar: » Vse, kar sem si zamislil, se iz gline tudi naredil, samo kreativen moraš biti. Posodo smo prodajali na sejmih. Takrat je bilo tako povpraševanje po lončeni posodi, da sem vedno prodal vse, kar sem imel, saj takrat še ni bilo druge posode.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.