https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Duhovno srečanje ŽPS dekanije Ljutomer

19.02.2013 ob 7:30  

Člani in članice Župnijskih pastoralnih svetov dekanije Ljutomer, so se na prvo postno nedeljo zbrali na zdaj že tradicionalnem duhovnem srečanju, pri sv. Petru v Gornji Radgoni,  ki sicer vsako leto poteka v drugi fari te dekanije.

Duhovno obnovo je vodil mursko soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, slušatelji, ki jih je bilo okoli 60, pa so spremljali besede škofa predvsem o tem, da je sedaj čas za spremembe ter spreobrnjenja vsakega posameznika in celotne Cerkve, katero pa se prične s priznanjem svojih napak in je dejanje vere vsakega posameznika. "Človek je svobodno bitje in se svobodno odloča za ali proti Kristusu. Priznanje slabosti in napak pa je nekako začetek vrnitve na pravo pot", je bilo slišati med besedami  škofa Štumpfa.

Po  meditaciji in spraševanju vesti o svojem odnosu do Boga, do bližnjega, do življenja in do samega sebe, je sledila molitev križevega pota, na koncu tega popoldanskega druženja pa se je vsem navzočim zahvalil za obisk radgonski župnik Franc Hozjan, z mislijo: "Naj vsak sam razmisli, kam vodi pot po kateri stopa in kje je tista skrajnost, do katere se lahko še varno hodi, da se ne zaide v blodnjo in pogubo."

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2013 ob 11:23 vernik gost

      Po sliki sodeč bi rekel, da so bili z ene ali dveh far. A so kaj povedali, kdaj bo škof odšel v Beograd? Za tamkajšnjega škofa seveda. Soboška škofija pa dobi še levi breg reke Drave zraven in novega škofa. Upajmo, da bodo takrat še kakšne druge službe na novo postavljene.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2013 ob 18:51 OLTAJMER gost

      Aja, lep pozdrav! Jaz sem na čakanju za delo oz. penzijo 63, pa bi lahko monsinjorja v MS menjal do 85 kot majo pogoj za pezijo. Sem vernik in in po zakonu imam pravico da sem izvoljen oz. imenovan za škof, sem. 63. 30 let na zavodu za zaposlovanje. Pol nebo več pedofilije v cerkvi in tudi ne otrok privat za igranje na kitaro, da se med SV. MAŠO norca delajo z našega Gospoda JEZUSA KRISTUSA. V cerkvi so ORGLE in ne kitare! Naj pojejo cerkveni pevci, pa duhovniki naj otroke manj vabijo na petje pol pa v farov!? 2000 let so Orgle, vredne nekaj 10 tisoč EV. Sedaj pa tarče pedofilov čakajo na kitarirste v cerkvi. CERKEV je CERKEV naj bo SAKRARNA pesem v DISKU pa naj bo KITARA ali bobni in droga OK!!!!! POTPRITE ME, nebo vam žal !!! Vaš novi monisinjor SV. Antonijos.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.