https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Lina Kuduzovič bo kuhala v Ringarajinem kulinaričnem vikendu v Termah 3000

23.02.2013 ob 10:00  

Med 8. in 10. Marcem, se bo v Termah 3000 v Moravskih Toplicah zvrstil 1. Ringarajini kulinarični vikend, z enim od top chefov v Sloveniji Borutom Jovanom, vodjem vrhunske restavracije Prestige v hotelu Livada Prestige, v katerem bo svoje kuharske spretnosti pokazala tudi Lina Kuduzovič.

 

Ringarajin kulinarični vikend poteka v  sodelovanju z družinskim portalom Ringaraja.net in Fala, blagovno znamko kvasa podjetja Bonopan, v okviru  natečaja »Kuharska družina meseca«, s katerim želi Sava Turizem vzbuditi zanimanje za kuharsko ustvarjanje v krogu družine in spodbujati pripravo zdravih in okusnih družinskih obrokov. Sodelujoče družine pripravljajo recepte prirejene otrokom, najbolje ocenjeni pa se vsak mesec potegujejo za naziv »Kuharska družina meseca« in udeležbo na Ringarajinem kulinaričnem vikendu.

Na 1. Ringarajinem kulinaričnem vikendu, ki bo v Termah 3000 – Moravskih Toplicah med 8. in 10. marcem, bo svoje kuharske spretnosti tako skupaj s svojimi starši preizkusila tudi Lina Kuduzovič, družine pa se bodo učile kuharskih veščin z enim od top chefov v Sloveniji Borutom Jovanom, vodjem vrhunske restavracije Prestige v hotelu Livada Prestige, ki je v okviru natečaja tudi član strokovne ocenjevalne komisije.

Prve tri zmagovalne kuharske družine bodo skupaj s preostalimi družinami, v Termah 3000 pripravljale velikonočne jedi, kuharski mojster Borut Jovan pa bo z njimi delil tudi zanimive kuharske nasvete, kako na enostaven način popestriti družinsko kuhinjo, da bo pripravljeno »za prste obliznit«. Poleg skrivnostne peke s slončkom Fala, uživanja v eksperimentih s kvasom in kuharsko ter zabavno animacijo s Štrkom Vikijem, otroško maskoto iz Term 3000, bo vključeno tudi predavanje odprtega tipa za starše z Rebeko Mohorič. Družine bodo popeljali tudi na obisk lokalnega ponudnika, dovolj časa pa bo seveda še za vodne norčije v vodnem parku Term 3000.

Kuharski mojster Borut Jovan upa, da mu bo na družinskih kulinaričnih vikendih uspelo navdušiti najmlajše kuharske nadebudneže za pripravo zdravih, okusnij jedi, ter mogoče kasneje za ta čudovit poklic. Tudi njegova strast do kuhanja se je začela od malih nog, danes pa v svoji kuhi, v kateri posebno pozornost posveča kulinarični tradiciji, ki jo prepleta s sodobnimi kulinaričnimi trendi, postopki in tehnikami, v katerih združuje sveža zelišča z  zeliščnega vrta ob hotelu Livada Prestige, nadvse uživa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.