https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Murski Soboti proslavili 20-letnico delovanja založbe FRANC-FRANC

Murska Sobota, 23.02.2013 ob 11:30  

Sinoči so ob predstavitvi knjižnega programa in bibliografije založbe proslavili 20-letnico delovanja založbe Franc-Franc.


Leta 2012 je minilo 20. leto delovanja založbe FRANC-FRANC. Podjetje za promocijo kulture FRANC-FRANC, d. o. o., je bilo ustanovljeno leta 1992 in se je v slovenskem matičnem in zamejskem prostoru uveljavilo kot založnik ter pobudnik in organizator raznovrstnih kulturnih dogodkov, od katerih sta se v koledarju slovenskih literarnih festivalov trdno zasidrala Oko besede in Dialekta.

Založba ima specifično mesto v slovenskem založniškem prostoru, saj skrbi za ohranjanje in promocijo del iz panonskega sveta ter prispeva k promociji madžarske manjšine v Sloveniji.

V dvajsetih letih delovanja je v okviru založbe izšlo 155 enot knjižnega in 39 enot neknjižnega gradiva. Jubilej so v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota proslavili s predstavitvijo knjižnega programa 2012, bibliografije založbe (1992–2012) ter odprtjem priložnostne razstave.

Knjige, ki so izšle v letu 2012 ter svoje ustvarjanje so predstavili tudi avtorji: Robert Balažic, Albert Halász, Dragica Haramija, Franci Just, Štefan Kardoš, Simona Kopinšek, Franc Kuzmič, Feri Lainšček, Jože Livijen, Janez Mataj, Branko Pintarič, Ernest Ružič in Milan Vincetič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.