https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Taljenje snega po Pomurju dvignilo podtalnico in vodne vire

27.02.2013 ob 9:00  

Padavine in toplejši dnevi, ki botrujejo taljenju snega, povzročajo kar nekaj težav. Medtem ko narasla Mura in drugi potoki še ne predstavljajo nevarnosti, pa so bile ponekod zaprte ceste, poplavilo pa je nižje predele in številne kleti.


V Pomurju zaradi naraslih voda po oceni Centra za obveščanje v Murski Soboti ne pričakujejo težav, sploh pa ne večje nevarnosti. Čeprav sta reki Ledava in Ščavnica s pritoki polni, se nista razlili. Mura v Gornji Radgoni pa ima pretok 510 kubičnih metrov na sekundo oziroma višino 259 centimetrov. Nevarnost prve stopnje, ko začnejo reko opazovati, razglasijo šele pri pretoku 800-900 kubičnih metrov na sekundo oziroma pri višini 320 centimetrov.

Ščavnica (Ljutomer)

Pomurski gasilci so včeraj opravili nekaj več kot deset intervencij v različnih krajih, največkrat so črpali vodo iz kleti. Sicer pa je nekaj površin, predvsem na lendavskem koncu, poplavljenih zaradi zamašenih oziroma nevzdrževanih prepustov ob cestah, saj voda ne more odtekati. Zaradi vode so bile včeraj zaprte lokalne ceste pri Dobrovniku, Prosenjakovcih in Motvarjevcih.

Razbremenili kanal (Murska Sobota)

Lipnica (Precitinci)

Poplavljen del Žižkov

Polja med Žižki in Veliko Polano


Že nekoliko upadla Ledava (Turnišče)

Bukovnica (Dobrovnik)

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

Imate tudi vi kakšno fotografijo, ki bi jo želeli deliti z bralci Pomurec.com? Pošljite nam jo na urednistvo@pomurec.com in jo bomo objavili.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. porabje
      27.02.2013 ob 15:21 porabje

      V Porabji reke Raba ži je poplavila nisike brejge pa njive. V Sakalovcaj Raba ogrozi tri iže, dočas v Otkouvcaj pa Števanovcaj doli so puni vode, tak vö glédajo kak maurje. V Porabji skurok potop je, zdaj bi trbela Noeta ladja.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.