https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ljutomeru podelili priznanja in nagrade Civilne zaščite za leto 2013

Ljutomer, 05.03.2013 ob 11:29  

Včeraj je v Kulturnem domu v Ljutomeru potekala osrednja regijska slovesnost ob 1. marcu - dnevu Civilne zaščite, na kateri so podelili priznanja in nagrade Civilne zaščite za leto 2013.


Podelitev je organiziral Štab Civilne zaščite za Pomurje v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje Izpostavo Murska Sobota in Občino Ljutomer. Z dnevom Civilne zaščite želijo krepiti zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred njimi, želijo pa tudi poudariti pomen mednarodnega sodelovanja pri razvoju zaščite človeka in njegovega okolja.

Na slovesnosti so podelili priznanja in nagrade Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč za leto 2013.

Priznanja sta podelila Martin Smodiš, poveljnik pomurske Civilne zaščite in Branko Dervodel, namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje. Zbrane pa je nagovorila tudi mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer.

Za območje Pomurja je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije podelil skupaj 30 priznanj in nagrad Civilne zaščite, od tega: 13 bronastih znakov Civilne zaščite, 7 srebrnih znakov Civilne zaščite, 8 zlatih znakov Civilne zaščite in 2 plaketi Civilne zaščite.

Priznanja in nagrade

Plaketo Civilne zaščite, ki jo podeljujejo posameznikom, skupinam in organizacijam za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah, sta prejela Bojan Farič in Prostovoljno gasilsko društvo Lendava, ki letos praznuje 140-letnico aktivnega delovanja.

Zlati znak Civilne zaščite, ki ga podeljujejo posameznikom, skupinam in organizacijam za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in krepitvi organiziranosti, usposobljenosti in pripravljenosti CZ ter drugih sil za zaščito, reševanje in pomoč, za pomembne dosežke pri razvojnem in raziskovalnem delu, ki je pomembno za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, hrabra dejanja ter druge izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanja okolja ob naravnih in drugih nesrečah, so prejeli:

- Poklicna industrijska gasilska enota pri Nafta-varovanje in požarna varnost d.o.o.,

- Prostovoljno gasilsko društvo Iljaševci, ki letos praznuje 120-letnico aktivnega delovanja,

- Prostovoljno gasilsko društvo Kokoriči, ki letos praznuje 120-letnico aktivnega delovanja,

- Prostovoljno gasilsko društvo Lukavci, ki letos praznuje 120-letnico aktivnega delovanja,

- Prostovoljno gasilsko društvo Mota, ki letos praznuje 120-letnico aktivnega delovanja,

- Prostovoljno gasilsko društvo Pristava, ki letos praznuje 120-letnico aktivnega delovanja,

- Prostovoljno gasilsko društvo Rankovci, ki letos praznuje 120-letnico aktivnega delovanja,

- Prostovoljno gasilsko društvo Stročja vas, ki letos praznuje 120-letnico aktivnega delovanja.

Srebrni znak Civilne zaščite, ki se podeljuje posameznikom, skupinam in organizacijam za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju in krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanja okolja ob naravnih in drugih nesrečah ter za izume in inovacije, s katerimi je bil dosežen pomemben napredek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti za zaščito, reševanje in pomoč, so prejeli:

- Niko Hochstetter;

- Drago Kur,

- Andrej Trstenjak,

- Potapljaško društvo Murska Sobota,

- Prostovoljno gasilsko društvo Rožički Vrh, ki letos praznuje 100-letnico aktivnega delovanja,

- Prostovoljno gasilsko društvo Dragotinci, ki letos praznuje 110-letnico aktivnega delovanja,

- Prostovoljno gasilsko društvo Okoslavci, ki letos praznuje 110-letnico aktivnega delovanja.

Bronasti znak Civilne zaščite, ki se podeljuje posameznikom, skupinam in organizacijam za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči, so prejeli:

- Jože Čarni,

- Karel Fujs,

- Jože Lipaj,

- Štefan Luk,

- Ludvik Novak,

- Miran Ros,

- Robert Trajbarič,

- Jože Vukan,

- Lidija Žinkovič,

- Občina Ljutomer,

- Policijska uprava Murska Sobota,

- Služba nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Murska Sobota in

- Župnijska Karitas Ljutomer.

Letos se priznanja Civilne zaščite za visoke obletnice prostovoljnih gasilskih društev niso vročevala na osrednji regijski slovesnosti ob dnevu Civilne zaščite, temveč so bili dobitniki le slavnostno razglašeni. Priznanja bodo priložnostno vročena dobitnikom ob slovesnostih v počastitev obletnic posameznih prostovoljnih gasilskih društev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.