https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki v Gornji Radgoni enotno proti preoblikovanju pošte

Gornja Radgona, 07.03.2013 ob 7:30  

Na 13. redni seji občinskega sveta občine Gornja Radgona je najbolj burna razprava tekla glede preoblikovanja stalne pošte 9245 v pogodbeno pošto Spodnji Ivanjci, ob koncu so prav vsi glasovali proti spremembi. Mag. Normi Bale, kot direktorici Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona, pa so za 5 let podaljšali mandat. 

Odločno proti preoblikovanju stalne v  pogodbeno pošto Spodnji Ivanjci

Po burni razpravi, na kateri je sodelovalo skoraj vseh 18 prisotnih članov občinskega sveta, tako iz koalicije, kot opozicije, so prav vsi glasovali proti preoblikovanju stalne pošte 9245 v pogodbeno pošto 9245 Spodnji Ivanjci. Že pred tem so se seznananili z mnenjem Sveta KS Spodnji Ivanjci, ki je odločno proti temu, da bi se pošta iz sedanji prostorov selila v bližnjo trgovino Kmetijske zadruge Radgona.

Bojan Radinja, predstavnik Pošte Slovenija, je na seji obrazložil vzroke in zagotovil, da preoblikovanje pošte nikakor ne pomeni začetka dokončne ukinitve pošte v Sp. Ivanjcih. Po njegovem je pozitivno že samo to, da bo pošta poslej delala dalj časa. Povedal je še, da so spremenjene življenjske navade uporabnikov poštnih storitev, razvoj informacijske tehnologije ter stalna racionalizacija poslovanja gospodarskih subjektov povzročile, da je obseg storitev na poštnih enotah vse manjši in se je v številnih primerih skrčil na obseg, ki ne omogoča ohranitve zdajšnjega načina delovanja. Doslej so zmanjševanje opravljenih storitev razmeroma uspešno urejali s preoblikovanjem stalnih pošt v premične ter s spremembami delovnih časov pošt. S tem ukrepom zdaj dodajajo novega, in sicer preoblikovanje zdajšnje pošte v pogodbeno pošto.

Značilnost pogodbene pošte je v tem, da se sicer majhen obseg poštnih storitev združi z dejavnostjo (trgovsko, turistično-informacijsko, lekarniško...) drugega gospodarskega subjekta oz. pogodbenika. Posledično so poštne storitve dostopnejše, saj je odpiralni čas pogodbene pošte, ki opravlja tudi druge dejavnosti, precej daljši.

Kljub vsemu pa mnenje občinskih oblastnikov za Pošto ni obvezujoče. Direktor KZ Radgona Danilo Rihtarič je dejal, da bodo njihovi zaposleni kmalu imeli dodatno izobraževanje za delo s pošto, in najpozneje maja letos naj bi prebivalci krajevnih skupnosti Negova in Spodnji Ivanjci, dobili novo pogodbeno pošto v prostorih zadruge v Spodnjih Ivanjcih. Sicer pa, v Pomurju po novem že delujejo tri nekdanje stalne pošte, in sicer v Križevcih na Goričkem, Razkrižju ter Fokovcih.

Direktorici Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona, podaljšali mandat

Občinski svet Občine Gornja Radgona je dal predhodno pozitivno mnenje k imenovanju izbrane kandidatke mag. Norme Bale za direktorico javnega zavoda »Zavod za kulturo turizem in promocijo Gornja Radgona«, za petletno obdobje od 1. 4. 2013 dalje.

Imenovali nadomestnega člana v svet javnega zavoda Ljudska univerza

Namesto Urške Ziernfeld, ki ji je z dnem 3.1.2013 na podlagi podane pisne odstopne izjave prenehalo članstvo v svetu javnega zavoda Ljudska univerza Gornja Radgona, so imenovali za predstavnico ustanoviteljice Alenko Kaučič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2013 ob 8:52 ajd gost

      daj zrihtajte si že kanalizacijo in čistilno napravo, smo že v letu 2013.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2013 ob 11:27 nah gost

      Kaj si nah še ne boste nah zrihtali nah že enkrat končno nah te čistilne naprave. Kampuš se nekaj v rit baše elektrarnam, namesto, da bi poskrbel, da ne bi več iz Radgone drek tekel v Muro. Glede pošte pa nah nič ne skrbite, ker nah to ni vaša stvar dragi svetniki. Nah bo o tem ODLOČALA POŠTA. NOBENA firma ne dela tam kjer ni profita. Pa se nah lahko svetniki nah na glavo postavite.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.03.2013 ob 16:41 NAH gost

      Kaj admin si ti tudi iz Radgone ??? Imaš pa merila, da človeka kap. Pri nekaterih člankih dopuščaš, da se ljudje med seboj preklinjajo in si grozijo s smrtjo. Tukaj pa ščitiš določene politične lobije ali kaj. Pa še NAH tega zbriši, ki sem ti ga NAH zaj napisal. Kaj se grejo župan in svetniki ??? POŠTA bo naredila, kot bo njim prav. Končno so podjetje, ki mora pozitivno poslovati. Če je posla premalo se zapre. Kaj komu tukaj ni jasno ???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.