https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začelo se je zbiranje ščetk za revne otroke v Braziliji

Veržej, 07.03.2013 ob 9:51  

Pod geslom »Ko zobna ščetka rešuje življenje« se je pred dnevi začela akcija zbiranja zobnih ščetk, past in nitk, ki bo trajala vse do 22. marca. Zbrani pripomočki bodo po akciji poslani revnim otrokom v Brazilijo.


Na pobudo misijonarke s. Ane Slivke, ki deluje v Braziliji, so se v Salezijanskem mladinskem centru Veržej in v Društvu prijateljev mladine Beltinci odločili, da podprejo projekt, ki ga je začel brazilski zobozdravnik Thiago Mendes de Lima. Lima želi tamkajšnje otroke ozavestiti o pomenu ustne higiene, a mu brez pripomočkov - zobne ščetke, paste in nitke - žal ne bo uspelo. Ravno iz tega razloga pa se je misijonarka s. Ana Slivka odločila, da bo pomagala pri zbiranju teh pripomočkov.

FOTO: sxc.hu


Zbirna mesta, kjer lahko oddate zobno ščetko, pasto ali nitko, so:

- TIC Veržej,

- Zavod Marianum Veržej,

- Vrtec Beltinci,

- OŠ Beltinci (zobna ordinacija),

- Glasbena šola Beltinci (3. nadstropje).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2013 ob 16:44 ščetka gost

      Hmmm, Salezijanci so mi sumljivi. Vem kaj jim pomeni denar. Bom raje kakšno ščetko in pasto poslal sestri Ani direkt.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2013 ob 11:25 gostja gost

      Gost-ščetka, jaz bom pa tebi "direkt" povedala, da si neumen.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2013 ob 22:18 lonček gost

      saj pa zbirajo ščetke, ne denarja... a mislite, da bodo ščetke preprodajali? halo.... in pa- salezijanski mladinske center niso župniki, kot najbrž nekateri mislijo, ampak ga sestavlja mladina, ki želi aktivno preživljati prosti čas in včasih narediti tudi kaj dobrega za druge...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.03.2013 ob 18:10 Suzana gost

      Ščetka, kot pobudnica te akcije ti lahko zagotovim, da bodo ščetke prišle v prave roke. Z Ano sem sedaj v kontaktu skoraj na dnevni bazi, je pa zelo vesela, da je akcija tako zaživela. Če želiš, ti pa vseeno lahko posredujem njen kontakt, pa jo sam povprašaš, pa ti tudi sama lahko da naslov, kamor lahko pošlješ ščetko. Bo zagotovo vesela. SMC je pa res društvo, ki ga sestavljamo mladi animatorji, ki delujemo v don Boskovem duhu, društvo pa vodi salezijanec (ker drugače to ne bi moglo biti salezijansko društvo). HVALA VSEM, ki ste ščetke že darovali, in tudi tistim, ki jih še boste! Brazilski otroci bodo veseli! Bom vas obveščala o vsem, ko bom dobila kake povratne informacije. A najverjetneje bo to šele čez mesec ali dva - paket do Brazilije na žalost pač ne prispe v dveh dneh... LP, Suzana

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.