https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Koncert Prekmurske godbe Bakovci z Manco Špik in Ingrid Müller

Bakovci, 11.03.2013 ob 7:00  

Ob 85. obletnici delovanja Prekmurske godbe Bakovci so priredili koncert z gostjama  Manco Špik in Ingrid Müller.


Na koncertu, ki je potekal v športni dvorani Osnovne šole Bakovci, so poleg gostij nastopili še solisti Prekmurske godbe Bakovci, in sicer Aleš Horvat na klarinetu, Sandra Gjerek na pikolu in Nejc Tratnjek na trobenti, za konec pa sta na nakovalih zaigrala napitnico Miran Vereš in Roman Balažic. Na violini je skupaj z godbeniki nastopila Kaja Pojbič. Nastop godbe so s plesnimi točkami popestrile njene stalne spremljevalke na koncertih – mažoretke iz vseh sekcij.

Ob tej priložnosti je predsednica KS Bakovci Nives Cajnko godbenikom čestitala za uspehe ter Prekmurski godbi Bakovci, katere predsednik je Roman Balažic, ter mažoretni skupini, ki jo vodi Tadeja Bencak, podelila plaketo.

Začelo se je z 20 glasbeniki, danes žanjejo uspehe

Začetki Prekmurske godbe Bakovci  sežejo v leto 1928, ko je 20 glasbenikov prvič zaigralo v okviru takratne gasilske godbe. Ustanovitelj in kapelnik takratne godbe je bil Milan Deškovič. Med drugo svetovno vojno je bilo delovanje godbe prekinjeno, po koncu vojne pa je vodenje godbe prevzel Anton Buzeti – Anti, ki je na tej funkciji ostal kar 30 let.  

Leta 1976 je vlogo dirigenta prevzel Stjepan Marušič – Stevo, ki je v godbo vnesel  sodoben glasbeni repertoar. Godba je nastopala na raznih srečanjih in prireditvah. Leta 1999 je dirigentsko palico prevzel Željko Ritlop, ki Prekmursko godbo Bakovci vodi še danes.  Danes jih odlikujejo številna priznanja, znani pa so tako doma kot tudi na tujem. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.