https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Podpis koalicijske pogodbe že nocoj, bo Žerjava zamenjal Roman Ferenčak?

13.03.2013 ob 16:15  

Podpis koalicijske pogodbe potencialnih partneric je predviden že za nocoj, okvirno eno uro po končani seji svet PS, so pojasnili v največji stranki, ki vodi oblikovanje nove vlade. O natančni uri bodo medije obvestili takoj po zaključku seje sveta PS. Podpis bo potekal v DZ. O ministrski ekipi bi utegnil DZ odločati že prihodnjo sredo.


Podpis koalicijske pogodbe potencialnih partneric je predviden že za nocoj, okvirno eno uro po končani seji svet PS, so pojasnili v največji stranki, ki vodi oblikovanje nove vlade. O natančni uri bodo medije obvestili takoj po zaključku seje sveta PS. Podpis bo potekal v DZ. O ministrski ekipi bi utegnil DZ odločati že prihodnjo sredo.

Medtem, ko je bilo že jasno, da se bosta PS v vladi pridružili še stranki SD in DeSUS, je bilo namreč do zdaj odprto vprašanje sodelovanja DL. Ta stranka bo o vstopu v vlado na seji sveta odločala danes popoldne in bo, če se bo za vstop odločila, sopodpisnica koalicijske pogodbe.

Kot poroča STA, je predsednik DL Gregor Virant od mandatarke Alenke Bratušek prejel odgovor na njegovo pismo z zahtevami DL za vstop v vlado in naj bi bil z odgovorom zadovoljen.

Seznam kandidatov za ministre še usklajujejo

Medtem pa naj ne bi bila še povsem dokončna lista kandidatov za ministre, ki jo mora mandatarka v DZ vložiti do četrtka. A sklepati gre, da so potencialni koalicijski partnerji načeloma usklajeni in bodo imena tekom dne tudi dokončno dorekli.

www.glasslovenije.com

Zaslišanja kandidatov za ministre bodo na pristojnih odborih potekala predvidoma v ponedeljek in torek. Po tem ima mandatarka možnost, da v roku treh dni predlaga morda kakšno drugo ime za posameznega ministrskega kandidata. Če se bo Bratuškova tej možnosti odpovedala, bo predsednik DZ Janko Veber na kolegiju predsednika DZ predlagal, da poslanci o ministrski ekipi odločajo na izredni seji DZ v sredo, je za STA pojasnil Veber.

Govori pa se, da naj bi resor za infrastrukturo vodil prvak DL-ja Gregor Virant, iz DL pa naj bi bila tudi kandidata za notranjega ministra (nekdanja tržna inšpektorica Andrejka Grlić) in za pravosodje (tu naj bi ostal Senko Pličanič).

Žerjava bo nadomestil Roman Ferenčak?

Kot poroča rtvslo.si, se kot bodoča ministrica za finance omenja nekdanja državna sekretarka na finančnem ministrstvu Helena Kamnar. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo naj bi prevzel direktor podjetja Ocean Orchids Roman Ferenčak ali pa poslanec PS-ja Stanko Stepišnik. Mesto obrambnega ministra naj bi zasedel nekdanji sekretar na omenjenem ministrstvu Uroš Krek ali pa obramboslovec Klemen Grošelj. Ministrstvo za kulturo naj bi prevzel vodja oddelka za kulturo na mestni občini Ljubljana Uroš Grilc, minister brez listnice, pristojen za vodenje urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, pa naj bi postal poslanec PS-ja Roman Jakič.

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2013 ob 17:18 xy gost

      končno,zdaj se bo pa začelo cediti med in mleko---rdečkarji bodo prevzeli oblast in pokradli še to,kaj jim prej ni uspelo.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2013 ob 17:31 yx gost

      Nika več nega za fkradnoti, ka so ovi janšisti odnesli še tisto ka je ostalo od pahora, pa zdaj še zadnje mrvice skup grabijo v ton zadnjon tedni na vladi. ten majmunon ka zdaj pridejo na vlado nede ostal niti en cent več za fkradnoti.

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.03.2013 ob 19:51 bandi gost

      Vej pa zaj že ednok enjajte naprej nositi rdeče čarne plave pa bejle.Vsi smo mi rdeči če ne verlvlete vzemte nož pa se vrežte .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.03.2013 ob 20:40 Ciganjscek gost

      Je toutisti Roman Ferencak steri jebil nadzornik pri NAFTI? Ce je ista oseba te de v senci SLS vladao triumvirat MAUCEC,ZERJAV in FERENCAK. Igra se nadaljuvlje,isti igralci za kulisami. Nic dobrega.

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.03.2013 ob 10:13 cine gost

      kak de taksi vodil resor ce pa je siromak v taksnil dolgil cudno nic ne preveri drzava kdo je pa kak dela svoje posle niti posteno neve govorit slovensko kje da bi znal se tuji jezik cisti polom

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.03.2013 ob 11:14 hik gost

      Ferenčak za gospodarskega ministra...pa tou so tej začali vice pisati?! Zdaj de pa Cveto Žalik lejko še dale na državnom seski viso ka že cejlo življenje, te pa se ima še za ultra sposobnega podjetnika. Ferenčak pa...bože moj se usmili nas. Tip zavozo vse ka se je cuj spravo, svoje pozicije v NS Nafte in elektro maribor izkorščal za svoje osebno okoriščanje, elektrike nej plačeval, dužen naokoli ka se vse kadi. Tip nima nobenega občutka za nikoga drugoga ka za svoj lastni inters in ljudi s katerimi uresničuje svoje cilje!

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.03.2013 ob 11:43 GOTOV SI gost

      Ferenčak - prej je bil pri Golobiči, zaj je zavohal ka je čas za Zokija. Takše na grmado. Njegovo firmo hvalijo do nezavesti, če glih je bil Elektro Maribori dolžan več kak 100k, Nafti lendava več kak 100k. Seveda je glih slučajno bil v NO obeh dveh firm. E Roman - GOTOV SI.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.03.2013 ob 12:05 xy gost

      FERENČAK???? Skorumpirani gopodarstvenik ......;Zamenjan v NS Nafte in Elektro Maribor??? Bože moj, kaj dela ta Zoki in CO. !!!! Res je kar pišejo predhodniki za Ferenčaka. Gospodarski minister??? Cvetko in Žerjav se veselita!

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.03.2013 ob 12:20 cine gost

      totalni polom za drzavo ce bo ferencak minister sto pa videl ka bi vrtnari vodilili drzavo sploh pa gospodarstvo telko bo ka de svoje duge odpisal ha ha..

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.03.2013 ob 13:26 NAFTA Lendava gost

      Nadzornik Ferenčak, Big boss Žalik pa na jadranju, ko se firma bori za preživetje: www.youtube.com/watch?v=--fRsNjYOq4

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.03.2013 ob 14:29 Feri gost

      Ferenčak bo na ta način lahko mogoče resneje saniral svoje podjetje, v tem trenutku izgleda da z nepovratnimi sredstvi zmanjšuje dolgove, ampak v bilancah jih je kar veliko!!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.03.2013 ob 15:05 samek gost

      sindrom Zoki že deluje,on se pa smeji odzadaj,sedaj bodo letela nepovratna sredstva,tisti ki pa bi jih resnično potrebovali pa jih ne dobijo,to pa jim omogočajo rani Erjavci,Viranti,pač kak piha veter...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      14.03.2013 ob 17:15 mas gost

      alenka jankovič pa bi naj vodila ministrstvo za finance, kot da bi mačku zaupal naj pazi na klobaso, muc, muc !!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      14.03.2013 ob 17:36 Ciganjscek gost

      Ferencak nej sposoben voditi svojoga podjetja nej ka bi vodo Ministrstvo za gospodarstvo. Zivij na nepovratnih sredstvih, ka mu jih boug zna sto davle na lejpe oci. V obeh nadOrnih svjtih je pogoro. pri Nafti z Zalikom in kurilnim olijo, v Elektru pa tak. Zdaj ga rivlejo naprej Zerjav, Maucec pa Zalik. Tij do dejansko (ce de fFerencak grato minister) pravi ministri na drzavnom seski. Zdaj so tou pravi strici iz ozadja. Mogouce de se jim se poslanec Horvat pridruzo.moremo se vcakati, pa brez panike. Zdaj politicne barve ne igrajo vloge, temvec pejnezi.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      14.03.2013 ob 22:40 GRON JE VDARO gost

      Sedaj smo pa res GOTOVI !!! Ministrstvo za finance bo prevzel direktor Upravljavskega centra za finančno upravljanje NLB Uroš Čufer. Cel svet se nam lahko smeje. Takih referenc ne najdeš kjerkoli. Ministra za finace pripeljejo iz firme, ki vsako leto povečuje izgubo in je več stomilijonska in ima za 2 MILIJARDI slabih naložb !!!! GOTOVI SMO ! Lisica bo čuvala kokoši.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      14.03.2013 ob 23:14 lajči gost

      Če je Žerjavec lejko biu gospodarski minister je vse ka koli drugo prijde sigurno boukše. Sicer pa tisti ka joučete, ne bojte se, nikaj nede načik kak je bilou do zdaj, dele do nan lagali pa nan za hrbton fige kazali, njihovi pajdaši do pa v ozadji še dele kradnoli. Nan malin nede nikja boukše, edijno ka nan nede slabše se bojin. Je pa eden plus pri vsen tomi, nede mi več trbelo sakši den glejdati frisov od Janše pa Gorenaka pa poslušati tiste primitivne guče od njiva dva. Zanijmle me pa tudi kak de se zdaj ta vlada zvala? Lejva mogouče? Vej pa nega niti enoga lejvoga v toj vladi. Tej bi komout še SDS kcuj zejli pa bi bijla lopovščina kompletna.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      14.03.2013 ob 23:18 lajči gost

      Seznam kandidatk in kandidatov: - dr. Uroš Čufer za ministra za finance; - Karl Viktor Erjavec za ministra za zunanje zadeve; - Tomaž Gantar za ministra za zdravje; - dr. Uroš Grilc za ministra za kulturo; - Igor Maher za ministra za infrastrukturo in prostor; - Roman Jakič za ministra za obrambo; - Tina Komel za ministrico brez resorja za področje odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med Republiko Slovenijo in Slovenci po svetu; - dr. Anja Kopač Mrak za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti; - dr. Jernej Pikalo za ministra za izobraževanje, znanost in šport; - dr. Senko Pličanič za ministra za pravosodje; - mag. Stanko Stepišnik za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo; - dr. Gregor Virant za ministra za notranje zadeve in javno upravo; - mag. Dejan Židan za ministra za okolje in prostor.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      20.03.2013 ob 21:19 ihicc gost

      http://www.anonmgur.com/up/26d988507628bfebade80c77d9f10414.jpg

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      20.03.2013 ob 21:24 desop gost

      http://i50.tinypic.com/qye791.jpg

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      21.03.2013 ob 0:38 *?*?*? gost

      http://www.anonmgur.com/up/26d988507628bfebade80c77d9f10414.jpg

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      21.03.2013 ob 21:53 ytose gost

      http://www.anonmgur.com/up/5b162e560b23514edf1c48a621131799.jpg

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      21.03.2013 ob 22:01 nou gost

      http://www.anonmgur.com/up/e7fd91e6ef6f08ac7619c88154dce54a.jpg

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      22.03.2013 ob 0:26 mldred gost

      http://i46.tinypic.com/2m4odci.jpg

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      22.03.2013 ob 0:27 10cv83f gost

      http://www.anonmgur.com/up/26d988507628bfebade80c77d9f10414.jpg

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      22.03.2013 ob 10:48 1vfg gost

      cialis generic date who is online http://genericcialis-usa.com/#53570 generic cialis online - cialis coupon code you have posted in this thread http://genericcialis-usa.com/#12778

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      12.04.2013 ob 0:59 abc gost

      so what

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.