https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Kristjan Gregorič od Mure 05 terja posojeni denar

Murska Sobota, 14.3.2013  

Nekdanji član uprave murskosoboškega prvoligaša Kristjan Gregororič, v katerega je velike upe polagal nekdanji predsednik Miroslav Topič, saj je sodeloval pri poslu tako z Italijani kot tudi Nizozemci, zdaj terja nekaj več kot 4 tisoč evrov zapadlih obveznosti in obresti.

 

Kristjan Gregorič, nekdanji član uprave Mure 05, je klubu posodil denar, ki pa ga še ni dobil v celoti povrnjenega. Po naših informacijah je Gregorič od avgusta lani od Mure 05 dobil 2.850 evrov, klub pa ima do njega še vedno 4.200 evrov odprtih zapadlih obveznosti iz naslova glavnice, znesek je sicer z obrestmi in stroški izterjave še nekoliko večji. 

"Denar je bil namenjen za plačilo prevoza" 

Gregorič naj bi tako zoper Muro 05 sprožil sodni postopek za izterjavo. Pri tem naj bi izvršbo usmeril na vse možne izvršbene naslove, tako na denarna sredstva kot tudi na premičnine, v skrajnem primeru pa bo podan tudi predlog za stečaj. 

Kot je Gregorič dejal za Pomurec.com, je denar klubu posodil na podlagi lastne presoje, brez da bi ga kdo k temu nagovoril, zatrjuje. "Kolikor mi je znano, so bila sredstva porabljena za plačilo prevoza na gostovanje in druge stroške, povezane s tem," dodaja nekdanji član uprave v času neuspešne italijanske zgodbe v Murski Soboti. 

Vodstvo je zalagalo lastni denar 

Gregorič nam je še dejal, da je tudi prejšnje vodstvo za sanacijo finančnega stanja v klubu večkrat "zalagalo" lastna sredstva. "Ne vem, če je to praksa tudi trenutnega vodstva, vem pa le, da je bila to v danem trenutnu edina možnost, da je lahko klub plačal tiste najnujnejše obveznosti in na ta način sploh odigral vse tekme, doma in na gostovanjih," še dodaja Primorec, ki so ga v Murski Soboti sicer videli bolj poredko. 

Gregorič je bil sicer vezni člen pri italijanskih investitorjih, v upravnem odboru pa je ostal tudi v času nizozemske pravljice. Pri obeh poslih torej skupaj z ostalimi soakterji ni bil uspešen, posledično je soudeleženec pri kopičenju dolga, ki je pahnil Muro 05 na rob propada ...