https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Zgrebaši z Zdravniško družino nasmejali Krog

Krog, 18.03.2013 ob 7:00  

Sinoči je dramska skupina Zgrebaši iz Turistično-kulturno-športnega društva Pečarovci v športni dvorani v Krogu uprizorila celovečerno humoristično predstavo v štirih dejanjih – Zdravniška družina.


Dramska skupina Zgrebaši že vrsto let nastopa s skeči in igrami ter je nosilec festivala skečev Prefrigani Zgrebaš. Avtorji dramske igre so Helena Hajdinjak, Irena Kalamar, Danica Kardoš in Aleksander Ružič, za režijo je poskrbela Danica Kardoš.

V predstavi Zdravniška družina nastopajo ljubiteljski igralci v starosti od 13 do 70 let: Bojan Šeruga, Melita Žižek, Karin Žižek, Andrejka Horvat, Goran Kodila, Miha Horvat, Danica Kardoš, Alenka Kodila, Helena Hajdinjak, Majda Horvat, Manuela Šeruga, Miha Horvat, Barbara Kardoš, Karel Žekš in Franc Kodila.

Igra Zdravniška družina sprva prikazuje vsakdanje odnose med ženo in možem ter med njima in odraščajočo hčerko, torej zajema družinsko tematiko. Dogajanje se preseli v čakalnico, kjer pacienti tarnajo nad boleznimi, ki pa v resnici niso tako hude, kot jih sami dojemajo. Zdravnik Ismet svoje paciente pregleduje skrajno nezainteresirano, medtem ko je njegova žena do vseh prijazna in želi pacientom v vsem ustreči.

Igra se dotakne tudi erotične tematike, recimo s šalami med pacienti, po drugi strani pa je tudi  nakazano zdravnikovo ljubimkanje z medicinsko sestro. V zadnjem dejanju zdravnico nenapovedano obišče inšpektor, ki pa za delo na črno zahteva nenavadno plačilo; tako kot mož medicinski sestri, tudi ona zlahka podleže šarmu mladega inšpektorja. Igra Zdravniška družina tako na humoren način problematizira vsakodnevne teme.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.