https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Prvi izračuni dohodnine takoj po velikonočnih praznikih

19.03.2013 ob 9:00  

Na Davčni upravi RS (Durs) se že pripravljajo na začetek pošiljanja informativnih izračunov dohodnine za leto 2012, ki jih bodo prvi zavezanci po pošti na dom prejeli takoj po velikonočnih praznikih, preostali pa v prvih dneh junija.

 

Med prvimi običajno prejmejo izračune o dohodnini tisti, ki ne uveljavljajo olajšave za vzdrževane družinske člane ter nimajo dohodkov od oddajanja premoženja v najem opravljanja dejavnosti oz. katastrskega dohodka, med drugimi pa so po navadi zavezanci pri katerih je odmera nekoliko bolj zahtevna oz. zanje še nimajo vseh potrebnih podatkov.

Letos bodo prvi paket izračunov na pošto poslali 2. aprila, za te zavezance pa bo zadnji rok za ugovor 3. maja. Če se bodo zavezanci z izračunom strinjali, bo zadnji rok za doplačilo premalo plačane dohodnine 3. junija, med tem, ko bo datum vračila dohodnine določen 31. maja.

Za zavezance, ki bodo prejeli paket izračunov 31. maja, se rok za ugovor izteče 1. julija. Datum vračila dohodnine je določen 26. julija, zadnji rok za doplačilo pa 31. julija.

Zavezanci, za katere davčna uprava od izplačevalcev dohodkov podatkov o odmeri dohodnine ni prejela, izračuna do 15. junija tudi ne bodo prejeli, napoved pa bodo morali vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 1. avgusta.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2013 ob 10:54 wyoceng gost

      http://www.anonmgur.com/up/e7fd91e6ef6f08ac7619c88154dce54a.jpg

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.