https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes opoldne se bo pričela pomlad

20.03.2013 ob 9:30  

Z današnjim enakonočjem, točneje ob 12.02 po našem času, ko bo sonce na nebu navidezno natančno nad ekvatorjem, se na severni Zemljini polobli začenja pomlad.

 

Sonce je na prvi spomladanski dan nad obzorjem natanko toliko časa, kot pod obzorjem, nato pa se dnevi začenjajo daljšati.

Kljub uradnemu nastopu pomladi in torkovih obetajočih pomladnih temperaturah, pa vreme v prihajajočih dneh po napovedih vremenoslovcev ne kaže nič kaj spomladansko. Po današnjih pooblačitvah, ko bodo padavine zajele vso državo, v hribovitem delu države še vedno napovedujejo sneg. Zvončki, prvi znanilci pomladi in  čebele ponekod sicer že naznanjajo pomlad, a sneg  se ponekod v višje ležečih predeliš še zmeraj ni stopil.

Foto: www.sxc.hu

Letošnja zima še ni rekla zadnje

Letošnjo zimo je bilo povprečje padavin preseženo skoraj povsod po državi. V Murski Soboti je po podatkih Arsa bila presežena maksimalna višina snežne odeje, letošnjo zimo pa je ležala tudi dlje kot običajno. Kljub temu, da so zvončki in nekateri drugi znanilci pomladi že pokukali na plano, pa meteorologi tudi za prihodnje dni napovedujejo ohladitve.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2013 ob 19:34 Ich gost

      Voham sneg ! ;D

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.