https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: E-transformer obiskal Stročjo vas

Stročja vas, 21.03.2013 ob 11:00  

Včeraj so si lahko otroci iz vrtca in učenci OŠ Stročja vas ogledali vozilo E-transformer, katerega namen je spodbujanje ekološkega ravnanja z elektronskimi in električnimi odpadki.


Vozilo E-transformer je bilo postavljeno v okviru akcije ODLOČUJ, ki jo organizira podjetje ZEOS. Kampanja "Odločuj" vključuje različne akcije in spodbuja zbiranje "e-odpadkov" v Sloveniji. Gre za odslužene električne naprave, mobilne telefone, sijalke in baterije.

Osrednja atrakcija kampanje je E-transformer, solarno multimedijsko vozilo. Na vozilu so v obliki eksplozijskih sestavnic, veliki in mali gospodinjski aparati, mobilni telefon, LCD televizor in raznovrstna e-oprema. E-transformer je zložljivo vozilo, opremljeno pa je z najnovejšo multimedijsko in svetlobno predstavitveno opremo, ki se v celoti napaja iz lastne solarne elektrarne nameščene na strehi vozila.

E-transformer otrokom in ostalim mimoidočim na poljuden in zanimiv način pokaže možnosti za ločevanje, predelavo in ponovno uporabo "e-odpadkov". V notranjosti so si otroci in učenci pogledali video predstavitev o zbiranju in recikliranju odpadne električne opreme in baterij, prav tako pa so spoznali sestavne dele nekaterih električnih naprav, ki jih je mogoče reciklirati.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.