https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Škof Erniša: Ljudje moramo biti in ostati bitja čustev

26.03.2013 ob 12:00  

Škof Evangeličanske cerkve Geza Erniša je v velikonočni poslanici spregovoril o ohranjanju človečnosti, ki jo nosimo v sebi.

 

Škof Geza Erniša je v velikonočni poslanici dejal: »Ljudje moramo biti in ostati tudi bitja čustev, ki jih vodi potreba po ljubezni, pomoči in solidarnosti.« Nadalje je dejal, da s tem ohranjamo človečnost in kljubujemo nevarnosti, da postanemo civilizacija, v kateri je edini gospod in gospodar postal uspeh za vsako ceno.

V velikonočni poslanici je tudi dejal, da nas ob vsaki veliki noči še posebej nagovorijo besede upanja in življenja. Nadaljeval je, da vsakega izmed nas nekoč obišče smrt, vendar pa to dejstvo ne sme zakriti poguma in poti v jutri. Ob tem je poudaril, da imajo ljudje zaradi upanja in vere v vstalega Kristusa moč za srčno ravnanje. Ljudje po besedah Erniše niso ustvarjeni zato, da bi komurkoli služili, ne politiki in ne veri. Vse to mora po njegovih besedah služiti ljudem, tako kot je tudi Kristus služil in ne vladal. V poslanici je tudi povedal, da se je za takšne vrednote vredno potruditi in na tak način začrtati pot k lepšemu jutri.

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2013 ob 12:46 občan gost

      G.Erniša-vi o tem,kako je treba ohraniti človečnost,ki.............................................!A je to človečnost,kar ste naredili v Selu? Pred lepo Selansko cerkev ste dovolili oz.pomagaliu,da se je postavil stanovanjski objekt ! Cerkev je popolnoma izgubila svoj čar.Tudi turisti se zgražajo nad tem-saj takega primera nikjer ne najdejo! Oprostite-MENE BI NA VAŠEM MESTU BILO SRAM !!!!!!! A vas ne peče vest????????????????? PA BREZ ZAMERE !

      30 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.03.2013 ob 18:30 Pico gost

      Škof Erniša je povedal globoke in resnične misli. Ljudje res nismo zato, da služimo politiki, temveč zato, da se med seboj ljubimo, spoštujemo, si pomagamo. Največja slabost človeka je nevoščljivost, ki pa izvira iz neenakih pogojev in možnosti posameznika. Ker on nekaj ne more, sosed pa to ima, mu je nevoščljiv, mu nagaja, opravlja. Žal je uradna politika tista, ki v večini primerov te pogoje ustvari, a to ne vsem enako, temveč le svojim ožjim, prijateljem, znancem. Tem nenaravno ustvarjenim pogojem uradno pravimo korupcija, klientarizem, je pa to v resnici kraja lastnega ljudstva. Če bi se ljudje ravnali po besedah Jezusa Kristusa, ki je venomer govoril "ljudje, ljubte se", bi bilo naše življenje na zemlji veliko lepše, bolj ljudsko !

      20 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.03.2013 ob 18:50 nihče gost

      Škof Ermiša in Pico res lepo povedano, se pridružujem vajnim mislim...

      5 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.03.2013 ob 21:32 PREKMURSKI ZET gost

      Gospod Erniša lepo povedano, kratko in jedrnato. Lep praznik vam želim. Tistega gospoda zgoraj pa ne bi komentiral!

      8 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.03.2013 ob 11:13 občan gost

      Gospod PICO,vaš komentar odobravam-je zelo lepo napisan ,skratka pošteno napisano. Samo nekaj bi dodal,kdor ni pravilno razumel mojega komentarja-hiša je narejena tik ob cerkvi na zahodni strani,dovoz do hiše je (verjetno)nezakonito narejen točno po avt. postajališču(le kdo je to dovolil ')-na vzhodni strani pa je dovolj prostora za dve podobni novogradnji.Torej nihče ni nevoščljiv (vsaj jaz ne) gre se samo za spoštovanje do cerkve in vaščane Sela ! NA TO JE GOSPOD ERNIŠA POZABIL !!!!

      27 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.03.2013 ob 21:04 Selančan gost

      Gospod Erniša lepo povedano! Spoštovane gospod občan!!! Kot vaščan Sela vas pozivam, da mi oziroma nam vaščanom pokažete turiste, kateri se zgražajo nad omenjnenim objektom! Sam sem namreč govoril z mnogimi turisti od blizu in daleč in morem povedati, da se prav nobeden ni zgražal nad omenjenim objektom tako blizu cerkve!! Iz zapisanega razberem, da tudi osebno poznate lastnika omenjene zgradbe, pa se osebno pozanimajte pri njem predno začnete širiti nerasnice in laži!! Če vas je seveda dovolj v hlačah, da se upate soočiti z lastnikom stanovanjskega objekta!!! Lahko pa se pozanimate tudi na upravni enoti, ki je podala dovoljenje za gradnjo objekta, kako in na kak način so izdali dovoljenje!!! Pa brez zamere!!! Je pa zelo žalostno, da se na tem mestu ob prazniku izpostavljajo takšne stvari!! Spoštovan gospod občan to je zelo nizko od vas, upam pa tudi, da vas je dovolj v hlačah, da tole poveste tudi Gospodu Ernišu v obraz!!!!

      7 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.03.2013 ob 22:38 gost - bandi gost

      Občan! Najprle ti smeta škof, pa boš ti enega od najbolj spoštovanih ljudi v Sloveniji učil poštenja?, potem ko se s tabo nihče ne strinja boš pa taktiko menjal pa boš dovoljenja iskal za dovoze itd... s tem se vidi da si idiot in faušist. Če imaš kaj povedati pridi v nedeljo v cerkev v Selo in to povej, oziroma vprašaj nekoga ki hodi v cerkev, ne pa da se bohotiš kot anonimnež, napiši svoje ime in priimek, ker takšnih anonimnežev pametni sploh ne upoštevaj(m)o Selančan! kaj sploh tolmačiš idiotom kot je občan, pošlji ga v tri p... m..

      5 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.03.2013 ob 22:59 gost gost

      bandi, tak te v cerkvi fčijo? ka talaš drugin idiote pa jim pošijlaš v tri p... m... ??? pa tou delaš anonimno. od občana zahtevaš ime in priimek, ti pa njega označiš za idiota in ga pošlješ v tri p... m... brez ka bi se spodaj podpiso. lejko te je sran!

      24 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.03.2013 ob 9:29 Selančan gost

      Gospodje vidim, da vam je kultura čisto na dnu!! Predvsem gospodu občanu!! Očitno ima toliko svojih problemov, da jih hoče malo skriti pa pozabiti, pa se rajši na druge spravlje!! Vsak naj najprej pomete pred svojim pragom pa potem gre na sosedovega!!! To kar je napisani je samo znak, da je oseba zelo, zelo slabo izobražena!!!! Pa nisem hotel biti žaljiv, ampak razbrano po napisanem je pač dejstvo, ker izobražen in moralen človek se ne bo spuščal tako nizko!! Se pa lahko jutri pogovorimo pa razjasnimo v selanski cerkvi, če vas je dovolj v hlačah in si upate javno spregovoriti!!!

      3 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.03.2013 ob 14:30 obćan gost

      gost bandi-dober vzdevek,kje pa je kultura ? Jaz nisem nič žaljivega napisal.Razložil sem pač svoje mnenje-kar mislim,da ni žalitev.Kar se pa tiče poznanstva z lastnikom-poznam ga kot Selančara in mu nisem nevoščljiv-nasprotno vsak naj ima,kar si v današnjem času teško zasluži.Mene moti samo lokacija !In nenazadnje gospod bandi-izgleda,da vi hodite v cerkev.......................in zato je za pričakovati lepše obnašanje ! A JE LASTNIK OBJEKTA KDAJ POMISLIL,DA SO TAKO IMENOVANI PRIJATELJI VČASIH TUDI ZLOBNI ????????????

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.03.2013 ob 17:03 Selančan gost

      Gospod občan meni se zdi, da edino Vas moti lokacija!! Pa še to vas imam za vprašati, zakaj tega OSEBNO niste vprašali Gospoda Ernišo in lastnika stanovanjskega objekta????? Ker ste pa napisali, da poznate lastnika še toliko slabše, pa še "nevoščljivi" mu niste, hahaha. Ali pa vas moti Gospo Erniša???? Res ne upate vzpostaviti osebnega stika!!??Ne rajši se greste podmukle anonimne igrice in objavlate komentare tu, kjer ti sploh ne sodijo!!!! Malo se zamislite nad sabo in svojim početjem!!! Človek z zadostno dozo morale tega ne počne!!!! Rajši bi vsem zaželeli vesele velikonočne praznike kot vsak normalen kristjan!!! VSEM ŽELIM VESELE VELIKONOČNE PRAZNIKE, PREDVSEM PA DOSTI BOŽJEGA BLAGOSLOVA!

      3 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.03.2013 ob 18:09 občan gost

      GOSPOD SELANČAN,VI VEDNO VSE PRAV IMATE-VSEMU ENKRAT PRIDE KONEC IN TUDI MOJE DEBATE NA FORUMU.SAJ SEM ZADOSTI POVEDAL. VESELE PRAZNIKE-TUDI VAM,SELANČAN !

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.03.2013 ob 11:00 Selančan gost

      Hja tako kot sem predvidel!! Gospod občan najprej začne nekaj potem pa po stari tradiciji stisne rep med noge!! Čisto za pričakovati je bilo!! Ljudje zdaj vidite kaj dela hinavščina!!! Naslednjič se bo pa spet prilizoval Gospodu Ernišu in lastniku omenjenega objekta!!! Gospod Občan vsaka rit pride enkrat na svoj šekret pa bo tudi vaša!!!

      1 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      31.03.2013 ob 13:35 amaterski analitik gost

      Pozorno spremljam besedni dvoboj med OBČANOM in SELANČANOM ! Po karakteristiki njunega izražanja predvidevam,kdo sta ! (misliti je ne vedeti opp.) . Zadosti žalostno je,da se imata -celo eden za nadpovprečnega pametnjakoviča-po drugi strani pa v vasi Selo delata samo rasprtije,ki prehaja že na občionsko raven ! Mislim,da je skrajni čas,da se neha z temi mahinacijami,če hočeta,da bo enkret vsemu temu konec.Na žalost pa moram priznati,da če pravilno sklepam,kdo sta-temu nikoli ne bo konca in na občini se bodo problemi kopičili.......!

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      31.03.2013 ob 14:09 amaterski analitik gost

      Pa še to -občutek sem dobil, da Selančan namerno nagaja Občanu,čeprav le ta ni nikogar žalil -še najmanj pa koga pošiljal-da ne bom ponavljal prostaške izraze od nekaterih. M ogoče pa Občan vseeno nekaj ima prav....?

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.04.2013 ob 13:30 občenar gost

      JA,JA,SELANČAN-ZAČETEK KONCA JE KONČNO PRIŠEL !!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.04.2013 ob 14:02 gost gost

      Starček in otroški vrtec= Stavros in nedliška dečica.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.04.2013 ob 14:49 občenar gost

      Kaj pa ma skupnega Stavros z to temo ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      01.04.2013 ob 15:25 arhitektura gost

      Morda pa bi debato glede primernosti posvetnega objekta ob cerkvi pogledali v novi luči, to je v luči ustreznosti arhitekturne zasnove objekta. Cerkve so locirane tudi sredi mest. Torej ne bi smel biti problem ali objekt ob cerkvi da - ali ne, ampak uspešnost arh-urbanistične zasnove, ki je pa vedno produkt sposobnosti in ambicioznosti vseh vpletenih strani. Upravna enota požegna vse, kar ni v nasprotju z zakonom in nima ne znanja ne moči, da bi ocenjevala kvaliteto.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      01.04.2013 ob 15:54 lajči gost

      jebemti vrejme!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      03.04.2013 ob 13:52 Selančan gost

      Gospod amaterski politik vidim, da se vam sploh ne sanja kdo sem, oziroma ste v zablodi!! Z moje strani ni nobenega spora ali pa bilo česa, kar bi bilo na občinski ravni, še najmanj pa v domači vasi Selo! Pa nimam se za nobenega pametnjakoviča, ampak sem izpostavil dejstva, katere mnogi ne vidijo!! Še najmanj pa nagajma komu!!!Dejstvo je samo to, česar se tudi sam poslužujem, da če te nekaj moti ali imaš kaj za vprašat, vprašaj osebo, katere se ta zadeva dotika OSEBNO!! Imam toliko osebne morale in poguma, da upam navezati osebni stik in se soočiti z vsemi!!! Je pa tudi dejstvo, ki me je izzvalo, da komentar občana pod ta prispevek ne sodi, saj po mojem mnenju ne!!! Kar se tiče občine mi je sploh vseeno kaj se tam dela, ker za gorički del tako ali tako nikoli nič pametnega ne naredijo, pa naj se kopiči kar se pač kopiči!!!!Se vidi da na občini pač nimajo pametnejšega dela!! Za informacijo samo to, omenjen objekt stoji od leta 2009, zakaj se je gospod občan skrival skoraj 4 leta, če ga moti???? Povem vam zakaj! Zato, ker nekateri nimajo drugega dela pa samo rovarijo proti drugim!! Pa nisem nikogar nikamor pošiljal niti žalil!!! Če pa je za nekatere resnica žalitev, pa naj bo tako!!! Dokler bomo pa takšni eden proti drugemo pa še celo, če smo iz iste občine ali vasi!! Zelo žalostno!!!!Gospod občenar ja bo prišel začetek konca samo ne za mene!!!! Moji računi so čisti, niman nič z nobeno razprtijo ne v vasi ne v občini!!!! Motijo me samo pizdarije, katere eni počnete samo za svoje koristi!!! Dokler bodo eni tako polni samega sebe se ne mislim več vključevati v razprave!!! Razširite si obzorje in končno spreglejte, pometite najprej pred svojim pragom, šele nato pojdite na sosedovega!!!! Brez zamere!! Naj vam bo življenje še naprej lepo in uspešno!!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      03.04.2013 ob 16:05 občan gost

      Selančan-vesel sem,da si se oglasil,kajti po besedilu sklepam,da sem se zmotil pri identifikaciji osebe-sem te pač imel za drugo osebo,Kar se tiče bjekta -moti me že od začetka in če si dobro bral moje komentarje,sem lepo napisal,da me ne moti družina,ki je objekt naredila,napisal sem še,da z teško prisluženim denarjem,ampak ,da me moti,da je g.Erniša dovolil,gradnjo čisto pri cerkvi ! S to tematiko s tem končujem,če sem lastnike užalil je bilo nenamerno in se opravičujem-družini pa želim srečno bivanje v novi hiši.Obenem je moja velika želja,da bo V DOBRIH ODNOSIH ZS SOSEDI ! L.P.OBČAN !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.