https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Lotrič se je vrnil iz Italije, novembra bo šel še v Anglijo

02.10.2010 ob 14:24  

Mladi napadalec Mure 05 Mitja Lotrič se je včeraj vrnil iz Verone, kjer je bil od ponedeljka na preizkušnji pri Chievu. S prikazanim v Italiji je zadovoljen, tja naj bi se vrnil znova spomladi, še v letošnjem letu pa bo šel še na preizkušnjo k angleškemu Birminghamu.

16-letni Mitja Lotrič ni bil edini Slovenec, ki se je priključil treningom mlajšim selekcijam Chieva, istočasno sta bila v Veroni še Gregor Zambret iz Domžal in Denis Šme iz Rudar Velenja, vsi trije pa so imeli enakega zastopnika, preko katerega bodo v kratkem izvedeli, kako so se odrezali. Lotrič in Šme sta sicer trenirala s kadeti, vratar Zambret pa z mladinci. Poleg treh Slovencev sta bila na preizkušnji še slovaški in francoski nogometaš.

Pozimi ponovno v Verono

In kako je potekal tipičen dan v Veroni? »Zjutraj smo vstali okrog 9. ure, nato šli na zajtrk, po zajtrku smo imeli prosto do kosila, po kosilu pa je sledil dveurni trening. Prosti čas smo imeli tudi pred in po večerji,« je opisal dan v Veroni Lotrič in dodal, da jih je na treningih spremljalo pet trenerjev, igralci so bili razdeljeni v skupine, sami treningi pa so bili zelo intenzivni in naporni. Na medsebojni odigrani tekmi je Lotrič bil član ekipe, ki je zmagala z 2:0, sam pa je prispeval asistenco za prvi zadetek. Čeprav v klubu, pri katerem se je Lotrič nahajal na preizkušnji igrata dva Slovenca, to sta Bojan Jokič in Boštjan Cesar, ju ni imel priložnost srečati, morda pa mu bo to uspelo pozimi, ko naj bi se še enkrat vrnil v Verono.

Ko bi se je navadil, bi bila Italija prava zanj

Mladega napadalca Mure 05 je presenetil italijanski način življenja, za katerega bi rabil, da bi se nanj navadil, več časa. »Hrana je čisto drugačna kak v Sloveniji, prav tako ljudje. Mogoče sem bil premalo časa tam, da bi govoril o tem, kako sem se navadil, drugače pa mi je bilo lepo,« pravi Lotrič. Sicer je s prikazanim na apeninskem polotoku zadovoljen, "calcio" pa bi bil za njega. »Mislim, da bi Italija bila prava za mene predvsem zaradi tega, ker se njihova zadnja linija postavlja zelo visoko in bi lahko to s svojo hitrostjo izkoriščal. Sicer pa je moja želja igrati v Španiji, šele nato pa sledijo vse druge države,« pravi Lotrič.

Konec meseca z reprezentanco na Ciper, nato v Anglijo

Lotriča v tem mesecu čakajo nove reprezentančne obveznosti. Prve priprave pred kvalifikacijskim turnirjem se bodo pričele 11. oktobra in to v Lendavi. Konec meseca, od 27. oktobra do 1. novembra, bo turnir na Cipru, kjer se bodo za vstopnico za Evropsko prvenstvo 2011 poleg Slovenije in domačinov borili še Italijani in Francozi. Tam se bodo mudili znova tuji ogledniki, jasno pa je že, da se bo Lotrič v novembru podal na preizkušnjo v Birmingham.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.