https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tradicionalni prleški vaški pohod

Kokoriči, 03.04.2013 ob 15:00  

V tem pospešenem tempu življenja, ko vsi ves čas nekam hitimo in si pogosto ne vzamemo časa niti za najbližjega soseda... je prav lepo videti gručo sosedov, ki se skupaj odpravijo na pohod. Prleška vasica Kokoriči, v občini Križevci pri Ljutomeru, ki premore le okrog 140 duš, in kjer so skorajda vsi krajani tudi člani domačega gasilskega društva je lahko za vzgled ostalim. V vasi  namreč vseskozi pridno skrbijo za družabno življenje in za dobre sosedske odnose.

Eden stalnih in uspešnih dogodkov je pri njih vsakoletni velikonočni „Vaški pohod“, kot so poimenovali potepanje po okolici. Tudi letošnji, tokrat že šesti, je bil kljub zelo slabemu vremenu bil kar uspešen. Pohoda se je  udeležilo 40 vztrajnežev iz križevske občine. Ponosni so tudi na svojega župana, mag. Branka Belca, ki jih pri tem vzpodbuja in se je pohoda tudi udeležil.

Letošnji pohod, ki je v celoti znašal 14 km, je sicer potekal kar skozi tri občine (Križevci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Ljutomer), saj so udeleženci štartali v Kokoričih, nato pa skozi Berkovce, Bolehnečice, Žihlavo in Staro Goro, do Drakovcev. Čeprav niti po poti ni manjkalo okrepčil, so tekoče in kulinarične dobrote čakale na Vinogradništvu Pivičan - Marjan Kosi v Drakovcih. Po družabnem srečanju pa še sedemkilometrski povratek proti domu, ter obljuba, da bodo vsi prišli tudi na 7. pohod.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2013 ob 20:20 .. gost

      kera grda slika

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2013 ob 0:21 gostja gost

      Slike so zelo lepe,pa tudi ljudje na njih.Mislim, da so llahko marsikomu za vzgled.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.