https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

VIDEO: »Posodi svojo nogo«, ob mednarodnem dnevu min

04.04.2013 ob 9:30  

Danes je mednarodni dan boja proti minam. ITF Ustanova za krepitev človekove varnosti se tudi letos pridružuje mednarodni akciji "Posodi svojo nogo - Zavihaj hlačnico", ki opozarja na nevarnosti min in poziva k solidarnosti z žrtvami tega nevarnega orožja.


Kampanja Posodi svojo nogo, ki se ji že drugo leto zapored pridružuje ITF, osvešča ljudi po vsem svetu o žalostni resničnosti, ki jo povzročajo mine. Te so poceni orožje, ki najpogosteje prizadenejo revnejša območja sveta in predstavljajo veliko nevarnost za nedolžno civilno prebivalstvo še leta po končanih konfliktih.

Vsako leto zaradi min umre več tisoč ljudi, še več pa je tistih, ki jih mine ranijo in pohabijo, a jim kakovostna obravnava, rehabilitacija in reintegracija v družbo pogosto ni dostopna in ostajajo težko zaznamovani za vse življenje. Letošnja kampanja si prizadeva, da bi se tudi žrtvam min povsod po svetu zagotovilo enakopravno uživanje vseh človekovih pravic in temeljnih svoboščin v skladno z mednarodno konvencijo o pravicah invalidnih oseb.

Kampanjo Posodi svojo nogo, ki poteka od sredine marca, so letos podprli predsednik republike Borut Pahor, igralca Rade Šerbedžija in Sebastijan Cavazza, olimpijca Urška Žolnir in Primož Kozmus, glasbeni skupini Mi2 in Tide, Vlado Kreslin, slovenski smučarski skakalci in mnogi drugi. Za kampanjo so posneli video.

  

vir:STA

foto:mzz

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.