https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Pečarovcih zemeljski plazovi ogrožajo hiše

04.04.2013 ob 13:41  

Zaradi razmočenega terena je v preteklih dneh v Pomurju zdrsnilo več plazov. Več plazov se je sprožil tudi v naselju Pečarovci v občini Puconci, kjer je ogroženih vsaj deset stanovanjskih objektov.



Krajani in pristojne službe že sanirajo nastale plazove. Najprej so plaz, v dolžini 350 metrov, pokrili s folijo in na ta način preprečili dostop padavin v drsečo maso. Sedaj pa na iznajdljiv način izdelujejo drenaže, tako da se voda, ki se nabira nad plazom, odvaja stran od plazu preko odtočnih sistemov, zato da ohranja plazino suho.

Krajani so omenili, da takšnih plazov na teh območjih še ni bilo. V preteklosti so jih sicer opažali v neposredni bližini, vendar je bila masa, vključena v premikanje, občutno manjša. Gladine rek in potokov se sicer v Pomurju trenutno počasi znižujejo, vendar že jutri pričakujejo ponovno naraščanje voda na našem območju.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.04.2013 ob 22:03 - gost

      pojav, ki ga je bilo za pričakovat. se pač zgodi, če na takem območju posekajo vse drevje in koreninje, ki zadržuje prst.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2013 ob 20:45 Faca gost

      Gospod vi ste sigurno kakšno betonsko bitje ki neveste kaj je goričko pa tu kje je plaz ni bilo v življenju nobenega drevesa pa če ne razumete ne pišite tako bednih komentarjev.Mogoče mislite da se pametni ko ste to komentirali ali ste pravi bedak.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.